Her yeni güne 1 tane...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bigokyanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pardon, konuya karışmadan duramadım, gün geçmiyor ki, gazetelerin
sayfalarında boy boy dayak, boşanma, cinnet, öldürme haberleri...
Bu gün'ü vurgulamak için; Baudrillard'tan başkasını düşünemiyorum...

"Artık inanamıyoruz; ama inanana inanıyoruz. Artık sevemiyoruz; yalnızca seveni seviyoruz.
Artık ne istediğimizi bilmiyoruz, ama bir başkasının istediğini isteyebiliyoruz. İstemek, yapabilmek
ve bilmek eylemleri terk edilmedi ama bir başkasına devredilerek genel olarak ilga edildiler."
Jean Baudrillard (Fransız Filozof)

yok bence çok haklı çevresinde bizim gibi türk yada doğu asya kökenli çok bayan arkadaşı var bize has bir kültür yapısı bu ve onların kültüründe garipsenecek bir durum bu, heleki söz konusu bayanın yaşı geçmiş ve evlenememişse:)

"doğulu olmak, havaalanında pasaport kuyruğunda kendini maymun gibi hissetmektir" der İranlı bir bayan yazar,dünya, asya ve doğusuyla alay ederken biz bari çanak tutmayalım "ha ha haklısın,biz böyle gerizekalılıklar içinde büyüyoruz ne komik di mi hihi" demeyelim de azcık içinden geldiğimiz ortamı sağaltmaya çalışalım,kimselere ezilmeyerek

Batılıların, kendini medeni olarak gören insanların, nasıl da balıkları kafasına vura vura öldürdüğünü (fok balıklarını) görüyoruz. Dünyanın yarısı açlık ve savaş içinde, nerede o Batılılar!

Ey gönlüm, seni küçük utançtan ve kuytular erdeminden
arıttım, seni güneşin önünde çıplak durmaya kandırdım.

Böyle Buyurdu Zerdüşt
“Büyük özlem üstüne”
Friedrich Wilhelm Nietzsche ( 15 Ekim 1844 - 25 Ağustos 1900)

Zaman beni sürükleyen bir nehir; ama nehir benim
beni parçalayan bir kaplan; ama kaplan benim
beni tüketen bir ateş; ama ateş benim
evren ne yazık ki gerçek
ben ne yazık ki Borges'im…

Jorge Louis Borges -Bu gün 112. doğum günü… (Arjantinli öykü ve deneme yazarı

Sustum...!
Tuz basıp yaralarıma, ne kadar susulacaksa o kadar sustum!
Tam acılar...ımı haykıracaktım ki, sustum...!
Bir çığlık kanıyor demedim en derininde yüreğimin...
İçimdeki volkanları boğarak sustum...!
...Açmadım kimselere yüreğimi...!
Hançeri sadece kendime sapladım ve sustum...!
Hüznü yüzümde, acıları gözlerimde topladım sustum...!
Bir ah sürüp dudaklarıma...
Ne kadar susulacaksa, o kadar sustum !!!

Yalnızca yüreği olan yollarda yürürüm ben, yürek taşıyan
Herhangi bir yolda. O yolda ilerlerim;
ve inanırım ki uğruna baş koymaya değer tek uğraş bir yolu
bütünüyle aşmaktır. Ve soluğum tutulmuş bakarak, ilerlerim o yolda!

Don Juan (Don Juan’ın öğretileri- Carlos Castaneda)

Her gün kendimi üç nokta üzerinde yoklarım: Başkaları için bir iş görürken, acaba onlara gerçekten bağlı mıyım? Arkadaşlarla konuşurken, içten miyim? Derslerden yeteri derecede bilgi edinebildim mi?" Filozof Tsang

Kimse pahalidan satmasin kendini, ben bilirim kerkesin indirimli günlerini, gidene üzülme baskasina gitmistir, gelene sevinme baskasindan gelmistir, biz 3 kisiyiz BEN,KEYFIM ve KAHYASI beni taniyan bilir, bilen anlar anlayan susar anlamayan UZAR.

Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz. Michel de Montaigne

‎"Birbirimizi anlamamız için aynı dili konuşmamıza gerek yok, ezildikten sonra hepimiz aynı şarabız."

Kazım Koyuncu

Işığa şarkı söylüyorum
Gelecekteki ben’i kutluyorum
Kendime kadeh kaldırıyorum
Güneşle bir olduğumda
Venüs’den uzağa bakacağım
Mars’tan ötesini göreceğim
Milyonlarca yıldızın ışığını yakacağım
Günü gelince hepimiz yıldız olacağız…
Fame adlı film’den…

"Dişlerinin arasında olmasına rağmen bazen kendi diline bile hakim olamıyorsan, başkalarının söylediklerini önemsememelisin."

B. Franklin

Geriye baktığım zaman şaşırtıcı bir teknik ilerleme,
Yanı başında ise korkunç bir manevi çöküntü görüyorum.
Thomas Mann (1875-1955 -Alman Edebiyatının büyük yazarı)

"Dişlerinin arasında olmasına rağmen bazen kendi diline bile hakim olamıyorsan, başkalarının söylediklerini önemsememelisin."

B. Franklin

Çok beğendim bu sözü , eminim bundan sonra da çok kullanacağım. Çünkü başkalarının dediklerini önemseyen çok insan var ve malesef ben de zaman zaman kafaya takıyorum .

Tek kahramanım, bütün ruhumla sevdiğim, bütün güzelliğiyle çizmeye
çalışğım kahramanım Gerçek’tir. Dün de en güzeli oydu, bu gün de; daima da en
güzel olarak kalacaktır. Lev Tolstoy (1828-1910)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri