Yeni Yasada işsize 90 gün hastalık hakkı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İşsiz kalan sigortalının sağlık hizmetinden yararlanma süresi 90 gün olacak. Yararlanma için prim gün sayısı da 90 gün olarak belirlendiTBMM Genel Kurulu, işten ayrılan sigortalıların sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri süreyi 10 günden 90 güne çıkardı. Böylece çalışanlar işşiz kaldıkları dönemde 3 ay boyunca sigorta kapsamında tedavi olabilecek.

Genel Kurul'da, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarının 2. bölümü önceki gün görüşüldü.

Görüşmelerine geçen hafta başlanan 42. madde üzerinde AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve arkadaşlarınca değişiklik önergesi verildi. Kabul edilen önergeye göre, 18 yaşını doldurmayanlar, tıbben başkasına muhtaç olanlar, acil haller, iş kazası ve meslek hastalığı halleri, bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar, koruyucu sağlık hizmetleri ve analık halleri dışında, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için son 1 yıl içinde toplam 90 gün genel sağlık sigortası primi ödeme şartı aranacak. Buna göre, son 1 yıl içinde 3 aylık sağlık primi ödenmemiş olan sigortalılar sağlık hizmeti alamayacak.6 ay talep edilmişti

Bağ-Kur ve Türkiye'de ikamet eden ve başka bir ülke mevzuatı kapsamında olmayan yabancı ülke vatandaşlarında bu süre 60 gün olacak.

Emek Platformu, mevcut uygulamada olduğu gibi çalışması sona eren sigortalılardan, önceki yıl içinde 90 gün prim ödeyenlerin kendileri, 120 gün prim ödeyenlerin ise kendileri ile birlikte bakmakla yükümlü olduğu kişilerin 6 ay süreyle sağlık yardımlarından yararlanmalarını talep etmişti. Yapılan düzenleme ile sosyal tarafların talepleri tam olarak karşılanmış olmasa da çalışması sona eren sigortalılara sağlık hizmetlerinden 3 ay süreyle yararlanma hakkı tanınmış oldu.

Mevsimlik işlerde çalışan işçilerin hizmet akitlerinin askıda olduğu sürece genel sağlık sigortası primlerinin kamu işverenlerince ödenmesi öngörülerek sağlık yardımlarından yararlanmaları konusundaki engel de kaldırıldı.Çalışan eylem hazırlığında

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu tasarının geri çekilmesi için 15 Nisan'da TBMM'ye gidecek. Platformun yazılı açıklamsında, Emek Platformunun ilk toplantısında, tasarının Meclis'e gelmesi halinde tüm yönetici ve temsilcilerin Ankara'ya çağrılacağı yönündeki kararı uyarınca, 15 Nisan Salı günü Ankara'da olacağız ve Meclis'e gideceğiz denildi.Kaynak:Milliyet
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst