telefonla konuşmak

Ynt: telefonla konuşmak

ararim tabii ki,

sen yeter ki musait ol!!
haydi optum seni kiss3

arkadaşlar bu tarz fobilerde ve buna benzer şeylerde 3 saniye kuralı diye birşey duymuştum ben.Üç saniye içinde fobinizle yüzleşebilirseniz ondan kurtulma olasılıgınız var.Yani beklememek lazım anında harekete geçin f678h 789569

evet benim bir arkadaşımdada var.hhalbuki çok sosyal ve rahat bir insan.neden oluyor acaba?

bende otorite konumundaki kişilerle telefonda konuşmaktan korkuyorum bazen heycandan saçmaladığım bile olabiliyor.Ama tanıdıklarımla öyle değil:)))

çok ciddi bir maddi yada manevi bir sıkıntı yaşamış ve tlfla bu durumu açıklamak zorunda bırakılmış mesela avukatlar düşmanlar bankalar telefon şirketleri yada görüşmek istemediğin ama kıramadığın insanlar bi baskı oluşturmuş olabilir ve sonunda her telefonun bunlar veya benzerleri gelebileceği şeklinde kendini şartlandırmışsın bence öncelikle numaranı değiştir ve sana sıkıntı vermeyeceğine seni anlayacağına inandığın kişilere ver kurumsallarada verme diğer hattını sessiz alıp basit ucuz bi tlfda sessiz takılı bırakabilirsin sonrada yeni hattınla ve sana sorun cıkarmayacağına inandığın insanlarla görüşmelerini yapmaya başla bilinç altın bi sıkıntı yok rahatlıkla telefona bakabilirime en geç 21 günde sahip olucakdır (mümkünse bu sürede diğer hattı hiçde kulanmasan olur aslında eski olanı )yeni hattınla bi süprizle karşılaşmıyacağına emin olabilirsin.... biraz uzun oldu ama bende bi süre yaşadım benim sebebini bulmak kolay oldu eski sevgilimin her aradığında soru yağmuruna tutan kıskançlık duygusu sanki her arayan beni sorguluycak duygusu yarattı bende kim ararsa arasın bi endişe bi panit çok şükürki kurtuldum bunu kimseden yardım almadan buldum yani sebebi ve çözümlemeler yaptım şu an kimin aradığına bile bakmadan rahatlıkla tlfnumu açabiliyorum hatta o gün fazla aranmazsam bugünde kimse beni hatırlamadı diyorum:)yazdıklarım yardımcı olurmu bilmiyorum ama paylaşmak istedim

Cevap: Ynt: telefonla konuşmak

ben sadece kendi telefonum çaldığında panik oluyorum. biraz düşününce şöyle sebepler buldum:
1. evdeyken: daha küçük yaşlarda ne zaman telefonum çalsa annem tepeme dikilir, kim arıyo, ne diyo seksen tane soru sorardı, cevaplayana kadar da diretirdi, onla uğraşmaktan telefondakiyle konuşamazdım. ya da bu saatte telefonla aranır mı kim o arayan ne kadar terbiyesiz diye kızardı, sonra da o insana takardı. veya tepemde dikildiği için annemin kızacağı şeyleri telefondaki vatandaşa söyleyemez, ama daha çok sorulan soruya bu sebepten cevap veremezdim. karşıdaki de bi sorun olduğunu anlar ama sorunun ne olduğunu anlayamaz, genelde kendisine alındım veya kendisine olan ilgimi kaybettim başka şeylerle uğraşıyorum sanıp gönül koyardı. bu anlamsız sessizlikler yüzünden bi sürü sorun yaşadım hep. kapımı falan kapayıp mahremiyet talep etsem bu sefer de kesin çok kötü şeyler yapıyosun/çok kötü insanlarla konuşuyosun ki bana söylemiyosun nutukları başlardı. hayır kardeşim ergendim ben alala..
2. dışardayken: ısrarla çalıyosa annemdir. annem bir sorun yoksa beni gün içinde aramaz zaten, ikide bir kontrol etmek huyları yoktur. ya geç kalmışımdır ya bi şey için tepesi atmıştır ya da ciddi bi problem olmuştur.
sonuç olarak pavlov'un köpeği olmuşum sanırım.

benim anne-babamda beni bi çok fobik yaptı sağolsunlar şimdi kendi bu fobilerden kurtarmaya çalışıyorum.bakalım kurtuluruz inşallah

bende otorite konumundaki kişilerle telefonda konuşmaktan korkuyorum bazen heycandan saçmaladığım bile olabiliyor.Ama tanıdıklarımla öyle değil:)))

bende sosyal fobi var,otoriter kişiler karşısında daha utangaç oluyorum,saf benim gbi daha çekingen insanların yanında daha rahatım,onlardan korkuyomuyuz nedir anlamadım?

arkadaşlar bu gibi durumlarda
karşınızdakinin de sizin gibi insan olduğunu
sizden hiç bir artısının olmadığını düşünmelisiniz
sonuçta bu kişi sizin gözünüzde dünyanın en önemli insanı dahi olsa ALLAH katında sizden bi fazlası yok önemli olan da bu değilmi zaten
ha maneviyatta fazlası olabilir tabikide buna sözüm yok.
ama unutmamanız gereken o da sizin gibi bir insan ve her sabah kalktığında gün boyu sizin yaptığınız şeylerden farklı bişey yapmıyor kendi içinde..
haddim olmayarak bi tavsiyemde konuşmaya başlamadan önce gardınızı alın yani kısa bi hazırlık yapın ve kendi kendinize telkin verin
ne var sanki takır takır konuşucam ve telefonu kapatıcam onu da ALLAH yarattı beni de deyin mesela...
sürçü lisan ettiysek affola elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım
saygılar...

bendede bu sorun var .ben normalde hzılı konuşuyourm ve kimse birşey anlamıyor zaten içime kapanık biri oldum :S toplum karışısnda konuşamadığım gibi telefonlada konuşamıyorum ne yapmam gerekiyor bir fikriniz varsa söylerseniz mutlu etmiş olursunuz beni yoksada yinede tşkler:)

aynen bende öyle oluyorum cok kötü bşi ya duymadım sessizdeymiş diyorum neden böyle olduğunu hiç anlamıyorum..

Evet bu duyguyu bir zamanlar tatmıştım. Fakat yavaş yavaş telkinlerin etkisiyle bunları aştığımı hissediyorum .
Siz telefonla konuşurken karşınızdaki kişiyi tanıyo veya tanımıyo olmanız önemli değil sanki karşınızda hiç kimse yokmuş gibi davranmanızı tavsiye edebilirim. Bu sadece telefonda değil yüzyüzeyken de aynı şekilde olmalı bence her ne kadar karşımızdaki bir insan olsada beyniizin içinde oluşan gerek ses gerek görüntü bi warlık gibi düşünmek daha kolaylaştırıyor.

bir hafta oldu ama telefonla konuşurken çok rahatım artık umarım böyle devam eder tşkler :)

Çok tuhaf geldi banada gerçekten insan telefon çalmasından korkup telefonu neden açmaz ki.Müthiş bi iç güdü baskısı olmalı.

Aynı korku bende de var ve birtek bende var sanıyordum bu korku ve bende biraz sf de var; evet sf den de kaynaklanıyor ve özgüvenlede ilgilidir tabi mutlaka.
Ama burada arkadaşların yazdıklarını dikate alacağım kendimi telefonda konuşurken rahat, güzel hayal edeceğim... Bakalım işe yarayacak mı?.. Bu korku insanı çok rahatsız ediyor...

Aynı korku bende de var.Özellikle de yanımda birileri varken telefonda konuşmaktan çok rahatsız oluyorum.Konuşmak zorunda kalırsam gergin oluyorum.Gün içinde telefonu hep tek bipte tutuyorum arayan olursa evdekiler duymasın diye.Ev telefonu çaldığında açmak istemıyorum ,ya da ben bi haneye ait telefonu kolay kolay arayamıyorum, çunku telefondaki kişiyi tanıyamazsam rezil olurmuş gibi hissediyorum.

ben telefonun çalmasından değil konuşamamaktan korkuyorum :((( o yüzden çalmasını istemiyorum

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri