Her yeni güne 1 tane...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bigokyanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
“Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine ceza vermek istiyorsan; bütün samimiyetinle affet. Hissedilen her şeyi arşivleyen kader, kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir...”

- Şems-i Tebrizi-

Ne güzel söylemiş Mevlana...
Dünya kurt, insan kuzu..
Kurdun derdi kuzuyu mideye indirmek..
kuzu ise kurda aşık..!

İnsanı İKi Şey YIKAR , Birincisi; SU , iKincisi ; SABUN khkh56khkh56

Bazen gökyüzünde SiYAH bulutlar olur;
Gökyüzü bu siyah bulutlar yüzünden değişmez...
Ve bazen BEYAZ bulutlar da olur
ve gökyüzü bu beyaz bulutlar yüzünden de değişmez...
BULUTLAR gelirler ve giderler,
Gökyüzü BAKi kalır...
SEN gökyüzüsün ve düşünceler de BULUTLARDIR....

OSHO
images

Beni beğeneni ben beğenmem, benim beğendiğim ise beni beğenmez.

Kim söyledi bilmiyorum ama bence çok doğru. Bunu uygulayacağım...

"Seviyorsan özgür bırak gitsin dönerse senindir dönmezse hiç senin olmamıştır..."

Beni beğeneni ben beğenmem, benim beğendiğim ise beni beğenmez.

Kim söyledi bilmiyorum ama bence çok doğru. Bunu uygulayacağım...

"Seviyorsan özgür bırak gitsin dönerse senindir dönmezse hiç senin olmamıştır..."
ismail yk olabilirmigirlhaha

:D :D. Bilmiyordum, pek dinlemiyorum da. Sözü internette görmüştüm.

Teşekkürler. smileydance

KAHVE YEMEN'DEN GELİYOR YOLLARI IRAK

Eski zamanda , esnaf şimdiki gibi öyle ikide bir zam yapamaz; zaruri hallerde yapıldığında bunu uygun bir lisanla halka anlatmaya çalışırmış.

İşte böyle bir ihtiyaç hasıl olduğunda , kahvecinin biri, aşağıdaki beyiti bir kâğıda yazıp müşterinin ilk anda görebileceği şekilde duvara asmış:

" Kahve Yemen’den gelir , yolları ırak;
Beş para yetmiyor, on para bırak ! "

Müşterinin biri dükkâna girmiş. Sırasını beklerken duvardaki bu beyiti okumuş.
Canı bir hayli sıkılmış.

O da altına şu beyiti yazmış:

" Kahve Yemen’den gelir , yolları sapa;
Beş para yetmiyorsa dükkanı kapa ! "

"Herkese şükran duy. Çünkü herkes senin dönüşümün için bir alan yaratır. Seni engellediğini düşündüğün kişiler bile, düşmanın olduğunu zannettiklerin bile. Arkadaşların, düşmanların, iyi insanlar ve kötü insanlar, arzu edilen durumlar ve arzu edilmeyen durumlar. Hepsi birden senin dönüşebileceğin koşulları yaratırlar...!"

-OSHO-

" Sabır; ağrıları dindiren acı bir ot gibidir. Hem can yakar hem de tedavi eder.'' (Hz. Mevlana)

Bir gün güneşini kapatırsa kara bulutlar sakın korkma, güneşin yerini alacaktır yüreğindeki umutlar.

Bir gün bütün ışıkları sönerse dünyanızın, bilin ki içinizde yanan bir umut ışığı hep vardır.

Bir gün tüm sesler kesilirse yüreğinizin sesine kulak verin.

Bir gün güç kullanmanız gerekirse yüreğinizin gücünü kullanın çünkü yürek daima bilekten güçlüdür.

Ercan Kaşıkçı

Aslında yanlış kadın yoktur.. Sadece ters istikametten gelen erkek vardır.. Çünkü aşk erkeğe yakışır, kadın zaten 'Aşk'tır..
Can Dündar

Rüyanda görüyorsan onu özlemişsindir.. Rüyanda görmek için yatıyorsan, Sevmişsin demektir..
Can Dündar

Ümit,
güvenlik yolunun başıdır.
Yolda yürümesen de daima yolun başını gözet.
“Doğru olmayan şeyler yaptım.” deme, doğruluğu tut.
O zaman hiçbir eğrilik kalmaz.
Doğruluk Musa’nın asası gibidir.
Eğrilik ise sihirbazın sihrine benzer.
Doğruluk ortaya çıkınca onların hepsini yutar.
-mevlana-

‎''Her şeyin derinine inmek: Bu zahmetli bir özellik. İnsanın gözlerini hep yorar ve sonunda insan isteyebileceğinden daha fazlasını bulur.''

YA RABBİM ! Kaderimde Muhtaç Olmak Varsa..! O Muhtaçlığım Sana Olsun , Beni Sen'den Başkasına Muhtaç etme..! AMİN

Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı.
Mevlana

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri