Suçluluk Duygusu Telkin İçeriği ve yazarı

Ynt: Suçluluk Duygusu Telkin İçeriği ve yazarı

bir de bişi daha sorcam.bu dinletiler bir tür aşı gibi mi yani vücuda verilen bir tür zayıflatılmış mikrop gibi mi?amaç direnç arttırmak savunma mekanizmasını harekete geçirmek.. dusun

Merhaba yaklaşık 3 haftadır daha cok haftaiçi çalışırken ve gece dinliyorum telkinleri bunlardan biride suçluluk telkini.
Bu telkin beni darma duman etti sanırım... Başım agrımazdı normalde ama şimdi başım agrıyor. Uyku uyuyamıyorum. Surekli sinirliyim ve insanlara tahammulum azaldı. İnsanlar bende fark gorduklerini soyluyorlar ama bu daha cok sinirlerin bozuk galiba senin gibi .İnsanların rahatsız edecek sekilde gozlerinin icine bakıyormusum... ve kendimde cok tedirginlik hissediyorum ve anladıgım kadarıyla sucluluk ve insanları affedemeyisimden kaynaklı ben insanlarla ve gecmisle sorunum olmadıgını dusunurdum ama yanılmısım. Simdi ben bu telkini gunde sadece 1 kere dinlemek uzere listemde kaldırıyorum.

Burda telkinlere karsı gelişen mide bulantısı, baş dönmesi vb. güçlü bedensel tepkiler bilinçaltımızın birden değişme isteğine red cevabıdır. Birden bilinçaltına yüklenme reddetme psikolojisini de beraberinde getirir. Çünkü suçluluk, öfke vb. duygular bizde savunma mekanizması olarak kullanılır. Bu mekanizmaları birden ortadan kaldırdığınız zaman yerine bir duygu koyamadıgınız sürece kişi için zararlı olacaktır. Bu nedenle bana göre bu telkinleri herkesin kendi basına uygulaması uzun vadede ciddi sorunlar teşkil eder. Kişi bilmeden kendine zarar verebilir. Bazı nevrotik insanlarda sorunlar azalacağı yere daha da büyüyebilir.

serencam ' Alıntı:
Burda telkinlere karsı gelişen mide bulantısı, baş dönmesi vb. güçlü bedensel tepkiler bilinçaltımızın birden değişme isteğine red cevabıdır. Birden bilinçaltına yüklenme reddetme psikolojisini de beraberinde getirir. Çünkü suçluluk, öfke vb. duygular bizde savunma mekanizması olarak kullanılır. Bu mekanizmaları birden ortadan kaldırdığınız zaman yerine bir duygu koyamadıgınız sürece kişi için zararlı olacaktır. Bu nedenle bana göre bu telkinleri herkesin kendi basına uygulaması uzun vadede ciddi sorunlar teşkil eder. Kişi bilmeden kendine zarar verebilir. Bazı nevrotik insanlarda sorunlar azalacağı yere daha da büyüyebilir.

Telkinlerin tedavi amaçlı olmadığı ile ilgili uyarilar sitenin girisinde yapilmaktadir..Ayrica bu konuyla ilgili forumda uyarilarimizi yapiyoruz..
Söylediğiniz gibi suçluluk duygusunun tamamiyle kaldirilmasi sorunlara yol açabilir.Oysa bu sitede kullanilan telkin içeriklerinde amaç bu duyguyu tamamiyle ortadan kaldirmak değildir.Suçluluk duygusunun aslında gerekli bir duygu olduğu fazlasının zararlı olduğu belirtilmektedir...

Telkin içeriğinden bir kaç cümle
Sucluluk duygusu hissetmekte bize insan oldugumuzu hatirlatir.
Sucluluk duygusu insancıl ve duyarlı bir insan oldugumuzu anlatir.
Hic sucluluk duygusu hissetmeseydik insan olmazdik.
Şimdi kendine karşi bir parca nazik olmanin zamani geldi.

Merhabalar, öncelikle bu hizmetleriniz için çok teşekkür ederim Atakan Bey. Sitenizi bir raslantı sonucu buldum ve çok ilgimi çekti. Bütün telkinleri dün gece scriptleriyle birlikte indirip kendime katalog yaptım. Telkinlere Ego Güçlendirici ve Suçluluk Duygusuyla başladım. Yalnız sormak istediğim bir iki sorum olacak. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- Ego Güçlendiri ve Suçluluk Duygusu telkinlerini birlikte dinliyorum. Sakıncası varmı. Tavsiyeniz nedir?

2- Kanseri Defet telkini dışında diğer telkinlerin hepsini yapmayı planlıyorum. Bu kapsamda bana tavsiye edebileceğiniz bir telkin programı varmı?

3- Telkinleri scriplerini okuyarak mı dinlemeliyiz?

4- Telkinleri dinlediğim ses sistemi önemlimi? Mesela ben 5+1 sistemden sadece merkez hoparlor takılı olarak dinliyorum, eğer telkinler diğer bir kanaldan veriliyor ise bunları alamama gibi bir olasılığım varmı?

İlginiz için şimdiden teşekkürler Atakan Bey. İyi Çalışmalar... yrl78

vidocqa ' Alıntı:
Merhabalar, öncelikle bu hizmetleriniz için çok teşekkür ederim Atakan Bey. Sitenizi bir raslantı sonucu buldum ve çok ilgimi çekti. Bütün telkinleri dün gece scriptleriyle birlikte indirip kendime katalog yaptım. Telkinlere Ego Güçlendirici ve Suçluluk Duygusuyla başladım. Yalnız sormak istediğim bir iki sorum olacak. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- Ego Güçlendiri ve Suçluluk Duygusu telkinlerini birlikte dinliyorum. Sakıncası varmı. Tavsiyeniz nedir?

2- Kanseri Defet telkini dışında diğer telkinlerin hepsini yapmayı planlıyorum. Bu kapsamda bana tavsiye edebileceğiniz bir telkin programı varmı?

3- Telkinleri scriplerini okuyarak mı dinlemeliyiz?

4- Telkinleri dinlediğim ses sistemi önemlimi? Mesela ben 5+1 sistemden sadece merkez hoparlor takılı olarak dinliyorum, eğer telkinler diğer bir kanaldan veriliyor ise bunları alamama gibi bir olasılığım varmı?

İlginiz için şimdiden teşekkürler Atakan Bey. İyi Çalışmalar... yrl78
Ego ve suçluluk birlikte derken herhalde sıra ile dinliyorsunuz.Meda playerda bir liste yaparsaniz sira ile önce biri sonra digeri calar.Ayni anda ikisi birden calmaniz dogru olmaz.

Telkin scriptlerini okumaniza gerek yoktur.Dinlerken başka işler yapabilirsiniz zaten rehber bolumunde bunarı belirttik..
Özel bir program kullanmanıza da gerek yoktur..
Telkinleri dinlediğiniz ses sistemnin çok kaliteli olması gerekmiyor.Basit bir hoparlör yeterli olacaktır...
Ben teşekkür ediyorum...

Merhabalar,
Bende iki buçuk haftadır "ego güven güçlendirici" ve "suçluluk" telkinlerini günde iki defa dinliyorum. Aslında son derece sakin bir insanımdır, ne kadar sinir bozucu olay olursa olsun genellikle sinirlenmezdim. Sadece son iki gündür arkadaşlarım iş konusunda "çok çabuk sinirlendiğimi, sakin olmamı" söylüyor doğrusu bu şekilde (firmaların imalat esnasında yapmış oldukları basit hatalardan dolayı oluşan büyük zararlara) sinirleniyor olmamı bu şekilde "suçluluk" telkinine bağlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Belki her gün yaşadığımız sorunları içimize atıp biriktirip birden çok küçük bir sorunda nedensiz sinirlenmek yerine olay olduğu anda tepkimizi vermeye başladığımız için bu şekilde sinirli hareket ediyor olabiliriz.

dusun kizgin1 smiliyface

Bende bugün suçluluk ve ego güveni dinlemeye başladım..Daha bir saat dinlemeye başladım..Uyurken dinlemeyi planlıyorum..Fakat dinlediğim bir saat içerisinde kendimi çok mutlu ve huzurlu hissettim..Okuduklarımdan anladığım kadarıyla biraz uzun sürede etkisini gösteriyormuş..
Atakan bey sizce bu hislerimin dinlediklerimden kaynaklanıyor olması mümkün mü?Yeni olduğum için merakımı bağışlayın ama bunu paylaşmak istedim..

gülfuren ' Alıntı:
Bende bugün suçluluk ve ego güveni dinlemeye başladım..Daha bir saat dinlemeye başladım..Uyurken dinlemeyi planlıyorum..Fakat dinlediğim bir saat içerisinde kendimi çok mutlu ve huzurlu hissettim..Okuduklarımdan anladığım kadarıyla biraz uzun sürede etkisini gösteriyormuş..
Atakan bey sizce bu hislerimin dinlediklerimden kaynaklanıyor olması mümkün mü?Yeni olduğum için merakımı bağışlayın ama bunu paylaşmak istedim..

Etkiler ilk dinlediğiniz andan itibaren başlayabilir.Ancak biz yinede uzun bir süre veriyoruz ki geç etki gorebilenler vazgeçmesinler bir süre daha sabretsinler... hismiley

Bu kadar çabuk cevap beklemiyordum..Yapmış olduğunuz öncülük için teşekkürler..

merhaba.
başlangıç olarak ego ve suçluluk öneriyorsunuz sanırım. ancak ben suçluluktan korkuyorum:)
birkaç senede zar zor tedavi edilebilmiş bir depresyon geçirdim. ağır değildi ama uzun sürdü biraz. kendimi suçluyordum, çevremdeki herkesin hayatını mahvettiğimi düşünüyordum, özellikle ailemin benim için çok fedakarlık yaptığını fakat karşılık veremediğimi düşünüyordum. nolursa olsun kendimi suçluyordum, biri bana kötülük etse ve bu çok açık olsa bile kendimden biliyordum, kendimi cezalandırıyordum. dünya bensiz daha güzel olur, herkes ben hiç olmamış olsam daha mutlu olur diye düşünüyordum. defalarca kendime fiziksel olarak da zarar verdim, bir defa da intihara kalkıştım, ama bitirmedim, kimseye de belli etmedim. hiçbir zaman hiçbir şeyde kendime güvenemedim, hala da bütün sorunlarımın kaynağı kendime güvenememdir. yeni olan her şeyden kaçmak ve asla kendinle mutlu olamamak, kendini asla tatmin edemeyeceğin bir mükemmeliyetçiliğe saplanıp kalmak ve başkalarına kucaklar dolusu verdiğim hoşgörüyü kendime koklatamamak.
tedavide biraz ilerlediğimizde aslında saçmaladığımı görmeye başladım, bazı şeyler nesnel ölçütlerle değerlendirildiğinde benim gördüğüm gibi değildi.fakat ilerledikçe şundan şüphelenmeye başladım: annem sürekli şikayet eder durur her şeyden ve en yakını olan bizlerin sürekli onsuz yapamayacağımızı, hiçbir şeyi beceremediğimizi, o olmasa başımıza ne gibi felaketler geleceğini söyleyip durur, çünkü omuzlarındaki yük çeşitli şeylerden dolayı çok çok fazla, o da kendince böyle bir çıkış buluyor. aslında evinden ailesinden başka tutunacak hiçbir şeyi olmayan her ev kadını yapar sanırım bunu. ama ben bunu küçüklüğümden beri duya duya kendimi inandırmışım galiba, o zaman çok üzücü, çok etkili oluyordu söyledikleri, şimdiyse bazen komik bile geliyor.
bu kadar şeyi niye bize okuttun derseniz, şundan: suçlulukla ilgili telkinleri dinleyenlerin kabus, sayıklama, kötü ruh hali vb bazı şeylerle karşılaştığını gördüm. çok da keyifli bir dönemden geçmiyorum açıkçası. yukarıda anlattıklarımdan dolayı da, bu etkilerin bende çok şiddetli biçimde baş göstermesinden çekiniyorum. tedavim sırasında da kabus görmekten uyuyamadığım dönemler olmuştu. ne öneriyorsunuz, hiç dinlemesem daha iyi galiba?

sevgili akik bize lazım olanı en iyi biz biliriz...sana en iyi gelecek telkinlere öncelik ver...ben öyle yaptım...kendi analizimi yaptım...sonrada neyi dinleyeceğime karar verdim...telkinleri değiştirme veya yenilerini ekleme konusunda tamamen kendi içsel sesime göre hareket ettim..naçizane tavsiyem sende öyle yap...belkide ben bu yüzden geri dönüşler baş ağrısı vs..yaşamadım..başta ağırlık oldu ama telkinleri neredeyse 24 saat dinlediğim için diye düşünüyorum..başta ağırlık hissinnede çok takılmadım..nasıl olsa geçecek dedim...bana göre..telkinler en çabuk her gün kendini kontrol etmezsen etki ediyor...saygılı sevgiler

akikcim.. merhabalar hoşgeldin... actionsmile

öncelikle almış olduğun yardımın fazlasıyla yararını görmektesin diyebilirim...
mesajında çok şey anlatmışsın ama asla kendini suçlamamışsın...

aslında suçluluk telkinin bize kazandırmaya çalıştığı durumu başarmaya çalışıyorsun...
ben denemeni ömeririm.. ama ön yargılarını bir kenara bırakarak...
illa her hangi bir yan etki ile karşılaşacaksın diye bir durum söz konusu değil..

ben dinlerken yan etkiler yok denecek kadar azdı...
sen de katettiğin bunca yoldan sonra belki hiç yan etki yaşamazsın..
yinede kendimiz sağlama almak adına suçluluk u dinlerken günde 1 saat dinle kendini takip et.. dalgalanma yaşadığın anda bırak..
her şey yolunda gidiyorsa 1 saati yarım saat yarım saat artırarak devam et...

kendini çok zorlamadan bu işin altında kalkalım...
geçmişe bir çizgi çek .. hatalarımızdan almamız gereken dersleri öğrenmişiz ...
şimdi önemli olan bir daha onları tekrarlamamak...

kısa gibi gözüken yazında aslında ne kadar güçlü olduğunuda gösterdin bizlere...
içinde uyanan bu gücünü şimdi devleştirmenin zamanı...

telkinlerin yanı sıra kişisel gelişim ile ilgili konularda yazılar makaleler var forumda biraz onlara yönel..
karıştır bakalım senin için neler varmış...
bizler her adımda elimizden geldiğince yanında olmaya çalışıcaz... ark5
sende aklındakileri fikrindekileri yaz...
bir günlük aç kendine.. pc05
bir çok arkadaşımızın bu sayfalarda günlükleri var.. değişimlerini aktardıkça arınarak geçmişten kurtulup geleceğe güvenle adım atıyorlar... super

sende ki bu cesaretle kısa sürede bizlere harika haberler vereceğine eminim... blissy

sevgiler...
bii4opkw4.gif

yan etki ile karşılaşmak zorunda olmadığımı biliyorum fakat 15 dk dinlemenin sonucunda baş ağrısı artmaya başlayınca anlam veremedim önce, sonra dinlediklerimden kaynaklanabileceğini okuyunca size sorayım demiştim zaten:)en iyisi biraz ağırdan alayım ben, hayalayaz'ın dediği gibi de başka şeylerle başlayayım.
acele cevap servisi için teşekkür ederim:)

Merhaba ben Halil.
Telkinleri dinlemeye başlayalı bir kaç gün oldu. Ego Güçlendirici telkinde ile başladım ve sonrasında Suçluluk duyguları telkini indirdim.
Forumda yaklaşık olarak farklı konularda 200'e yakın soru ve cevaba baktım.
Suçluluk duguları telkinini dinlemek konusunda kararsızım.
O nedenle bir sonraki telkine geçmeyi düşünüyorum.

Fakat çok baskın bir düşünceyle suçluluk telkinini dinlemek istiyorum.
Nitekim bazı yorumlardaki etkiler hakkındaki bildirimler ( sinir, korku, ani tepki ) kararımı etkiliyor.
Başım ağırsın, mide sancılarım tutsun, sorun olmaz.

Dinlemesem mi ? Dinlesem mi ?

suçluluk duyguları kesinlikle dinlenmesi gereken bir telkin.hatta ne kadar çok dinlenirse o kadar iyi.üzerimde o kadar çok etkisini gördüm ve görüyorum ki.özellikle şu 3. göz açılması denen şeyi çok yoğun olarak yaşıyorum(adres kısmında link çıkmadığı için ilgili başlığı şöyle vereyim:Hayatım Değişti Telkinli Kişisel Gelişim Motivasyon Cd'leri > Hayatını Değiştirmeye İstekli Yeni Üyeler > Telkinler Sonrası İlk Etkiler ve Anketlerimiz > Keşfettiğiniz Diğer Etkiler > 3. Göz Açılması Gönül Gözü Yada Siz Ne Derseniz? ) oradaki yazım biraz radikal olmuş tabii.insanın hayatından birilerini anında çıkarması o kadar kolay olmuyor.ama en azından bana verilebilecek zararları görüp gardımı alıyorum diyelim.suçluluk duyguları telkini organik bir yan etki oluşturmadı ama beni bir müddet biraz sinirli yaptı.fakat sonra o da geçti zaten.yan etkileri içimizdeki birikintiyi dışarıya atmak olarak düşünün.bu kadar çekinilmesini anlamıyorum emin olun artı yönleri eksi yönlerinden çok daha fazla bu telkinin.

atakan bey bir sorum olacak ben şu anda suçluluk klasik versiyonunu dinliyorum bazen sıkılıyorum bu versiyonun başka versiyonlarını listeme ekliye bilirmiyim mesela gündüz klasik dinlerken gece new age dinlemek gibi

sabutay ' Alıntı:
atakan bey bir sorum olacak ben şu anda suçluluk klasik versiyonunu dinliyorum bazen sıkılıyorum bu versiyonun başka versiyonlarını listeme ekliye bilirmiyim mesela gündüz klasik dinlerken gece new age dinlemek gibi

merhabalar sabutay..
elbette dinleyebilirsin.. zaten farklı farklı versionlar yapılmasında ki amaç;
hem farklı türden müzik dinleyenler için
hem de dinlerken alternatiflerimiz olsun diye.. thumbsanim

sevgiler.. hismiley

merhaba arkadaşlar sitetle tanışalı yaklaşık 10 gün oluyor ve telkinlerin gerçekten işe yaradığına inanıyorum siteyle tanıştığımdan beri telkinleri dinlemekteyim henüz bir değişim yaşamadım yanlız bazı günler içim içime sığmıyor bazı günlerde kendimi kötü hisediyorum bir anlam veremiyorum kısacası biyerde yanlışmı yapıyorum dinlediğim telkinlere gelince suçluluk,ego,kendine güven,sosyalik gündüz vakit buldukça genelde vaktim boldur cok kısık birseste kimseyi rahatsız etmeden dinliyorum birde geceleri yatarken kulaklığımı takarım seside az kısıp dinliyorum

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri