Türk Sağlık-Sen, sözleşmelilerin fazla çalıştırılmasına dava açtı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Açtığı davalar ve yaptığı girişimlerle sözleşmeli personelin sendika üyesi olmasını sağlayan, hizmet sözleşmelerinin keyfi olarak sona erdirilmesini iptal eden Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli personel için milat niteliğinde bir dava daha açtı. Ankara üniversitesi Tıp Fakültesinde 4/B statüsünde çalışan personel, hizmet sözleşmelerinde ve sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar başlıklı bakanlar kurulu kararında bulunan o gün bitirilmesi gereken işlerin bitimine kadar, çalışma saatleri dışında da çalışmak zorundadır ve normal çalışma saatleri dışında ve tatil günlerinde yapılan çalışmalar için hiçbir ücret ödenmemesini öngören düzenlemelere göre fazladan çalıştırılınca Türk Sağlık-Sen konuyla ilgili inceleme başlattı.


Hizmet sözleşmelerinde ve Bakanlar kurulu kararında bulunan bu hükümlerin açıkça Anayasa ve kanunlara aykırı olması üzerine Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Danıştayda açtığı davayla konuyu yargıya taşıdı. Türk Sağlık-Senin açtığı dava dilekçesinde karşılıksız fazla çalıştırmanın Anayasanın Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır. Hükmüne açıkça aykırı olduğu belirtildi. Dilekçede ayrıca, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda fazla çalıştırma karşılığı ücret ya da izin kullanılmasına ilişkin hükümlere atıfta bulunularak, düzenlemenin bu hükümlere de aykırı olduğunun altı çizilerek yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Türk Sağlık-Senin açtığı davada ayrıca Ankara üniversitesinin 4/Bli personele imzalattığı hizmet sözleşmelerinde yer alan Taraflar, bir ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshedebilir hükmünün de iptali istendi. DAVA KAZANILIRSA TüM 4/BLİLER İçİN ANGARYA SONA ERECEK Türk Sağlık-Senin açtığı dava aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve diğer bütün kurumların 4/B hizmet sözleşmelerine dayanak teşkil eden; 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel çalıştırılmasına Dair Esaslar başlıklı Bakanlar Kurulu Kararının 13. maddesindeki:Bu karar Esaslarına göre çalıştırılacak sözleşmeli personel, o gün bitirilmesi gereken işlerin bitimine kadar, çalışma saatleri dışında da çalışmak zorundadır.Sözleşmeli personele normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yapacakları çalışmaları karşılığında herhangi bir ek ücret ödenmez hükmünün yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini de kapsıyor. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı önder Kahveci herhangi bir karşılık vermeden personeli çalıştırmanın açıkça Anayasaya aykırı olduğunu belirterek, Türk Sağlık-Sen olarak bu hukuksuzluğa seyirci kalmamız mümkün değildi. Açtığımız dava ile konuyu yargıya taşıdık. Dava lehimize sonuçlandığı takdirde sözleşmelerde değişiklik yapılması için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağız. Bu girişimlerimiz sonuçsuz kalırsa ve kurumlarda bu hükümden dolayı karşılıksız fazla çalıştırma yaşanırsa yine konuyu yargıya taşıyarak çalışanların hakkını savunacağız. dedi.

Kaynak: Türk Sağlık-Sen
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst