Administrators, Zerynthia
Esasında kendi notlarıma yapıyordum sevdiğim eklemeleri. Artık buraya yapacağım.
Cevap: Kendi Alıntı Alanım
Benim meşrebim zordur.
Toprağım kıraç yerden alınmıştır, her bitki büyümez üzerimde, suyum ekşimiş şarap gibi tatsızdır, soluğum yalçın kayaları parçalayan rüzgarlar gibi delidir.
Umuttan çok kuşku vardır yüreğimde, hoşgörüden çok öfke vardır, nedensiz düşmanlık gütmesem de, olur olmaz şeye sevgi beslemem ben.
Haktan yanayımdır ve de hakikatten. Bu yüzden sevginin hak edenin hakkı olduğuna inanırım.
Hak etmeyene sunulmayacak kadar değerlidir sevgi...
Mevlana
Her günün hali, dünkü günün haline benzemez. Haller, ırmak gibi akar gider. Onu bağlayacak, akışını durduracak hiçbir şey yoktur. Her günün sevinci, bir başka çeşittir. Her günün düşüncesinin başka bir tesiri vardır.
Ey genç, şu beden bir misafirhanedir. Her sabah o eve, koşa koşa bir misafir (Dert, düşünce) gelir. Sakın, "Bu misafir bana yük olur, kalır." deme. Biraz kalır, sonra yine geldiği gibi gider, yokluğa karışır. O görünmeyen cihandan, gayb aleminden gönlüne gelirse, onu bir misafir say, onu hoş tut, güler yüzle karşıla.
Mevlana
"Beyin çok güçlü ilginç bir çarpan. İçine ne atarsak; onu dallandırıp budaklandırır. Defalarca kez büyüterek bize geri verir. İçine küçük bir çöp attığımızda emin olabiliriz ki az sonra dünyanın en büyük çöplüğü bizim olacak.
Bazen temizlemeye çalışırız bu çöplüğü... Ne yazık ki çoğu zaman başaramayız. Bir çöp tanesi dahi girse beyin çarpmaya başlamadan çöpü boşaltmaktır çözüm... Her çöp bir endişemizdir. Endişeleri temizlemenin yoluysa hayra yormak..."
İç'ten Lider'den...
Belki de varlıklarından şüphe ettiğim bütün duygular içimde ama onları uyandıracak olanlar ortada yok. Ruhumdaki düğümler fazlasıyla sıkı. Kimsenin onları çözecek kadar ince tırnakları yok. Bense çoktan vazgeçtim tırnaklarımı uzatmaktan.
Hakan Günday
''Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün.
Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak;
O zaman insanların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.
Mühim olan yükseklere çıkıp hayata tepeden bakmak değildir;
Mühim olan ne kadar yükselsen de her şeye eşit mesafeden bakabilmektir.
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister.
Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir."
Şems-i Tebrizi
DUVARLAR
Düşünmeden, acımadan, utanmadan
Kocaman yüksek duvarlar ördüler dört yanıma.
Ve şimdi oturuyorum böyle yoksun her umuttan.
Beynimi kemiriyor bu yazgı, hep bu var aklımda.
Oysa yapacak bunca şey vardı dışarda.
Ah, önceden farketmedim örülürken duvarlar.
Ama ne duvarcının gürültüsü, ne başka ses.
Sezdirmeden, beni dünyanın dışında bıraktılar.
Kavafis'ten...
çok güzel olmuş burası teşekkürler paylaşıma sunduğun için :

Sağol balam. kiss3
"Nihayetinde bu dünyada, yüksek ve sağlam çitler inşa edebilen insanlar ayakta kalır. Bunu reddetmeye kalkarsan, kendini çorak arazilere sürgün edilmiş bulursun."
Haruki Murakami
"Ders çalışmayı yarına bırakan öğrenci, yolunda bir ırmağa rastlayıp da akıp geçmesini bekleyen insana benzer; ırmak hiç durmadan akıp gider, o hala bekler."
Quintus Horatius Flaccus
"Üç barış vardır: Birinci barış, en önemli barıştır. İnsan ruhundadır o. İnsan, kainatla ve kainatın bütün güçleri ile olan ilişkisini, beraberliğini fark ettiğinde, kainatın merkezinde Büyük Ruh'un durulduğunu ve bu merkezin her yerde, herbirimizin içinde olduğunu fark ettiğinde birinci barış sağlanmıştır. Bu gerçek barıştır, diğerleri sadece bunun akisleridir. İkinci barış, iki fert arasında olan barıştır. Üçüncü barış ise iki millet arasında yapılır. Fakat hepsinden önce, anlamalısınız ki 'gerçek barış' dediğim birinci barış, insanın ruhundaki barış, yoksa ne fertler ne de milletlerarasında barış olabilir."
Kızılderili Atasözü
"Hak ettiğiniz dünyayı elde edebilirsiniz; o dünya mevcuttur, gerçektir, mümkündür. O dünya sizindir. Fakat onu elde etmek için kendinizi tamamen adamanız, geçmiş dünyanızla, o dünyanın, insan başkalarının hatrı için yaşaması gereken kurbanlık hayvandır, diyen temel doktrini ile bütün bağlarınızı koparmanız gereklidir.
Kendi kişiliğinizin kıymeti uğruna mücadele edin. Kendi gururunuz uğruna mücadele edin. İnsan tabiatının özü olan hükümran ve rasyonel zihniniz uğruna mücadele edin. Ahlakınızın yaşamanın ahlakı olduğuna, mücadelenizin, yeryüzünde var olmuş her başarının, her kıymetin, her yüceliğin, her güzelliğin, her iyiliğin mücadelesi olduğunu bilmenin verdiği mutlak güven ve dürüstlükle mücadele edin."
Ayn Rand
"Her şeyi bilme şeklindeki bu kendini beğenmiş küstahlığın temeli hiçbir zaman hiçbir şeyi anlamamış olmaktan başka bir şey değildir. Bir kerecik bile olsa, tek bir şeyi tam olarak anlama deneyimi olan ve bilginin nasıl elde edildiğini gerçekten duyumsamış olan bir kimse, kendisinin hiç anlamadığı, sonsuz sayıda başka hakikatlerinde var olduğunu fark eder."
Galileo
"Savaşçı güneşin batışını izlerken neşelenmiyorsa yanlış giden bir şey var demektir. Bu noktada mücadeleyi bırakır ve batan güneşi birlikte seyredebileceği insanlar arar. Birilerini bulmakta zorluk çekerse kendine şunu sorar:"İnsanlara yaklaşmaktan çok mu korkuyordum? Biri bana sevgi gösterdi de ben mi fark etmedim?"
Işığın savaşçısı yalnızlıktan yararlanır ama yalnızlığın kendisinden yararlanmasına izin vermez."
Paulo Coelho, Işığın Savaşçısının Elkitabı
Maharet güzeli görebilmektir,
Sevmenin sırrına erebilmektir.
Cihan, alem herkes bilsin ki şunu;
En büyük ibadet SEVEBİLMEKTİR.
Yunus Emre
Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?
Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar…
Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.
Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve
başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.