bu saaten sonra yürümez bizimkide inşş senn baban daha gençtr inş yürür bizde napalm haplar falanda fayda etmez olduda insna bazen deliriyor çok zor hayataki en zor şeylerden bri allah bu durumdaki herkese sabır versn yardmcısı olsun
bu saaten sonra yürümez bizimkide inşş senn baban daha gençtr inş yürür bizde napalm haplar falanda fayda etmez olduda insna bazen deliriyor çok zor hayataki en zor şeylerden bri allah bu durumdaki herkese sabır versn yardmcısı olsun
Arkadaşlar size benim hikayemi anlatmak istiyorum umarım kimseye lazım olmaz ama 2 ay önce babam durduk yere felç geçirdi sol lobun 3 te 2 si gitmiş. yüksek tansiyondan olmuş. Cerahpaşada 1 aylık yoğun tedaviden sonra taburcu olduk.
İlk etapta sonda kullanıyordu sondasını bir çok defa çekti enfeksiyon nefes darlığı filan neler çektik sormayın. Ama bir gün odadan herkesi çıkarıp duygusal bir konuşma yaptım. O günden sonra daha uysal davrandı. Hastane ortamında bugün çıkıcaz haftaya çıkıcaz gibi sözlerle iyisin vs.. gibi sözlerle hep moralini ayakta tuttum.
bu arada babam 55 yaşında hastaneden çıktığımızda ne oturabiliyordu nede ayağını oynatabiliyordu ( konuşma sağ bacak ve sağ kolda hiç hareket yoktu ) eve geldiğimizde bizdede ilaç sıkıntısı oldu halen yemeğine katıyoruz anlasada pek ses çıkarmıyor![]()
hastaneden çıktığımızdan beri haftada 3 gün fizik tedavi aldırıyoruz evde. 2 ay gibi kısa bir sürede oturmayı, ayağını oynatmayı, kendi kalkmayı, bastonla yürümeyi başardı.
Babamı tedavi eden bir prof. ü bir gün birşey dedi. bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tüm hastalıkların %90 lık kısmını insan kendi tedavi eder dedi. ki hiç hasta gibi davranmadık ve sonunda allaha binlerce kez şükürler olsun bastonla istediği yere gidiyor 2 ayda bu kadar yol kat ettik. Kolda ağrısı vardı oda azaldı. koldada ufak ufak hareket başladı.
Sizden ricam üzülsenizde hasta yanında hiç birşey yokmuş gibi davranın ve fizik tedaviye mutlaka aldırın. Bizde işe yaradı 3. ayda bastonuda atıcakmış konuşmada belli bazı kelimeleri söylemeye başladı.
Hepinize geçmiş olsun umarım birilerinin işine yarar bu bilgiler...
Degerli arkadaslar insallah sizlere birazda olsa yardimim olur diye düsünüyorum, ben almanyada uzman fizik ve is ve ugras terapistiyim ayni zamanda tipi okudum sonrada psikolojiyi uzmanlik olarak bitirdim su anda kendi enstitümde bu tür hastalara hem psikolojik hende fiziksel tedavai uyguluyorum sormak istediginiz konularda yardim edebilirim. tabiiki önce Allah sonra bizler benim oglumda felc olmustu onun icin bu meslege borc bildim kendime allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun
hepinize tekrar gecmis olsun acil sifaler dilerim
birşey sormak istiyorum bugün fizik tedavi uzmanımız geldi pazartesi dışarı çıkartıp 500 metre yürüteceğimizi söyledi ve son haftaymış bu sonra 1 ay ara verip kola devam edicez hastanede.
Kolda hareket var sağolsun fizikçimiz çok iyi çıktı. gerekenleri yaptı maşallahı var. Konuşma olayında ortalama 20 kelime çıkıyor ağızından ama bir kelime var ki sürekli tekrarlıyor dediklerimizi harfiyen anlıyor ama cevaplayamacağı bir soru sorduğumuzda yine o sabit kelimeyi söylüyor. ( Hastamızın 2. ayına yeni girdik, 55 yaşında ) konuşma için fizikçimize göre bir eğitime gerek yokmuş. kendi kendine gelir diyor. bu konuda doktorlarla görüşen oldu mu aranızda?
birşey sormak istiyorum bugün fizik tedavi uzmanımız geldi pazartesi dışarı çıkartıp 500 metre yürüteceğimizi söyledi ve son haftaymış bu sonra 1 ay ara verip kola devam edicez hastanede.
Kolda hareket var sağolsun fizikçimiz çok iyi çıktı. gerekenleri yaptı maşallahı var. Konuşma olayında ortalama 20 kelime çıkıyor ağızından ama bir kelime var ki sürekli tekrarlıyor dediklerimizi harfiyen anlıyor ama cevaplayamacağı bir soru sorduğumuzda yine o sabit kelimeyi söylüyor. ( Hastamızın 2. ayına yeni girdik, 55 yaşında ) konuşma için fizikçimize göre bir eğitime gerek yokmuş. kendi kendine gelir diyor. bu konuda doktorlarla görüşen oldu mu aranızda?
fizikçime göre herşey zamanla olacak. Ancak iğne yada hap olayını daha önce duymamıştım. Soracağım Profumuza. hastam yürüyebiliyor artık oda içinde ordan oraya geçebiliyor. TV açıp izleyebiliyor vs... konuşmada ise bir kaç isim ve evet hayır gibi şeyleri söylebiliyor ( 8 kasım 2009 ) dan bu yana ilerleme bu.
Fizik tedavi olayında değişiklik yaptık daha öncesinde haftanın 3 günü gelen fizik doktorumuz ile anlaşarak hafta içi hergün biz hastaneye gidicez. Bakalım 2 ayda böyle deniyeceğiz sonra tekrar eve gelir sanırım. Durumlar şimdilik bu. Umut verici şeyler
Ek olarak saati sayıyor ( bu hastanıza muhakak yaptırın ) ve wc ihtiyacını söylüyor.
bakalım bizim hayatımız nasıl değişicek ilerleyen günlerde![]()
merhabalar, benim annem felçli 2 yıl oldu hastalığının başında boynunu ve sağ elini yetesiz bir şekilde oynata biliyordu. şimdi sağ tarafı çok rahat olmasada hareketli sol tarafında hafif kıpırtılar var doktorlar sol gitmiş demişti ama annem azimli bir kadın ,lütfen bana yardımcı olurmusunuz şu ana annem bende kalıyor ona ne katabilirim yaşı 74 ama hayatı seven neşeli bir insan yemek yedirme dahil bütün işlerini yanındaki kişi yapıyor.annemin en azından daha dik durması koluna girerek tuvalet ihtiyacını giderebilebilmesi için yada sol elnini daha iyi kulanabilmesi için neler yapabilirim . ben izmirden yazıyorum yardımlarınız ve önerileriz için şimdiden teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.