aslında sesiz olmanın ne sakıncası vardırki ne güzel işte az öz konuşuyosundur iyi olanın çok sesli oldugunu sana hissettiren arkadaşlarını bi düşün hangisi yanlış onlara uyum salamak zorunda diilsinki
Sessizlikten kastım çekingen olmaktı ilk üye olduğumda açmıştım bu konuyu. Sessiziz ya her şeyi yaptırabileceklerini sanıyorlar, iyi niyetimizi suistimal ediyorlar, bizim onları üzmeyeceğimizi bildikleri için bizi üzüyorlar... Biraz da cesaret ve kendine güvenle ilgili bu. Olaylara karşı sessiz kalmaktı benim anlatmak istediğim.
Konuşmada bi sorunum yok hatta tanıdıklarımla konuşurken kimse susturamaz beni. Bi de neşeli bi insanım sanırım karşımdakini hemen güldürürümAma tanımadıklarıma gelince çok soğuk olduğumu falan düşünüyorlar. Aklımdan geçirmeden konuşmam zaten imkansız çünkü onun ne diyeceğini kestiremiyorsun. Bizde bi de ters tepki verecek korkusu var o olmasa belki çok rahat konuşabiliriz, sadece gülümsemekle ya da kısaca cevap vermekle yetinmeyiz. Hakkımızdaki düşünceleri merak etmemek lazım biz kendimizi biliyoruz sonuçta.
Bu arada teşekkürler cevap verdiğin için.![]()
rica ederim![]()
o zaman senin durumuna en uygun telkinlerin "başkalarının düşüncelerini önemsememe ve "sosyallik arttırıcı " ve "topluluk karşısında konuşma" telkinleri olduğunu söyleyebilirim. zaten bunları dinliyorum diyorsan da devam etmeni bırakmamanı öneririm.
özellikle sosyallik arttırıcı telkininin içeriğinde ".Diger insanlar ile birlikteyken kalabalık yada bir kac kisi olmasi hic farketmez...Onlarin yabanci olmasi yada arkadaslarin olmasi da farketmez..
Simdi ögreniyorsun...diğer insanlarin onunde konusurken hic bir korku duymamayı
Her zaman kendini kolayca ve güvenle ifade edebiliyorsun" şeklinde cümle geçiyor ki sanırım senin ihtiyacın olan şey en çok da sosyallik arttırıcı telkinde saklı gibi![]()
Aynı ben yaaOkulla gittiğimde bana sessizsin demesinler diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum fakat sessizim vede çekingenim. Arkadaş ortamına girmek istiyorum giriyorumda ama çekingen oldugumdan ne yapacagımı bılemıyorum.Eskıden böyle değildim aslında. Bu durumuda çok kafama takar oldum. Aile arasında konusurken cok espriliyimdir falan ama arkadas ortamında öyle değilim. Ah ah şu çekingenlik olmasa kim bilir neler yapardım şimdi...Sanki sessiz olmak suçmuş gibi hissediyorum... İnsanlar beni sessiz sessiz görünce beni çok garipsiyorlar diye düşünüyorum...Buraya şu an yazarken bile sizin bana soğuk yaklaşacağınızı benım yazdıgım yazıların sizin için değerinin olmadıgını düşünüyorum ve bu durum artık benı depresyona kadar götürcek neredeyse ... Hepinize sevgiler...
Sevgili Elya,
Acaba ego + kendine guveni telkin listenden cikardin mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.