Erkek olmak kolay mı?

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Erkek olmak kolaymıdır ? Bu sorunun türlü cevapları vardır elbette ancak erkekler dünyaya geldikleri andan itibaren her kültürde farklı imajlara bürünürler.







Genellikle gözlenen bütün toplumlarda erkeklere yüklenen duygular, sorumluluklar hemen hemen aynıdır. Erkeklerin insan oldukları gerçeği unutularak bazı duyguların yaşanması onlara adeta yasaklanmıştır. Çocukluklarından itibaren bu yasaklar onlara önce anne ve babaları sonra da toplum tarafından öğretilir. Bu öğreti onların yapılarına uygunmudur bu hiç araştırılmaz!







Örneğin erkekler ağlayamaz! Ağlarlarsa bu onların zayıf oldukları anlamına gelirki toplum için bu kabul edilmez bir durumdur. Güçlü erkek ağlamaz; Yumuşak tepkiler veren erkeklerde yargılanırlar. Yumuşaklık kadınlara özgüdür, böyle davrandıklarında erkekler Sen kadınmısın? sorusuyla karşılaşırlar. Erkekler sert mizaçlı olmalıdır.







Çelik gibi... Duygularını diledikleri gibi ifade edemezler, imajları sarsılır. Dünyanın belli bölgelerinde erkekler sevdiklerini bile dile getiremezler ki erkeklerin çoğunun kalp problemi yaşamasının altında sevginin ifadesizliği gerçeği yatar. Erkekler savaşmalıdır, kazanmalıdır, aksi durumlarda istenen, arzu edilen, takdir edilen kişiler olamazlar. Korkularını yaşamalarına izin verilmez, hatta korkularını belli bile etmemelidirler.











Oysaki onlarda tüm insanlar gibi aynı özelliklerle dünyaya gelmişlerdir. Doğuştan getirdiğimiz; sevinç, korku, öfke, üzüntü gibi dört temel duygumuzu; ifade etmek özgürlükleri varken bu duygular toplumların, kültürlerin kuralları gereği adeta ellerinden alınmıştır. Buda onların kendileri olma yolundaki gelişimlerinde büyük engeller oluşturmaktadır.











Tüm bunlar dikkate alındığında kadın erkek ilişkilerindeki iletişimsizliğin ne anlama geldiği açıktır. Kadınlar kendileri olma özgürlükleri ellerinden alınmış erkeklerle beraberliklerinde mutsuzluk yaşamaktadırlar. Birlikte oldukları erkeklerden sorumluluklarını yerine getirmelerini beklemektedirler. Oysa erkeklerse kendilerine yüklenen sorumluluklar altında kendilerininin anlaşılmasını beklerler. Ve iletişimsizlik sürer gider...











Bu bağlamda geleceğin erkeklerinin anne ve babalarından; çocuklarının kendilerini değerli hissedebilmelerini, kendi içsel güçlerini kazanmalarını, kendilerini tüm doğallıklarıyla ifade edebilmelerini sağlamaları beklenmektedir.















Sevgi ve ışıkla kalın









Rüya

Kaynak: HamileBilgi
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst