"Şu anda neredeyim ve nerede olmak istiyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Merto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merto

Site Yaşam Koçu, Mert Ölçer
6
HD RANK
Reaksiyon puanı
29
Web sitesi
www.mertolcer.com
Hayaller hedeflere dönüşmedikçe her zaman hayal olarak kalırlar......

Evet arkadaşlar hemen hepimiz kişisel gelişimimize katkı sağlamak ve gelişmek hatta değişmek için buradayız...
Hepimizin yapmak istedikleri var, yaşamak istediğimiz hayatlar var yani hedeflerimiz var...
Yanısıra hayallerimizde var, hemde çok güzel hayaller ve bizi motive eden hayaller....
Bu hayaller şimdilik çok uzakta görünse bile bazen içimizden bir ses ona ulaşmak için şansımız olduğunu ve
devam etmemiz gerektiğini söylüyor, ve doğruda söylüyor....
Çünkü şu andaki küçük hedeflerimiz bizi bu hayallere taşıyacak, bu hedeflerle somut sonuçlar alacağız...

Bu başlık altında kendimize küçük hedefler koyalım, ulaşmak için birbirimizi destekleyelim,
güçlü yanlarımıza odaklanalım..

Ve bu hedefler için attığımız küçük adımları paylaşalım, birlikte kutlayalım...

Örneğin benimki;
" Mart ayının sonuna kadar ...... konusundaki eğitimimi bitirip insanlara faydalı olmak
ve bu işten aylık en az 3000 ytl kazanmak istiyorum..."
bu nihai hedefe doğru ilk hedefim : Eğitimleri kaçırmadan bol egzersiz yapmak....

Düşünmek bile heyecanlandırıyor.... wave

Bu hedefler herşey olabilir yeterki kendinize göre;
1. Net olmalı ( ......... konusundaki eğitimimi bitirip insanlara faydalı olmak ....)
2. Gerçekleştirilebilir olmalı (...örnekleri var çevremde bunu başarmış....)
3. Ölçülebilir olmalı (...aylık en az 3000 ytl ...)
4. Zamanla ayarlı olmalı (...Mart ayının sonuna kadar ...)
5. Vizyonunuza uygun olmalı (...bence bana uygun, hayat tarzıma beklentilerime, hayallerime uyumlu :...)

Evet sıradaki cesur ve hedefleri olan arkadaşlar lütfen..... :)

Ynt: "Şu anda neredeyim ve nerede olmak istiyorum?

temmuz 2008 e kadar ingilizce konusunda kendimi geliştirip..
net bir şekilde konuşabiliyor.. anlayabiliyor ve yazabiliyor durumda olacağım.. olmalıyım.. oldum ... (Allah ım kabul et.. b456 amin bilinçaltım kabul et.. sevincli )

Şimdi bu güzel hedefle shamanic birşeyleri harakete geçirmiş oluyor....
Kendimize bu aşamada şöyle sorabiliriz;
Bu hedefe ulaşabilmem için şu an neler yapmalıyım?
Bu becerimin önünde duran engeller nelerdir?

Bunlar ve çözüm odaklı bazı sorular bizi hedefe daha rahat taşıyacak eylemlerde bulunmamızı sağlar...

eylül ayına kadar kendi iş yerimi açmak istiyorum.
Küçüçük bir cafe kendi yaptığım kekleri, kurabiyeleri satabileceğim.
Nezih ve sade bir cafe......

defduru ' Alıntı:
eylül ayına kadar kendi iş yerimi açmak istiyorum.
Küçüçük bir cafe kendi yaptığım kekleri, kurabiyeleri satabileceğim.
Nezih ve sade bir cafe......

Canım kaç para kazanmak istiyorsun onuda yaazzzz....

Peki bu hedef, ulaştığını düşündüğün anda seni ne kadar heyecanlandırıyor?
Kendini nerde ve ne yaparken hayal ediyorsun?
Bunu nasıl gerçekleştirebilirsin sence?

Aslında para kısmını hiç düşünmedim. Aslına bakarsan hayatım boyunca parayla işim olmadı. Para gelir ve harcanır bana göre hemde biran önce girlhaha
madem belirlemem gerekiyor aylık (senden kopya çekeyim ) 3000 ytl olsun.
Kendimi orada düşününce heyecanla birlikte bir korku hissediyorum.
Cafenin mutfağında kurabiye yaparken hayal ediyorum b456
Nasıl gerçekleştirebilirim işte onu bilmiyorum. Şuanda sadece istiyorum. Belki eşimin desteğiyle kiss3

Nasıl olacağına dair bir şey bulamıyorsak içimizde;
Yeni sorular var :)
blook
Bunu yapan bildiğin örnekler varmı?
Bunu yapmak için atmak isteyeceğin ilk adım nedir sence? blissy
Kimlerden nasıl destek alabilirsin? 12389

Eminim eşin sana bu desteği seve seve verecektir ark5

smiliyface

Pek bi soru cevap oldu inşallah diğerleri sıkılmazlar smiliyface
Bir tanıdığım bu işe kalkışmıştı. İşleride yerinde gidiyordu. Fakat bir süre sonra bana göre değilmiş deyip bıraktı. Ki o da en büyük hayalim diye bahsederdi
bu cafe işinden. Belki benimde en büyük hayalim değildir diye bir korku duyuyorum.
Mesela anne olmayı isterken hiç böyle bir korkum yoktu kendimden emindim.
İlk adım belki oturduğum çevreyi değiştirmek...
Maddi olarak bilemiyorum ama dostlarımdan manevi destek isterim.
Eşimin desteğinden sonuna kadar eminim zaten ..... Başka kim var ki

evet bakın arkadaşlar ne güzel ilerliyor hedefler,
Yokmu hiç başka hedeflerinden bahsetmek isteyen kimse?

Hadi amaa vardır herkezin hayalleri, hedefleri, yapmak isteyipte yapamadıkları....

Sevgili Merto;
Dünki yazışmalardan sonra akşam bütün cesaretimi toplayıp artık senin desteğinlemi yoksa telkinlerin gücüylemi bilemiyorum. kiss3
Bu konuyu eşime açtım. 12389
O kadar iyi karşıladıki anlatamam. Sana ve bu siteye teşekkür ederim.
Bu konu üzerinde eşimle uzun bir konuşma yaptık ve yapmak istediklerimi paylaştım o da bana bu konuyu geliştirmemi ve neler yapabiliriz bir bakalım dedi.
Galiba isteklerime ulaşacağım.... girlhaha
Bizkez daha çok ama çok teşekkür ederim. k8908

Bir amacım var ama bunun gerçekleşmesi sadece bana bağlı değil. O zaman nasıl bir hayal kurmam ve bunu cümlelere dökmem gerekiyorki dusun

Öncelikle amaç değil hedef gerekir......
Amaçlar hedefleşmeli ki işleyebilsinler....
Hayal kurmayıp hedef belirlemek gerekli ve ona giden bir plan....

Sana bağlı değil derken nasıl biraz açabilirsen yardımcı olabilirim sana...

Ama bu ilişki konusuysa örneğin, şu bana hayran olsun falan gibi o zaman olmaz...
Kendimize ve yeteneklerimize odaklanmalıyız.... İhtiyacın olan herşey zaten içinde...

evet bende tam olarak anlayamadım empati.. dusun

yinede anladığım kadarı üzerinden yorumlamaya çalışayım.. ttli3

hedeflerin net olmalı ama sınır koymamalısın..
mesela benim hedefimde ingilizcemi geliştirmek var..
ama bunun için sınır koymuyorum.. şöyle ki ..
illa şu kişiden şu adresten şu metodla ingilizce öğrenmeliyim diyerek sınır belirlemiyorum..

kendim için en hayırlı ve en mükemmel şekilde ingilizce öğrenmeyi diliyorum..
ve bunun gerçekleşmesi için kendime süre veriyorum..
bunun gibi sende hedeflerin ile ilgili sınırlandırmalar yapma..
bu her konuda böyle.. aşktada iştede.. b456

evrenin hazinesi sınırsızdır.. bize neyin nereden ne şekilde geleceği konusunda kısıtlamalar yaparak
geriye kalan yüzlerce seçeneği bertaraf etmeyelim.. wave

sevgiler..

Teşekkür ederim shamanic ve Merto . Evet sanırım benim sorunum bu hedeflerimi net olarak ortaya koyamamak 88a. Hedeflerimi belirlemem ve net olarak ortaya koymam lazım. Zaten belirlediğim bir hedeften başlasam kolayamı kaçmış olurum. utananadam. Evet sitedeki mp3 leri düzenli olarak dinlemekle başlıyacağım. smiliyface

alk78 bguün martın 12 si nisanın 6 sında sınavım var ve ben derse hiç bakmadım bugünden itibaren çalışmaya başlayacağım çoğu insan açıköğretim zor diyo ama ben başaracağım neden mi bana yakışan bu ben zirveye oynayacağımm 6 nisana kadar bütün konuları çalışacağım, ve sınavım harika geçecek şimdilik ilk hedefim bu bundan sonra uzun hedefler gözükecek çünkü zirveye çıktığımız zaman daha büyük zirveleri görürüz bana yakışanı yapmam gerek ben doğanın harikasıyım smiliyface

peterpan seninle aynı durumdayım. nisanın 6 sında sınav ama bende hiç çalışmadım. vede zamanım yok. ben sorulara çalışacam artık. başka yapacak bişeyim yok. sen nasıl çalışmayı düşünüyorsun

ikinizde başarırsınız ..gayet sakin bir şekilde hazırlanın..nisanın 6 sına sizin sınav zamanınıza enerji gönderiyorum..hani heyecanlanırsanız diye, kabul edin..daha çok sınavlar olacak..bu sınavı hayatınızın dönüm noktasıymış gibi düşünmeyin..allah yardımcınız olsun..

hayal ablacım çok teşekkür ederim.

Benimde aöf sınavım var. çalışıyorum aslında çalışmaya çalışıyorum. aslında çalışmıyoruum. Ben niye azimli biri olamıyorum. akşam 9 da evde oluyorum. kızımla oynuyorum.maşallah o 11 de yatıyor. ondan sonrada bende uyuyom. hergün diyom şöyle güzel bi saat 2 ye 3 e kadar çalışam biraz azmedeyim yoook yok. hele pazar günleri şu ev işini yapam bu ev işini yapam. yook yok benden olmaz. diyorum.inşallah bu düşüncem değişir.

alk78 melekelif ve güneş bu alkış ikinizide banaada wave ben kafaya taktım valla tam tamına 21 gün var başarmak için çok uzun bi gün arkadaşlar hemen karamsarlığa kapılmayalım başarırız ya azönce kitabı açtım içim karardı muhasebeyi filan görünce ama dedim ki içimden ben istersemdünya yerinden oynar ne var bunda bunuda yazan insan sınav korsun benden başaracağım kendime verdim gazı başaracam BAŞARACAĞIZ HEP BİRLİKTE smiliyface

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri