selam sevgili arkadaşlarım! bu gün hepinizinde bildiği gibi babalar günü canım babamın ve baba olan herkesin bu güzel gününü kutlarım.
bizim ailemizde saygı ön plandadır çogunlukla.insanlar birbirlerini çok sever ama bunu söyleyemezler genelde...benim dışımda 44 kimseyi dinlemes haykırırım.kıyametmi kopuyormuş bana ne 44 babamla konustum az önce, sana kurban olmuşummmm!!!!! diye bagırdım.hem hoşuna gidiyor hemde sus kızım yanında kimse varmı rezil olucan diyor. ya çok seviyorum onu.
babam 99 yılında beyin kanaması geçirdi.hayatım boyunca aldığım en büyük darbe! onu kaybetme korkusu allahım ne anlatılamas bir duygu... ya yokluğu,ya onsuzluk nasıl tarif edilebilir ki nasıl anlatılır?!
tamamen kız ögrencileri bulunan,katı kuralları olan yatılı bir okulda okuyordum.bakımlı alımlı olmak ilk şartlardan diyer kurallarmı? kısaca anlatayım
.alt sınıflar üst sınıflara bayan diye hitap etmeliydi.bayan ayşe,bayan fatma vb.dikenli tellerle kaplı yüksek duvarları,tek çıkış bekçi gözetiminde ki bahçe kapısıydı.okulun zavallısı 1.sınıflara çıkma teklif eder gibi gözlerine kestirdikleri zengin salak kızlara kardesim olursan kimse sana bir şey yapamaz diyip kardes tutup kendilerine beleş jeton aldıran hediyeler aldırtan okulun hakimi 4.sınıfların bulundugu,tabiri caizse kurtlar sofrası bir yer... ben ve benim azmettirdigim bir kaç arkadaşımla birlikte amacımız yapılan haksızlıklara,göz yummalara karşı çıkarak gerektiğinde cezalar alarak o okul da var olan tüm saçmalıklara son vermekti.türlü entrikalar meydan okumalardan sonra kısa sürede okulu karıştırmayı başarmıştık,en belalı en çok ceza alan grubu olmuştuk.nese kısaca son diyeyim 4.sınıfta ben yurt sorumlusu okul başkanıydım.öle fasa fiso deill okul başkanı demek: ögretmenden üst demekti.ben sadece müdür ve müdür yardımcısından emir alırdım.15 tatile başlamasına 1 hafta kala hocamın yanına gittim.konumumu da kullanarak erken gitmek istediğimi söyledim.bana cevaben sen burayı en son terk edecek olansın. dedi. tamm diyip yanından ayrıldım.akşam olmuş staj için gittiğimiz hastaneden okula dönmüştük.otobüsden iner inmes karşımda ablamı gördüm.bakışı duruşu ugursuzcaydı.hiç güzel bir geliş deildi.öle ürkütmüştü ki hali abla diyesim bile gelmedi.yanından görmezlikten gelerek kalabalığın arasında geçtim. müdür yardımcımız beni görmek istiyormuş acil gelsin demiş onu haber vermek için nöbetci öğrenciler arkamdan bayan bayan diyerek koşuyolardı. hocamın yanına gittiğimde tedirgin davranışları beni germeye yettide arttı.ters giden bir şeyler vardı farketmiştim lakin soracak cesaretim yoktu.hani izin istemiştin ya düşündümde haklısın baya yoruldun izin veriyorum. tatiline erken başla.hadi git ablan gelmiş seni ziyarete hazırlan onunla birlikte çık,evci kartını ablan imzaladı dedi.bedenim kor gibi,gözlerimin alev alev yanıyor,kulaklarımdan buhar fışkırıyordu sanki...hani güçlü olacamya fırtınayı içimde tutuyorum.okuldan yurda nasıl gittiğimi hatırlamıyorum inanın.neyse arabaya bindim arkada şimdi konusmaya başlayacaklar korkusuyla oturuyorum.eniştem ıslak mendil alacaktık dedi arabayı market önüne çekti indi.ablam ve ben araba da sessizce oturuyoruz.ablam birkaç kez yutkundu.babam beyin kanaması geçirdi dedi.tek cümle o an ağlamak bağırmak kaçmak hepsini aynı anda yapmak istedim ama kımıldayamıyordum,donmuştum.arkasından gelecek cümleyi duymak istemiyordum.allahım öldü demesin ne olur allahım diye dualar ediyorum.gözyaşlarımın aktığını bile fark etmedim.eniştem gelmiş hastaneye gitmişiz ablam gözlerimi silerken fark ettim.topla kendini babam böyle görmemeli bizi dedi.derin bir oh çektim demekki yaşıyor.servise çıktık.tüm sülale orada ana baba günü nasıl kalabalık en son bana söylemişler meger.babam yogun bakımdan çıkmış daha yeni kendine gelmişti.yarım yamalak kelimeler le bir seyler söylüyor herkes ne dediğini anlamak için üstüne eğiliyordu.sonra annem: kızıma ne yaptınız diyor dedi.babam bana bakıyordu kımıldayamıyor kendine bakmıyor,beni o halde görünce kızıma ne oldu diye beni soruyor. .allahım gözüm döndü servis tuvaletine gittim kapıyı kapattım.içerideki herkesi çıkarttım sonrasımı?ayna cam kapı ne varsa hepsini indirdim annem geldi.sana yakısan yanımda olmak güclü olmak dedi.işte ben orada büyüdüm.o anda büyüdüm biliyormusunuz?
canım babam var olduğun her an için yüzlerce kez şükürler olsun!!!