günlüğüm

tanyeri

New member
1
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
ben her zmn evde nerede bir kagıt bulsam ogün yaşadıklarımı, üzüntülerimi,mutluluklarımı yazarım.demekki bundan sonra buraya yazacağım.ileri derecede sosyal fobim,karanlık fobim,hayvan fobim var.bugun eşimin arkadaslarına gıdecektık.gıtmek ıstemedim.agladım ve ıkna edebıldım ama onuda üzmüş oldum.iki gundür telkinleri dinliyorum.inş düzelirim...

Düzeleceğine tüm kalbimle inanıyorum, buna sende içten inanmalısın. Günlüğün hayırlı olsun. İnşallah mutlu haberlerini okur sevincini paylaşırız :) Sevgilerimle...actionsmile

günlüğün hayrlı olsun.En güzel paylaşımları yapmanı temenni ediyorum...

...hani sorarlar ya buyuyunce ne olacaksın.hep bir yanıtımız olur.fakat öyle bır ruhsal çöküntüdeyimki.bana suan sorsalar hedefimi hiç bişey derim.ilerde hiç bişey yapmayı düşünmüyorum.daha dogrusu dunyadan hayattan bu kadar uzaklaştıktan sonra sudAn cıkmış balığa döndüğümden ne yapacagımı bilmiyorum.hayat bıraktıgm yerde beni beklememiş ilerlemiş.şimdi nersınde, nasıl ayak uydururum bılmıyorum.bu kadar karamsarken bıle bişey farkettim bir umudum var cümleleriminn içinde.iyileşeceğimi,ayak uyduramasamda yıne hayatın karsısına cıkacagmı düşünüyorum.umarım önemli bir adımdır benim için.

içimde bi rahatlık var.ne cok kasmışım kendımı uzun zamandır.böcek korkumdan balkona eşim olmadan çamasır asmaya yada toplamaya cıkamıyordum.bugun bunu basardım ve hiç bişey olmadı böcek falan yoktu.heveslendım bi posta daha yıkıyorum onlarıda ascam blissy umarım bundan snra da hiç böcek olmaz.

eskisine nazaran bir rahatlık var içimde . ama hissettiğim değil yaşadıgım bir şey var ki kurtulamıyorum.yalnızlık...

evlendiğimden beri yalnızım.kimsem yok.ne zormus evlilik.eşim işte butun gun.evde olsa da gerçi kahrolası maç yüzünden pek sohbet etme şansımız olmuyo.ailem uzakta.tanıdık kımsem yok etrafımda.yalnızlıktan çatlıycam.evlenmekle hata mı ettim acaba.annemler istanbul dısına tatıle gıdıyorlar,oysa ben oturup evde sessizliği dinlemeliyim.yalnızlığın nöbetini tutuyorum sanki.işin kötü yanı eşim beni anlamıyor.kuruntu yaptıgımı yada deli oldugumu falan düşünüyor sanırım...

yeter artık hayat bana zindan olmaya devam edıyor...ne yandan baksan berbat bı hayat.çocuk olmak vardı.butun masumıyet orda saklı.çocukluga gerı donmek ıcın bı telkın olsa keske.hıc evlenmemiş,hıc buyumemıs olsam keske... sevmıyorum hayatı yaşamayı...

Cevap:başarabilirim sanmıstm.

bu siteyle ilk karşılaştıgımda pek umutsuzdum yinede iki hafta kadar dinledim.kendimi iyi hissettm hiçç olmadıgım kdr.sanki hiç sosyal fobili olmamştım.eşimden izin aldm cok bunaldıgımı ve biraz annemlerle ankaraya gıtmek ıstegmı soyledım.beş günlüğüne gttm.orada telkinleri dinleyemiyordum ama cok mutluydum.insanlardan cekinmiyordum.herkese gülücükler sacıyordum.döndüğümde doğdugumdan beri hiç mutsuz olmadıgımı herşeyin pozitif oldgnu hissettim.ama bu bi kaç gun sürdü.yalnzlıgı tekrar yaşayınca bunaldım.şimdi tekrar sosyal fobi kuyusunun dibindeyim.oysa kuyudan cıkmak üzereydim belkide öyle hissetmiştim.yine önümde aşılması zor dağlar var.tekrar telkinlere başladm.umarım kendımı tekrar ıyı hissetmemi saglar.

Bir tavsiye de bulunabilir miyim , ben yalnızlık sendromuna girdiğimde öyle yapıyorum. Uzun zamandır istediğim ve yapamadığım bir şeyi yapıyorum . Mesela yüzme kursuna gidiyorum, mesela tenise yazılıyorum ya da dalgıçlık kursuna gidiyorum. Yogaya gidebilirsin , bir sürü kitap alıp okuyabilirsin. Dışarı gezmeye çıkabilir ve yeni birilerini tanıyabilirsin. Kendine önem ver , sen önem verirsen eşin de verecektir ve çevrendeki herkes...

Eşine de kızma maç izliyor diye sen de maç izle , kurallarını öğren ve ortak konuşacak bir noktanız olsun.
Biliyor musun ben futbol hakemliği kursuna gidip aday hakem bile oldum . Çok zevkli tavsiye ederim. Her şey güzel olacak sadece inan...

o gülücüklerr inşallh yine senınle olurr...
dalgalanma hissi maleseff insanıı bır anda kuyunun dibinde zındanda bırakıyorr....
bende dalgalanma hıssı yaşıorumm .bu benı cok yıpratıyorr .ve sureklı bunu yassıorumm en ufak birseyde tamamen hayatım yıkılıorr tam bitti dediğim andaa isee tekrar ayaktayımmm ..kendim yıkılıorumm bı sekılde kalkıorum ayaga...ama sakın kendınden umudunu kesmeeee O0.....
telkinlere tekrar başlamıssın bır daha ara vermemeye calış
en kısa surede guzell haberlerını okumak dilegiyleeeactionsmile

Bir tavsiye de bulunabilir miyim , ben yalnızlık sendromuna girdiğimde öyle yapıyorum. Uzun zamandır istediğim ve yapamadığım bir şeyi yapıyorum . Mesela yüzme kursuna gidiyorum, mesela tenise yazılıyorum ya da dalgıçlık kursuna gidiyorum. Yogaya gidebilirsin , bir sürü kitap alıp okuyabilirsin. Dışarı gezmeye çıkabilir ve yeni birilerini tanıyabilirsin. Kendine önem ver , sen önem verirsen eşin de verecektir ve çevrendeki herkes...

Eşine de kızma maç izliyor diye sen de maç izle , kurallarını öğren ve ortak konuşacak bir noktanız olsun.
Biliyor musun ben futbol hakemliği kursuna gidip aday hakem bile oldum . Çok zevkli tavsiye ederim. Her şey güzel olacak sadece inan...

Selam,

Derler ya on parmakda on marifet bana kalırsa onu da geçmiş sizinkiler.
Bu kadar çok şey yapabilmeye zaman bulabilmeniz güzel.
Sizin üzülmeye de pek zamanınız kalmıyor sanırım.sevincli

İyili varsınız.
İyiki bizimle birliktesiniz.

önerileriniz için teşekkür ederim.dısarı cıkıp yeni insanlarla tanısmak icin kendimde insanların yüzüne bakacak,onlarla konusacak cesareti bulabılmeliyim.birde tek basıma yüzme fln... bu tarz seylerde insan yanında yakınen tanıdıgı biri olsn istiyor hep :( suan etrafımda o bıle yok.umarım ilerleyen günlerde yine gülücem :((( sanırım benden baska sosyal fobik yok herkes iyileştimi yoksa tek bana mı ugradı bu çile...((((

tabiki tek sorunu olan sen değilsin..ve seninki de en kısa sürede geçecektir..spor tek başına daha güzel yapılır emin ol.. kendinibulacaksın belki orada insanlarla tanışacaksın..tanışmak senin için yakında yemek yemek kadar kolay olacak..ama sana en önemli en kolay yolunu söyliyimmi..kendini çok sever kendini yeterli hissedersen insanlar seninle tanışmak için sıraya girer..ne iş yapıyorsun kaç yaşındasın bilmiyorum başarı her yaşta özgüveni kuvvetlendirir..:)

Teşekkür ederim içimi bi umut kapladı.havuzu denemeye çalışıcam.21 yaşındayım.üniversite bitirdim ama ssektörde iş yok.suan evde oturuyorum boş boş ve inanılmaz köreldim.insanlardan kaçarak farkında olmadan bilgi konusunda da körelmişim.aptal gibiyim ya...bide unutkanlık yaşıyorum su sıralar belkide aptallıgımdan.hiçbişeyi aklımda tutamıyorum.geçmişte ki tüm bildiklerimi unuttum.tekrar hepsini öğrenmek yıllarımı alır.bu aarada insanların karsısında yeemek yerkende zorlandıgımı söylemeliyim.tanısmak bunun kadr zor olacaksa yandım :(...

bana öneri verenlerin sosyal fobik olmadığını ve beni,çektiklerimi tam olarak anlamadıklarını hissedebiliyorum.ama yinede yanımda olmanız destek olmanız güzel.teşekkr ederim.

Merhaba zindan,
Önce özür dilemem gerekiyor.bigokyanusa cevap yazarken sizin günlüğünüzün içinde olduğumun farkına varamamışım.Şimdi fark ettim ve sizin günlüğünüzün içinde size hoşgeldiniz bile demeden merhaba demeden gelip geçmişim.
İnanın çok utandım.Tekrar özür diliyorum.

Şimdi içim rahat size hoşgeldiniz diyebilirim.
Aramıza hoşgeldiniz.

İçinde bulunduğunuz durumu anlıyabiliyorum.Yalnızlık öyle birşey ki etrafınızda kalabalık olması gidermiyor o hissinizi.Kocaman bir kalabalığın içinde bile insan yalnız hissedebiliyor.
Söyledikleriniz anlaşılmadıktan sonra kalabalık da anlamını yitiriyor.Yine yalnız hissedersiniz kendinizi.
Ama ben burada kesinlikle kendinizi yalnız hissetmiyeceğinizi düşünüyorum.
Buradaki bir arkadaşımız bile büyük bir kalabalığa bedel.Burası çok büyük bir aile.Sizi de kucaklıyacaktır emin olun.

En mutlu paylaşımlarını okuyabilmek dileklerimle.

Teşekkür ederim içimi bi umut kapladı.havuzu denemeye çalışıcam.21 yaşındayım.üniversite bitirdim ama ssektörde iş yok.suan evde oturuyorum boş boş ve inanılmaz köreldim.insanlardan kaçarak farkında olmadan bilgi konusunda da körelmişim.aptal gibiyim ya...bide unutkanlık yaşıyorum su sıralar belkide aptallıgımdan.hiçbişeyi aklımda tutamıyorum.geçmişte ki tüm bildiklerimi unuttum.tekrar hepsini öğrenmek yıllarımı alır.bu aarada insanların karsısında yeemek yerkende zorlandıgımı söylemeliyim.tanısmak bunun kadr zor olacaksa yandım :(...

bana öneri verenlerin sosyal fobik olmadığını ve beni,çektiklerimi tam olarak anlamadıklarını hissedebiliyorum.ama yinede yanımda olmanız destek olmanız güzel.teşekkr ederim.

hiçbirşeyi unutmadın sana öyle geliyor merak etme..sen kendine saygı duy ve kendini taktir edecek birşeyler yap..çocuk esirgeme kurumunda tegevde çocuklara yardımcı olabilirsin.en masumu ve seni en çok taktir edeni onlar olur..kendini sevmekle onurlandırmakla başla sonra insanların seni onurlandırmasına izin ver..

hiçbirşeyi unutmadın sana öyle geliyor merak etme..sen kendine saygı duy ve kendini taktir edecek birşeyler yap..çocuk esirgeme kurumunda tegevde çocuklara yardımcı olabilirsin.en masumu ve seni en çok taktir edeni onlar olur..kendini sevmekle onurlandırmakla başla sonra insanların seni onurlandırmasına izin ver..

teşekkur ederım blugırlx.tegev güzel fikir...cocukları cok severım... yanımda oldugun ıcın cok sagol...iyiki varsın...dualarım seninle...

Merhaba zindan,
Önce özür dilemem gerekiyor.bigokyanusa cevap yazarken sizin günlüğünüzün içinde olduğumun farkına varamamışım.Şimdi fark ettim ve sizin günlüğünüzün içinde size hoşgeldiniz bile demeden merhaba demeden gelip geçmişim.
İnanın çok utandım.Tekrar özür diliyorum.

Şimdi içim rahat size hoşgeldiniz diyebilirim.
Aramıza hoşgeldiniz.

İçinde bulunduğunuz durumu anlıyabiliyorum.Yalnızlık öyle birşey ki etrafınızda kalabalık olması gidermiyor o hissinizi.Kocaman bir kalabalığın içinde bile insan yalnız hissedebiliyor.
Söyledikleriniz anlaşılmadıktan sonra kalabalık da anlamını yitiriyor.Yine yalnız hissedersiniz kendinizi.

Ama ben burada kesinlikle kendinizi yalnız hissetmiyeceğinizi düşünüyorum.
Buradaki bir arkadaşımız bile büyük bir kalabalığa bedel.Burası çok büyük bir aile.Sizi de kucaklıyacaktır emin olun.

En mutlu paylaşımlarını okuyabilmek dileklerimle.

estagfurullah karavan...gerçekten en yalnız anımda kendımı burada buluyorum.yanımda oldgnuz ıcın teşekkur ederım...

söylediklerin cok hoşuma gıttı. eşimle oturup valeybol maçı izledim cok zevkliydi...birde yüzmek ıcın yerler arastırıp eşimle paylaştım...belkide guzel bi tatile cıkarız eşimle...cok ilginç aslında sosyal fobiğim insanlarla aynı ortamda olmaktan korkuyorum...ama evlendıkten snra yalnızlıgı tadınca yalnızlığın ne kdr sıkıcı oldgnu farkettım...öyle bir anım oluyor ki,birileri olsada evde sohbet etsem dıyorum...önceden hıc degılse kalabalık olan ailemle vakıt gecırıyordum,sadece onlardan cekinmiyordm...şimdi evimde televızyonun sesini son ses acarak avunmaya calısıyorum...

ilgine teşekkr ederım...iyiki varsın...

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri