Erteleme Alışkanlığının Nedenleri

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
çokgüzel teşekür ederim okudum kendime geldim

Sadece kendim zannediyordum erteleme alışkanlığı olan.. Okuyunca biraz rahatladım. Ama kurtulmak imkansız değil inşallah. Zor bi süreç olduğunu düşünüyorum .
Erteleme alışkanlığını kırmak için bence ilk yapılması gereken; öncelikleri belirlemek. Yoksa insan kaybolup gidiyor, yapması gerekenlerin arasında.
Hepimize kolay gelsin arkadaşlar! Hiçbirşey olmayacak değildir.

bende de erteleme alışkanlığı var. zamanım bile olsa yapılması gereken işlerimi erteliyorum. Tam yelteniyorum işi yapmaya kafamda Boşver kelimesi dönüp duruyo bu yaşıma kadar hep o içimdeki boşver bana hükmetti. okadar çok söz verdim ki kendime boşver keimesi kullanmayacağım diye ama yapamadım. hem yapmam gereken işleri erteliyorum ama erteleyipte rahat mı ediyorum sanki. bu seferde huzursuz oluyorum yapadağım için. ne yapıp rahatlıyorum ne de yapmayıp rahatlıyorum bi huzursuzluk kısır döngüsü içerisindeyim. off

Cevap: Ynt: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri

müzik güzel insana enerji veriyor.

şuan yığınla işim var
kendi kendime sonra yaparım acelesi yok v.s. diyorum herişi ertelediğimden yarım yamalak yaptığım ve kalitesiz işlerle bitirmiş oluyorum.
bunun farkındayım evt... ama sanki her tarafım ağıyor yorgun ve halsizim
zihnim herzaman canlı değil.. burayı takip etmekte faydası olur inş.

arkadaşlar yaptıklarınızı bizimle paylaşın lütfen. birbirimize destek olup bunu atlatmak dileğiyle

Arkadaşlar ben müzikleri dinleyemiyorum..
başka link verebilirmisiniz.

en buyuk eksigim iste !

Benim de en büyük eksiğim ve şu an için en büyük sorunum. Bunu bir atlatırsam her şey düzene binecek. Çünkü beni zora sokan yapmayı sürekli ertelediğim işlerim.

Ben de muzdaribim bu erteleme durumundan, telkini dinlemeye çalışıyorum, etkisini görürüz inşallah..

Ne de cok insan varmıs erteleme hastalıgına tutulan. bende bu dertten muzdaribim nedenini soyle acıklayabilirim yapacagım işi yapınca en iyisini yapmak kistiyorum ama bunun icin kendimde o gücü bulamıyorum. yeterince enerjimin olmadıgını düsünüyorum o düsünce herseyi mahvediyo sonra yıgılan işler bekleki keyfim gelsin enerjimi toplayım, o enerjide dini bayramlar gibi senede 2 kez geliyo sonra bu karmasanın arasında ütopik bir hayal kurarken buluyorum kendimi, elinde sihirli deynek olan bir peri herseyi bi anda yoluna koyuyo bu hayalim ertelemnin getirdigi sıkıntıları biraz cekilir hale getiriyo sanırım. ama ne boyle hayalim olsaydı nede boyle bir alıskanlıgım. Zaman.... bir daha asla elde edemicegimiz degerli bir kavram bu kötü alıskanlıgımızın arasından süzülüp akıp gidiyo bir daha dönmemek üzere ....sevgiller

hele bi kirk yasina gelinnn :) o zaman anca duzene girebiliyorsunuz, anca ertelemelerin sonunu getirebiliyosunuz, hicccc acele etmeyin, yada neden hayati erteliyorum diye uzulmeyin :) hayat ertelenmeden yasanmiyor sanirim .))))

Erteleme Kralı Geldi Arkadaşlar bu WOW yüzünden hayatımın 3 yılı gitti (3 yıl heşeyi erteledim) Şimdi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum. Herkese şimdiden hayata geri dönmeleri diliyorum.

o toparlanmalardan bende istiyorum birer tane. her köşede yığınla kitap herköşede bir iki düzensiz not eşyalar karışmış. gün içini pasif geçirmiyorum yine işime yarayacak şeyler yapıyorum ancak yetersiz daha çok hızlı olmalıyım ve daha çok çalışmalıyımmm ama nasıl nasıl nasıll .......

Çocuklugumdan beri erteliyorum herşeyi... Ödevlerim, yapılacaklar, işlerim, randevular kısaca herşey... Biri beni geri geri çekiyor... bu yüzden 2 sene ilaç tedavisi aldım.Sonuç hiçbir şey...Bir müddetten sonra ilaçlarımı da ertelemeye başladım çünkü..Bütün arkadaşların yazdıkları mevcut durumları barındırıyorum.Çok rahatsızım... Depresyon etkisi yaratmaya başladı bu bende..Yaşlandıgımı hisediyorum...Aranızda bu durumu yenen arkadaşlar... önerilerinizi bekliyorum...

arkadaşlar yıllar önce bir kitapta kabızlık çeken insanların tembeliğe meyilli ve ertemele alışkanlıgı olan insanlar olduguna dair birşey okumuştum. dogruluk payı olabilir mi? erteleme alışkanlıgı olanlar bir sınasın bakalım. cevaplarınızı bekliyorum

arkadaşlar yıllar önce bir kitapta kabızlık çeken insanların tembeliğe meyilli ve ertemele alışkanlıgı olan insanlar olduguna dair birşey okumuştum. dogruluk payı olabilir mi? erteleme alışkanlıgı olanlar bir sınasın bakalım. cevaplarınızı bekliyorum

Erteleme alışkanlığının birçok nedeni var. Kabızlığın erteleme alışkanlığıyla bağlantısı var mı bilemiyorum. Ancak doğruluk payı olabileceğini düşünüyorum. Kabızlığa genel olarak baktığımız zaman geçmişten kopamamak, yeniliklere kapalı olmak, değişimden korkmak ve eskiden özgürleşmeyi reddetmek görülür. Çünkü olan halinizle kendinizi güvende görürsünüz. Erteleme alışkanlığı genellikle gelecek korkusundan kaynaklanır. Bilinmeyene olan korkudur. Yalnızlık korkusunu da sebeplerinden sayabiliriz.

Sevgiler. actionsmile

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri