Herkes Beni Dövüyor

bence sen o sıcak baktığın koleje geç hem onların olmayacak olması da en güzeli.herkes her ortamda mutlu olacak diye bir şey yok.unutma sorun sen de değil onlarda,yeterince olgun değiller bunun için kendini daha fazla suçlama ve kendi doğrularınla hareket et.

yarın bir gün sen gidince çok yakın arkadaşmış gibi davrandıkları birine sana yaptıklarını yapacaklar bu demek oluyor ki göründüğü gibi değil bazı şeyler..bu şekilde dengesiz davranışları olan insanlara yaranmak için onlarla arkadaş olmak için çabalama.
 
Eğer bu sorundan geçici olarak kurtulmak isterse bulunduğu ortamı terk edebilir. Böylece bir süreliğine sorunu ertelemiş olur.

Ancak bu problem onu bir gün yine bulacak ve yine mi oradan uzaklaşacak? Her seferinde böyle mi yapacak?

Bu problem, kendisi kabul etmese de kendisinden kaynaklanıyor. Kendisi bir şeyleri yanlış yapıyor olmalı.
Şavaşmayı bilmiyor belki. Kavga dövüşü kastetmiyorum. Bu sorundan kurtulabilmek için bir şey yapmıyor diye düşünüyorum.
 
froya cok sağolun cok guzel konustunuz :) arkadaşlar ben burda benı dövuyolar derken benle ugrasıyolar aşırı ugrasıyolar ama ben karşılık veremıyorum karşılık verırsem daha cok ustume gelıyolar ondan cekınıyorum.ve şimdide koleje geçicem gibi gözüküyo.
 
haklısın dsayli fakat her geçen gün bulunduğu ortam kendini daha da kötü hissettiriyor ve kendine olan güvenini tamamen yitirmesine sebep oluyorsa ki bulunduğu ortamdaki arkadaşları da çok normal tavırlar sergilemiyorsa bilinçaltında hasarlara sebep olabilir diye düşünüyorum.sorunlarıyla başa çıkma çabası göstermesi için çok uygun bir ortam değildir belki orası.ilginç olan, şikayetçi olduğu arkadaşlarıyla ısrarla aynı yerde bulunma çabası.
 
froya cok sağolun cok guzel konustunuz :) arkadaşlar ben burda benı dövuyolar derken benle ugrasıyolar aşırı ugrasıyolar ama ben karşılık veremıyorum karşılık verırsem daha cok ustume gelıyolar ondan cekınıyorum.ve şimdide koleje geçicem gibi gözüküyo.

onların eğlenme şekli bu demek ki..bence okul değiştimekle en güzelini yaparsın bununla beraber ders çıkarmak önemli..bir şey nasıl başlarsa o şekilde devam etmesi muhtemeldir..o yüzden kendinle ilgili,ortamla ilgili negatif düşünceleri geçirme aklından ve kendine güven,kendini şımart biraz ;)

ayrıca bir duruma bir kişiye ya da söze karşılık vermek ses yükseltmek, kuvvet kullanmakla olmaz sadece.bir bakış tek bir kelime bir çok şey anlatır bazen hem de diğer yollardan daha etkilidir.nasıl tepki vermeliyime odaklanmak yerine kendine güvendiğini hisset çorap söküğü gibi gelir gerisi biz sana güveniyoruz art56art56
 
sevgili ac_milan_ac sordugum sorunun cevabini alamamisim.. sorun degil..

eger birseyler degistirmek istiyorsaniz ve buna da hazisaniz kendinizde baslamalisiniz..

siz ne isitoyrsunuz?? neden istiyorsunuz?? ne icin istiyorsunuz???

bence bu sorular ile bir kac dakikanizi / saatinizi / günnüzü gecirirseniz ilk adimi atmis olur bir düzene girersiniz..

bu hayat sizin hayatiniz, siz kendinize deger vermezseniz kimse size deger vermez..

basari bir tercih meselesidir ve sizde ya tercih edersiniz yada etmezsiniz.. Karar sizin..

SIZ NE ISTIYORSUNUZ?
 
Ben tabiki kendime guvenli ayağı yerde sağlam basan sosyal herkesin sevip saydığı biri olmak istiyorum herkesın ezdiği biri değil. Bu arada okul falan değiştirmiyorum aynı okula devam ediyorum gazam mübarek olsun :):)
 
şunlarıda belirtmek isterim. ben çok sessiz biriydim hiç konusmazdım. bi soru soruldugunda hı hı yapardım kafamı sallardım asla konusmazdım bunların hepsi 9.sınıftaydı 10.sınıfa gecınce sınıflar dagıldı.Yenı sınıfımdaki insanların bana bu davranısları sonrası afedersiniz küfüre bile başladım :) hocalar gecen sene bana bi konuş lutfen derken bu sene yalvarırım bi sus diyolar.Ama sınıfın en cok ugrasılan ismi benım :) Zaman içinde baska kişilerlede cok ugrastım ama benle çok çok fazla ugrasan 2 kişi var bunlardan biriyle ugrasmaya kalksam ötekı gelıyo bana sataşıyo sonra gulusuyolar bilmem ne.Benim istediğim şey kendıme guvenım olsun bunları bana yapanlara haddini bildirmek istemıyorum. Böyle yapanlara tepkimi netçe verip artık bunları yapmamalarını sağlamak istiyorum. Mesela derste benle ugrasıyolardı bende her ugrastıklarında bagırıyordum sınıfta '' Hocam şu şu benle ugrasıyor '' dıye. Ama içimde hep bi korku vardı. Teneffusde bunlar gene benle ugrasırsa dıye. Benım moralımı bozan üzen onların bana vurup benı dövmesi değil benım kendimi bu hallere düşürmem ve bu halimle insanların gözunden düşüyor oldugumu hissetmem. Çok iyi açıkladım heralde. Artık bu duruma düşmek istemiyorum. Ama bu arkadaslarla olmayacak gıbı bu cunku cok zıpırlar :) Teneffuslerde falan sınıfca dövüşüyoruz :D Genelde bana dalıyolar ama.. Sizden istediğim şey benle ugrastıklarında onlara nasıl tepkı vermelıyım.Çunku onlar bana böyle davrandıkca ben kendi içimde kendimi değersizleştiriyorum.Ayrıca bu sezon ne olursa olsun kendimi derslere vericem. 2 sene sonra sınavım var. Ne olursa olsun gün içinde ne yaşarsam yaşayım her gun çalışıcam. Kafama hiçbir şeyi takmadan
 
Sevgili arkadaşım,


hani bazı filmler vardır ya, tıpkı senin durumunda olan bir karakter vardır. İstemediği olayları yaşayıp durur. Sonra film ilerler bazı şeyler yaşanır ve filmin sonunda istemediği olay tekrar olur ama farklı bir tepki verir. Çünkü bakış açısı değişmiştir olaya. Her şey aynı ama bakış açısı farklıdır artık. "Bunu artık istemiyorum" der. Nasıl yapılacağını bilmesi gerekmez. Sadece buna karar vermiştir çünkü.

Nasıl olacağını sormaz. Sadece ister.


Matrix filminde de bir sahne vardı hatırladın mı? Elini uzatıyor ve "HAYIR" diyor, kurşunlar havada duruyor.


Bu sahne beni çok etkiler. Bu böyledir.
VideoQuote: Neo Says "No" - YouTube
 
"Ayrıca bu sezon ne olursa olsun kendimi derslere vericem. 2 sene sonra sınavım var. Ne olursa olsun gün içinde ne yaşarsam yaşayım her gun çalışıcam. Kafama hiçbir şeyi takmadan" bu çok doğru.

ve şunu unutma sen onların sana yaptıklarıyla değersizleşmiyorsun,kendini gerçekten değerli ve kendine güvenli hissettiğinde öyle olacaksın..sana hayır öyle değilsin diye düşündürecek şeyler yaşayacaksın belki ama her koşulda bunu hissetmeyi başarırsan,bulunduğun ortam sana ayak uydurmaya başlar sen değil..inanç,inanç,inanç.okul açılana kadar buna kendini inandır,olumlama yap.
 
Ve büyük gün geldi çattı sedona yönteminden tutun subliminal mesaja kadar her şeyı yaptım bakalım ne olacak gelişmeleri yazarım
 
"Ya bak şaka yapıyorsunuz anlıyorum ama bu tarz şakalardan hoşlanmam ben bir daha yapmayın istemiyorum" diyeceksin. Umursamaz tekrar yaparlarsa taviz vermeyeceksin direk müdürün yanına gideceksin "bu bu kişiler beni rahatsız ediyor uyarmama rağmen gruplaşmışlar çete gibi insanları ezmeye çalışıyorlar " diyeceksin biraz daha abartıp süsleyeceksin. Daha sonra tıpış tıpış müdürün odasına gidince olaylar biraz daha düzelir hı çıkışta sıkıştırmaya çalışırlarsa zaten polis denen bir olgu var okul içinde sıkıştırırlarsa lafını esirgeme vururlarsa sende vur sonra gene şikayet et müdüre " hocam bunlar iyice eşkiya oldu saldırdılar bana" gibisinden. Demişsin halı saha maçında dalga geçiyorlar aşağılıyorlar filan diye bir kere senin öyle adamlarla halı saha maçı yapman hata madem böyle davranıyorlar zevk yerine gerginlik üzüntü çekiyorsun gitme halı saha maçına adam gibi adamlarla oyna arkadaş edin kendine bak net söylüyorum hiç bir arkadaşın kalmasada yinede sıkıntı çekmeyeceğin bir anahatar söylüyorum sana " kurslar " . Gitar kursu olur , futbol klübü olur yeteneğin varsa , fitness olur , dövüş kursu olur olurda olur yani.
 
Bu gece kendi kendime çok düşündüm ve kendimi sevmediğime , kendimi değersiz gördüğüme sonuna kadar kanaat verdim.Aslında böyle biri değildim hayat doluydum liseye geçince ne olduda böyle oldu anlamadım.Bugün baya düşündüm.Küçük bir problemden çıkıp problemin kökünü aramaya çalıştım ve bu kanıya vardım.Küçük problemlerim olarak: Parmak kaldırmaktan korkmam,arkadaş ortamına girmekten korkmam vs gibi şeyleri düşündüm ve neden böyle düşündüğümü sordum kendime.Biraz düşündükten sonra korkuyorum dedim.Daha sonra gene sorguladım kendimi düşündüm düşündüm ve insanların beni umursamayacağını onların hayatlarında önemli bir yerim olmadıgını düşündüm.Böyle düşündüğüm içinde konuştugumda onların beni umursamayacağını,kim napsın benim konuştugum şeyi gibi şeyler aklıma geldi. Sonra bunun üzerine gittim neden insanlar dediğimi önemsemesinki diye. Çünkü ben eziğim diye düşünmeye başladım Neden ezik olduğumu düşündüğümü sorguladım daha sonra...Ve tüm bu ezik düşünmenin , korkak düşünmemin nedenini kendime değer vermemem kendimi sevmemem olduğuna kanaat getirdim.
 
Bugun umduğumdan tamamiyle farklı bi şekilde geçti. Okula bi arkadasımla beraber vardım. Bunlar beni görünce kanka naber falan diye tokalaştılar sonra sınıflara falan cıktık. Ben en arkaya biriyle oturdum konusuyorum falan bana bulaşmadılar adam gibi oturdum orda ama eskisinden dahada cekıngen oldum sankı ya. Benle uğraşan oldu gene ama o çocuk herkesle uğraşıyor biraz cıvık bi insan.Her neyse bugun cok iyiyim boşluktan çıkmış gibiyim :)
 
Süpeeerrr:))Bence kendinle ilgili algıların değişmeye başladı ki arkadaşlarının da sana karşı tavırları değişti:))Çok sevindim senin adına:);)
 
Bu gece kendi kendime çok düşündüm ve kendimi sevmediğime , kendimi değersiz gördüğüme sonuna kadar kanaat verdim.Aslında böyle biri değildim hayat doluydum liseye geçince ne olduda böyle oldu anlamadım.Bugün baya düşündüm.Küçük bir problemden çıkıp problemin kökünü aramaya çalıştım ve bu kanıya vardım.Küçük problemlerim olarak: Parmak kaldırmaktan korkmam,arkadaş ortamına girmekten korkmam vs gibi şeyleri düşündüm ve neden böyle düşündüğümü sordum kendime.Biraz düşündükten sonra korkuyorum dedim.Daha sonra gene sorguladım kendimi düşündüm düşündüm ve insanların beni umursamayacağını onların hayatlarında önemli bir yerim olmadıgını düşündüm.Böyle düşündüğüm içinde konuştugumda onların beni umursamayacağını,kim napsın benim konuştugum şeyi gibi şeyler aklıma geldi. Sonra bunun üzerine gittim neden insanlar dediğimi önemsemesinki diye. Çünkü ben eziğim diye düşünmeye başladım Neden ezik olduğumu düşündüğümü sorguladım daha sonra...Ve tüm bu ezik düşünmenin , korkak düşünmemin nedenini kendime değer vermemem kendimi sevmemem olduğuna kanaat getirdim.
Merhaba milan;yurt dışını bilemiyorum ama Türkiye'de malesef ki lise ortamları çok bozuk.Şunu unutma ki;lise hayatının yanlızca bir bölümü,orası bitince büyük ihtimalle o insanların birdaha yüzü bile görmiceksin.Yeni insanlar,yeni hayatlar,farklı güzellikler tanıcaksın.Bunu da bilmeni isterim,başkalarıyla uğraşıp gözleri sürekli diğer insanların üzerinde olanları,muhakkak ki yakından tanıma imkanın olsaydı piskolojisinin bozuk ve kendisinin aileden veya başka sebeplerden kaynaklanan sorunları olduğunu görmüş olucaktın.Onların agresifliğinin bir sebebi var.Rahatsızlığı olan insanlara nasıl yaklaşman gerektiğini bil. Delirmiş birinin anormal davranışlarının nedeni aranmaz.Bunlarınki de ona benzer bişey.Rahatla biraz sorun sen değilsin.. Başkaları seni dinlese de dinlemese de sen anlatmaya devam et. Mutlaka dinleyecekleri bir gün gelicektir.Hiç bir şey için,hiç kimseyi bekleme.Sürekli geliştir kendini.Bir gün gelicek çevrende kendini geliştirdiğin alanda insanlar olucak,geliştirdiğin yönde de gücün olucak.Bunları düşün ve geniş bakmaya çalış..tmm ;)
 
Ya ama bugün çok depresifim çok mutsuzum ya . Okulda falanda pek konusmadım. Çok mutsuzum bugün ya...
 
Telkinlerin etkisi öyle pat diye olmaz ama biraz sabretmelisin.Arkadaşlarının bugün sana karşı daha samimi ve güzel davranmaları bence bir başlangıç kendinle ilgili algıların değişmeye başlamış.Depresif şeyler düşünüp bu ilerlemeni durdurma bence.Sen milyonlarca ihmalden seçilmiş olan özel birisisin bunu unutma
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst