Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Gingseng Ganoderma
Gingseng Ganoderma
GİNSENG GANODERMA LUCİDUM
(REİSHİ MANTARI GİNSENG KARIŞIMI öZü)
Bitkisel tedavide 4000 yıldan uzun süredir çin ve uzak doğu tıbbında kullanılan, bitkisel bir ürün olup, inanılmaz yararları bulunmaktadır. İmparatorluklar zamanında sadece İmparatorların ve yakınlarının kullanabildiği bir bitki idi. Bilinen en eski ve en değerli bitkidir.Uzak doğuda bulunan bitki sağlığı ile ilgili Shen Nuing Ben Caojin yazıtlarında bir numaralı bitki olarak listede yer alır.
Doğal ortamda çok nadir bulunan Reishi ( Ganoderma lucidum) ile ilgili çalışmalar, son otuz yılda inanılmaz hız kazanmış. Uzun araştırmalar sonucu üretim teknikleri geliştirilmiş ve ilaç endüstrisinin hizmetine sunulmuştur.
1- Toksik etkisi olmadan günlük olarak sürekli alınabilen ve kesinlikle yan etkisi olmayan bir bitkidir.
2- Günlük alındığı takdirde, vücut fonksiyonlarını normale çevirir ve tüm organların çalışma fonksiyonlarını düzeltir.
3- Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, düzgün çalışmasını sağlar. Reishi Mantarı ( Ganoderma lucidum) ileri ülkelerde solunum yolları problemlerinin çözücüsü olarak tanınmaktadır. çünkü kronik bronşitten şikayeti olan, 2000 çinli hasta üzerinde yapılan ve “Herbs for health Jan-Feb 97” dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre iki hafta süreyle Ganaoderma lucidium çayı içen bu hastaların %6090' nın kendilerini daha iyi hissettikleri ve iştahlarının artığı bulunmuştur.2000 yılı aşkın süreden beri çin ve Japon halklarının sağlıklı yaşam ve uzun ömür için kullandığı Reishi mantarı, özellikle karaciğer bozuklukları, artrit ve hipertansiyon gibi rahatsızlıklar için tercih edilmiştir. Günümüzde insanlarla yapılan araştırmalarda da Reishi'nin antiallerjik, antiemflamatuar, antiviral, anti bakteriyel ve özellikle antioksidant (yaşlanmayı geciktirici ) özellik taşıyan bileşikler içerdiği bulunmuştur. İn vitro testlerle kanser tümörlerine karşı Ganoderma lucidum bileşenlerinin etkili olduğu gösterilmekle kalmayıp Reishi den izole edilen ve Ling zhi -8 adı verilen bir proteinin transplant reddini engellediği de gösterilmiştir.Reishi metabolik ve psişik yorgunlukları (kendini hasta hissetme veya mutsuzluk gibi ) yaşam sevincine ve sağlıklı bir psikolojiye dönüştürmede büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Herkes (Hemofili şikayetleri olanlar hariç) günlük 12 gr lık dozlar halinde Reishi kullanarak çay hazırlayabilir. Bağışıklığını güçlendirme, fiziksel canlılığını koruma ve geliştirme ve her türlü asabi yorgunluktan korunabilme yönünde kendine yüksek düzeyde yardımcı olabilir.
DOZAJ VE KULLANIM: Sabah ve Akşam birer şişe, kutu içerisindeki pipet yardımıyla içilir
30 Günlük(6 kutu ) bir kürdür
GİNSENG GANODERMA LUCİDUM
(REİSHİ MANTARI GİNSENG KARIŞIMI öZü)
4.5 gr GANODERMA LUCİDUM (REİSHİ MANTARI) özü 0.8 kg REİSHİ MANTARINDAN elde edilmektedir, (450mg x 10 şişe)
GANODERMA LUCİDUM (REİSHİ MANTARI) DİĞER REİSHİ MANTAR TOZUNDAN YAPILAN üRüNLERDEN DAHA ETKİLİDİR.
üRüNLERİMİZDE EK OLARAK 6 YILLIK GİNSENG KöKLERİ KULLANILMIŞTIR.
GANODERMA LUCİDUM (REİSHİ MANTARI) NIN BİLİNEN GENEL FAYDALARI
Ganoderma lucidum (Reishi)' un içerdiği farmasötik etkili en önemli bileşik gruplarından biri, triterpenlerdir.
Triterpenler vücutta histamin deşarjına engel olurlar.
Ganoderma lucidum (Reishi), kas distrofisinde de kullanılmaktadır.
Ganoderma lucidum (Reishi), yüksek tansiyon hastalarının tansiyonunu dengelenmesinde yardımcı.
Ganoderma lucidum (Reishi) deki triterpenlerin sitotoksik etkileri vardır.
Plazma ve karaciğerde kolesterol sentezini yavaşlatarak ve / veya kolesterol metabolizmasını hızlandırarak toplam kolesterol düzeyinde düşüşe yardımcı.
Alerjiye bağlı nefes darlığına yardımcı, beyini kuvvetlendirilmesine yardımcı.
Uykusuzluğun giderilmesinde ve beyin yorgunluğunun giderilmesine yardımcı.
Hem akut hem de kronik hepatit sorununa yardımcı. Antiemflamatuar ve antifibrotik etkisiyle karaciğer sirozuna yardımcı.
Karaciğer ve böbreklerin, oksidatif hasarlarını önlenmesinde yardımcı.
Herpes zosterde, ağrı ve deri ile ilgili semptomları azaltmakta yardımcı.
İn vitro testlerle kanser tümörlerine karşı Ganoderma lucidum bileşenlerinin yardımcı olduğu gösterilmektedir.
antitümör, bağışıklık sistem düzenleyici olarak yardımcı.
miyon , fibro kist, rahim kisti üzerinde yardımcı.
Radyoterapiden önce veya sonra alınması hiç fark etmez; lökosit, eritsrosit ve trombosit seviyeleri en kısa sürede normale dönmesinde yardımcı.
Ganoderma lucidum (Reishi), sinir dokusunu korunmasına yardımcı, sinir hücrelerinin gelişmesine yardımcı.
Herpes simplex virüsüne direkt etki etmesine yardımcı, virüsün konak hücreye yapışmasını ve girmesini engellemeye yardımcı. (antiviral)
GİNSENG GANODERMA LUCİDUM (REİSHİ MANTARI)EXTRACT üRüNü TAMAMIYLA DOĞALDIR, YANTESİRİ YOKTUR.
GİNSENG GANODERMA LUCİDUM (REİSHİ MANTARI) üRüNü TARIM KöY İŞLERİ BAKANLIĞI 17/06/2007 TARİH B.12.4.İLM.034.00.06/705-04/22957-12534 SAYILI İZNİYLE İTHAL EDİLMİŞTİR.
üRüNLERİMİZ İTHALDIR, TAKLİTLERİNDEN SAKININIZ.
TARİHçE
İmparatorluk döneminde, Uzakdoğu'da sadece imparatorlar ve çocukları bu mantarın suyunu içebilirlermiş. Halktan birisi bir ağaç altında bulduğunda, saraya götürüp teslim edermiş. çok seyrek olarak doğada bulunabildiğinden, halkın bu mantarı bulup saklaması, yanında idam cezasını getirirmiş. Mantarın görüldüğü bölgeye yakın evler aranırmış. Ve söylenceye göre, sadece bu mantar yüzünden o zamanlar 100'e yakın insan hayatını kaybetmiş.
Reishi (Ganoderma lucidum) mantarı hakkındaki efsaneler bununla da bitmiyor. Bu mantarın ününü duyan Avrupalılar, gerçeğini hiçbir zaman göremedikleri için “Fantom Mushroom” ilan etmişler onu. Yani bir Uzakdoğu hayaleti.
Yaklaşık 2000 yılı aşkın süreden beri (birçok kaynağa göre 4000) Uzakdoğu geleneksel tıbbında kullanılan ve “Bitkilerin Kraliçesi” olarak anılan mantarı, Japon araştırmacı Shigeaki Mori üretilebilir hale getirdi. Bunun ardından dünyanın her kesiminden araştırmacının ilgisini çekti. Japon araştırmacı, sessiz sedasız tam 15 yılını Reishi Mantarı'nın kültürünü üretmeye adamış. Bugün Reishi (Ganoderma lucidum) mantarı Japon araştırmacının bulduğu bu tekniğin geliştirilmesiyle üretilmektedir. Shigeaki Mori'nin ilk geliştirdiği teknikle, üretme denemesinde mantarın ortaya çıkış süresi 2 yıl iken bugün geliştirilen teknikler sayesinde bu süre 100 güne kadar düşürülmüştür.
YARARLARI NELERDİR?
İçerisinde kompleks karbonhidratlar ( suda eriyen polisakkaritler), triterbenes ( ganoderik asit), amino asitler ve proteinler bulunur.
Araştırmacılar en etkili maddesinin polisakkaritler ve ganoderik asit olduğunu ortaya koymuşlardır.
Bunlardan polisakkaritler; antitümör, bağışıklık sistem düzenleyicisi ve tansiyon düşürücü etkisinden sorumlu.
Diğer aktif içeriği olan triteterbenes ( ganoderik asit) ise histamine bağlı alerjilere, nefes darlığı ve karaciğer fonksiyonlarını düzeltmekten sorumlu olduğunu ortaya koymuşlardır.Tadının acı olması ganoderik asidin ürün içinde ne kadar fazla olduğunu ifade eder.
Günlük olarak Reishi alımı bağışıklık sistemini güçlendirip kan dolaşımını düzenleyerek sağlıklı bir vücuda sahip olmayı sağlar.
KANIT VARMI?
Son otuz yıllık araştırmalar ABD, Japonya, çin ve İngiltere'de yapılmıştır. Araştırmalar özellikle kanser, hipertansiyon, yüksek kolesterol, alzaimer, diyabet ve hepatit hastalıklarında yapılmıştır.
Bilimsel araştırmalar vücut fonksiyonlarını düzenleyici, eksik ve yetersiz beslenmede tamamlayıcı özellikleri olduğunu ortaya koymuştur.
Doğulu bilim adamaları düzenli alımını önerirken ve günlük kullanımda insanları hastalığa karşı koruduğunu ve uzun yaşam vaat ettiğini öne sürmüşlerdir. Batılı bilim adamları ise hastalık ortaya çıktıktan sonra kullanılması gerektiğini savunmaktadırlar. Ve doğuda 2000 yıldır hastalıkların önlenmesi amaçlı düzenli olarak kullanılmıştır.
BİLİMSEL ISPATLANMIŞ ETKİNLİK TİPLERİ
Ganoderma lucidum (Reishi)' un içerdiği farmasötik etkili en önemli bileşik gruplarından biri, triterpenlerdir.(1)
Triterpenler vücutta histamin deşarjına engel olurlar.(2.3.4)
Ganoderma lucidum (Reishi), kas distrofisinde de kullanılmaktadır(3)
Ganoderma lucidum (Reishi) deki triterpenlerin sitotoksik etkileri vardır.(3)
Plazma ve karaciğerde kolesterol sentezini yavaşlatarak ve / veya kolesterol metabolizmasını hızlandırarak toplamkolesterol düzeyinde düşüş meydana getirir.(5)
Hem akut hem de kronik hepatittin tedavisinde kullanılır. Antiemflamatuar ve antifibrotik etkisiyle karaciğer sirozunda çok faydalıdır.(6)
Karaciğer ve böbreklerin, oksidatif hasarlarını önler. (7)
Herpes zosterde, ağrı ve deri ile ilgili semptomları azaltmaktadır.(8)
Radyoterapiden önce veya sonra alınması hiç fark etmez; lökosit, eritsrosit ve trombosit seviyeleri en kısa sürede normale dönmektedir.(9)
Ganoderma lucidum (Reishi), sinir dokusunu koruyucu etkiler gösterdiği gibi, sinir hücrelerinin gelişimini teşvik etmektedir.(10)
Herpes simplex virüsüne direkt etki ettiği, virüsün konak hücreye yapışmasını ve girmesini engelleyerek etkili olduğu (antiviral) gösterilmiştir.(11)
KAYNAKLAR.
(1) Cheng Lele;Colorimetric dedection of total triterpene content in Ganoderma lucidium fruiting body and spore;Shanghai,China
(2) K.Tasaka,,Antiallergic constituents in the culture medium of Ganoderma lucidium (1) inhibitory effect of oleic acid on histamine release; Agents and Actions,vol.23,3/4 (1988)
(3) Hiroshi Koda,.;The biologically Active constituents of Ganoderma lucidum (Fr.) Karst. Histamine release-Inhibitory Triterpenes;Chem.Pharm.Bull.,33(4),1367-1374(1985)
(4) K.Tasaka,,Antiallergic constituents in the culture medium of Ganoderma lucidium(II)The inhibitory effect of cyclooctasulfur on . Histamine release ; Agents and Actions,vol.23,3/4 (1988)
(5) Yearul Kabir,.,Dietary Effect of Ganoderma lucidum Mushroom on Blood Pressure and LipidLevels in Spontaneously Hypertensive Rats(SHR) ;J.Nutri.Sci.Vitaminol., 34,433-438,1988
(6) Gua-Liang Zhang,.;Hepatoprotective role of ganoderma lucidum pollysaccharide against BCG-induced immune liver injury in mice; World J.Gastroenterol 2002 Agust 15;8(4):728-733
(7) Ying-Hua Shich,;Evaluation of the Hepatic and Renal-protective Effects of Ganderma lucidum in Mice ;Am.Journal of Chinese med.,Vol.29,Nos.3-4,pp.501-507,2001
(8) Yasuyo Hijikata,Seika Yamada; Effect of Ganoderma lucidum on Postherpetic Neuralgia; Am.Journal of Chinese med.,Vol.XXVI,No.3-4,pp.375-381,1998
(9) Hseu-Yin Hsu,.;Radioprotective Effect of Ganoderma lucidum(Leyss.Ex.Fr.) Karst after X-ray irradiation in Mice; Am.Journal of Chinese med.,Vol.XVII,Nos.1-2,pp.61-69,1990
(10) William M.W: Cheung,.;Ganoderma ekstract activates MAP kinases and induces the neuronal differantion of rat Pheochromocytoma PC12 Cells;FEBS Letters 4886(2000)291-296
(11) Seong-Kug Eo,;Possible mode of antiviral activitiy of acidic protein bound polysaccharide isoleted from Ganoderma lucidum on herpes simplex viruses; Journal of ethnopharmacology 72(2000)475-481
(12) Heilpilze:Reishi. MykoTroph A.G. Institüt für Ernaehrungs- und Pilzheilkunde. (www.mykotroph.de).
(13)D-Sliva,PhD.Ganoderma lucidium(Reishi) in Cancer treatment.İntegrative cancer therapies 2(4):2003.pp.358-364 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |