yolculuk

pisimbat

Paşa Site Kedisi
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
23
YOLCULUK

İlk uzun yolculuğuma çıktığımda yaklaşık 7-8 yaşlarındaydım bir düğün için ankaraya gidecektik,heycandan bütün gece uyumamıştım,bir gün öncesinden dedem bakkaldan eski kaşar almıştı,evde ise yolculuk için yolluk yada kumanya diye tabir edeceğim yiyeceklerin hazırlanış telaşı vardı ,efendim ciciannem mutfakta uzun bir uğraşlardan sonra :patatesler haşlanmış ve soyulmuş vaziyette paket yapıldı tuz serpildi limon sıkıldıdolaba kaldırıldı,kuruköfteler kızartıldı hazırlandı bol maydanozlu börek yapıldı ,yumurtalar haşlandı,domates biber salatalık yıkandı poşete kondu hepsi ertesi günki uzun ankara yolculuğumuzda bize eşlik edecekti ki biz yaklaşık 8 kişiydik ve tren ile ankaraya gidiyorduk muhteşem bir şenlik benim için yani.Ki bu anlattıklarımı dün gibi anımsıyorum düşünün ne önemliymiş o yolculuk benim için.
Trendeki yerrimize yerleşmiştik kocaman bir kompartman dı ben daha ilk andan itibaren trenle birlikte tren içinde gezime başlamıştım arkamdan bağrışlara aldırmadan kompartmanlar aarsı dolaşıyordum taa ilerdeki vagona ulaştığımda ki orası restrant kısmıydı baktım içeriye inssnalar bişiler yiyordu koşa koşa bizim vağona gittim dede dede dedim ilerde lokanta var trenin içinde oda güldü acıktınmı sen bakayım dedi beni bacağına aldı evet dede acıktım ben kaşar peynir ekmek istiyorum dedim oda kaşar peyniri aldı kesti ekmeği kıyısını(köşesini severim ucu yani) açtı kaşarları yerleştirdi ye bakalım dedi inanın o tat hala ağzımda bu kaadrmı lezzetli olabilirdi bişi,ben yol boyunca bırakın uyumayı oturmadım bile kuduz kedi yawrusu misali ordan oraya dolaştım vagonlarda bir sürü arkadaşlık kurdum kendimce .Ankaraya vardığımızda yorgunluktan tüm gün uyumuşşum .
Bu ilk uzun yolculuk maceram dı,daha sonraları annemle istanbul seyyahatlerimiz oldu onlar ayrı muhteşemdi ben bir masal dünyasında kaybolmuş kedi gibi hayranlıkla istanbulu yaşadım ,öyle çok yer gezmişliğim görmüşlüğüm yoktur ama seyyahat etmeye bayılırım ,şimdi hele otobüsler öyle güzel yerlerde mola veriyorlarki hep aklıma orlarda o tren yolculuğum gelir ozaman nerde böyle yiyecekler bu bolluk ama o tat yok işte maalesef
Bu yazıyı yazmak aklıma nerden düştü derseniz Pazar günü tatile çıkacağım şimdiden içimi heycan bürüdü yol boyu uyumam artık ben işte böyle kedice bir yazı işte catçe
cat56

Ynt: yolculuk

İyi yolculuklar, umarım bu yolculuğunda ve tatilinde o anlattığın eski tatları bulur , hisseder ve yaşarsın iyi tatiller thumbsanim cat22

oo bu dönüşünde bir sürü yeni edebi yazı ile karşılasacagımız anlamına geliyor. güzel güzel yolun acık olsun wave

ayyy vallahi şımaracağım ötesi yok hani kediler neşelenince yerlerde yuvarlanır türlü cambazlıklar yaparlarya aynen öle yapıcam da yer dar anacım emel -elif-izumi sözleriniz için teşekkürler efm utananadam
bakalım hele daha buradayım yahu pazar gününe dek kolay kurtuluş yok benden cat22
bakalım belki yazacak bişiler çıkar tatilimden umarım cat56

e sen şimdi yazmazsında...tatildesin ya..iyi hadi iyi tatiller diiim bari...

yok pisim yok şaka yaptım allah içine sindirsin...yalnız yediğin içtiğin senin gezdiğini gördüğünü anlatacaksın...bal damlayacak o güzel kaleminden dönüşte ona göre...karışmam bak haaa..
nasıl korkmuşsundur kimbilir..

hayalayaz ' Alıntı:
e sen şimdi yazmazsında...tatildesin ya..iyi hadi iyi tatiller diiim bari...

yok pisim yok şaka yaptım allah içine sindirsin...yalnız yediğin içtiğin senin gezdiğini gördüğünü anlatacaksın...bal damlayacak o güzel kaleminden dönüşte ona göre...karışmam bak haaa..
nasıl korkmuşsundur kimbilir..

ay hayal alemsin korkum tabiki 44 umarım yakomozların ışıltısını deniz kokusunu yıldızlara sarıp kelimelerime yükleyip koca bir yelkenli ile sizlere muhteşem bir gezi yaşata bilirim cat56

cat56 tatilsmiley hazırdır çantasını alır blissy otobüse gider sung66
hoşçakalın arkadaşlarım hismiley

İyi tatiller pisimbat seni çok özleyeceğiz...
Ozellikle her gordugumde gülümseten "ben sitenizin cat56" diye yeni gelenleri karsilamani... alk78
blissy

napıyım atakan biliyorsun artık ben cat56 yahu
sitemize iyi bakın heee olurmu atakan

ya ben sevmiyorum bu gitmeleri... oldum olası sinirlerimi bozuyor blook çabuk gel şaşkın

cat56 geldi sevincli tatil bitti gssmile

blissy blissy hoşgeldinnn blissy

sung66 sevincli

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri