GÜLMEK

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berilce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berilce

New member
8
HD RANK
Katılım
21 Mart 2011
Mesajlar
834
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konum
Ankara
GÜLMEK


Gülmek öylesine değişim sağlayan bir güçtür ki, başka hiçbir etkene gerek yoktur. Üzüntünü kutlama törenine dönüştürebilirsen, ölümünü de yeniden doğuşa dönüştürebilirsin.

Üç Çinli mistiğin öyküsünü duydunuz mu? Adlarını bilen yok ama “Üç Gülenler” diye tanınıyorlar. Gülmekten öte hiçbir şey yapmazlarmış. Kent kent dolaşıp çarşıda pazarda dolaşır gülerlermiş. Gülmek bulaşıcıdır. Ve bu üç insan güzel insanlarmış (Karagöz ile Hacivat’ı anımsatıyor) Geldikleri yer, az sonra kahkaha tufanına boğulurmuş. Çin’i bir baştan bir başa kat edip kıskanç, mutsuz, kırgın, kızgın, bıkkın insanları güldürmüşler.

İçlerinden biri günün birinde ölmüş, “Eyvah! Gülmeleri kesilecek, artık ağlarlar” diye düşünmüş kent halkı; diğer ikisi için.

Oysa onlar gene gülmelerini sürdürüp ölmüş arkadaşlarını neşeli bir törenle kutsamışlar. Şaşkın halk kitlesine ise şunları söylemişler. “Üçümüz yaşarken iddiaya tutuşmuştuk. Hangimiz önce ölecek gibisinden bir iddiaydı bu!... Yaşam boyu birlikte güldüğümüz arkadaşımız adına en güzel tören, gene gülmektir. Son yolculuğunda onu bundan yoksun kılamayız. Bir bakıma ona ihanet olurdu gülmeyi kesmek.” Hayat ölmez, onu yenmenin tek yolu gülmek, sürekli gülmektir.

GÜLMEK ÖLÜMSÜZDÜR.

Kent halkı ölüyü yıkamaya kalkışğında ise, engel olmuşlar. “Vasiyetinde onu yıkamadan, üstündekileri değiştirmeden yakmamızı istemişti, dediklerini yerine getireceğiz” diye dayatmışlar.

Ve ölü yanarken son şakasını esirgememiş. Ceplerine ölmeden az önce doldurmuş olduğu çatapatlar, patlayıp saçılmaya başlamış.

Ve cenazedeki herkes kahkahalarla gülmüş. Bu toplu eğlence, coşku haline bilim “DİWALİ” diyor. Onlar gülerken, yarım akıllı iki arkadaş dans ediyormuş. Halk da çılgınca dans etmeye başlamış, Sanki ölüm değil yeni bir yaşam, bir yeniden doğuş söz konusuymuş. Her ölüm olayı yeni bir kapı aralamaz mı?

Acını, üzüntünü kutlama törenine dönüştürürsen, ölümün, yeniden doğuşla yer değiştirecektir. Bu sanatı daha zamanın varken öğren!...

YOGA: ALFA ile OMEGA
Cilt: 4, Sayfa: 252-254



 
güzelmiş .. emeğin için teşekkürler iyiki varsın! y789
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst