İYİMSER VE KÖTÜMSER

Işıldayan Safir

Administrators, Zerynthia
20
HD RANK
Katılım
6 Mart 2009
Mesajlar
5,993
Reaksiyon puanı
76
Puanları
0
Konum
Mutlulukya
colorful-glitter-butterfly_coolgraphicorg.gif


İYİMSER VE KÖTÜMSER

Bir zamanlar bir ailenin ikiz çocukları varmış. İkizlerden birisi çok iyimser, öteki ise çok kötümsermiş. Çocuklarının bu durumundan endişelenen aile onları civardaki bir psikologa götürmüş.

Psikolog aileye ikizlerin ruh halini dengelemek üzere bir plan önermiş:

"Gelecek yaş günlerinde onlara hediyelerini ayrı odalarda verin. Kötümser olana alabileceğiniz en güzel hediyeleri, iyimser olana ise bir kutunun içine at pisliği koyarak onu verin." demiş.

Anne ve baba psikologun söylediklerini aynen uygulamışlar ve hediyelerini ayrı odalarda verdikten sonra karamsar olan çocuğun kapısına giderek dinlemeye başlamışlar. Çocuk, dışarıdan rahatlıkla duyulabilecek bir sesle mutsuz bir halde söyleniyormuş:

"Bu bilgisayarın rengini hiç beğenmedim. Eminim bu hesap makinesi iki günde bozulur... Bu oyunu zaten hiç sevmem... Arkadaşımın oyuncak arabası bundan çok daha büyük..."

Parmaklarının ucunda diğer çocuğun kapısına giderek kapıyı usulca araladıklarında karşılaştıkları manzara karşısında çok şaşırmışlar. Çocuk elindeki pislik kutusunu havaya fırlatıyor ve neşe içinde:

"Beni kandıramazsınız, bu kadar pisliğin olduğu yerde mutlaka bir tay ya da midilli vardır, mutlaka vardır!" diye bağırıyormuş.

Mutluluğumuz karşılaştığımız olaylar kadar bizim o olaylara bakış tarzımıza da bağlıdır.

Alıntı

colorful-glitter-butterfly_coolgraphicorg.gif
 
Bu kadar emek verip güzel süslemeler yaparak bu hayat derslerini bize sunduğun için teşekkürler sevgili Zerynthia :)
 
an´imizin hep nice güzel düsüncelerle gecmesi dilegi ile..

Paylasimindan güc aldim, destek aldim bir adim daha da olumlu düsünceyi sahiplendim..

tesekkürler, iyiki varsin Zerynthia..
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst