04-06-2009, 01:07 PM
|
#245 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: yine yeniden merhaba....... canlarım benim..
insan karşısına kendi yüreği gibi olanları alırmış.. asıl melek sizsiniz..
yaşamlarımıza sahip çıkıcak hadar değerli.. değiştirecek kararlılığı gösterdiğimiz kadar cesaretliyiz..
sevdiğim bir söz vardır;
melekler kendilerini hafife aldıkları için uçabilirler diye..
olan oldu ise olandan ders alıp yeniden başlamanın zamanıdır..
bu harika bir gün evet;
Allahım bana güzellikleri yaşayabicek huzur..
doğru yerde doğru insanlarla hoş sohpetler edebileceğim fırsatlar..
yalnızlığımın tadını.. birlikteliklerimin neşesini yaşayacak güç ve imkanlar ver
her şey bakış açımızda gizli ise bakış açımızı .. yaptıklarımızı davranışlarımızı değiştirerek başlayalım değişime..
telkinler ilk adım ise ikinci adım dualarımız olsun..
üçüncü adım kendimize davranış biçimlerimiz olsun..
dördüncü adım başkalarına söyleidklerimiz
beşinci adım yazdıklarımız olsun.. Yogi Bhajanın dediği gibi : sadece yediklerinizi ve giydiklerinizi değiştirerek tüm yaşantınızı değiştirebilirsiniz.. ilkesinin kanıtlarını oluşturalım hep birlikte... Beynimiz vücuttaki kimyasal dengeleri sağlayan merkez de olduğu için olumsuz düşünceler vücudumuz için gerekli kimyasalların üretimini sekteye uğratır.mutluluk için en gerekli hormon: endorfin.. vvrende bulunan herşey karşılıklı etkileşim halinde olduğu ispatlandı.. tıpkı zihin ile bedenin birbirini etkileyişi gibi.. zihnimiz rahatladığında bedenimizde rahatlar.. zihnimizi sıkıntılı düşünceler bastığında bedenimizde sıkıntılı olur.. bedenimizin duruşu zihnimizdeki düşüncelerimizin olumlu mu olumsuz mu olacağınının aynasıdır.. yapılan klinik araştırmalarda bir ağrının daha az şiddetli olmasını bekleyen kişinin, ağrıyı daha az hissettiklerinigöstermiştir. zihinde oluşan olumlu duygular, vücuda endorfinin salgılanmasını sağlar. endorfin, doğal bir morfin görevi görür. dolayısıyla kişinin fiziksel ve ruhsal sıkıntılarının azalmasını, varolanları da hissetmemesini sağlar.
hatta uzmanlar son zamanlarda, ağrı konusunda psikoterapi yöntemini geliştirme üzerinde de çalışmaktadırlar.. Californiya Üniversitesi'den Dr. Lyubomirsky, 275 kişi üzerinde yaptığı araştırma sonucunda gördü ki, iş hayatı ile ilgili iyi duygular taşıyan kişiler, daima yükselen bir kariyer profili çiziyorlar. Bu yükselişin sebebi şudur; gerçekliğini kaybetmeden ve abartmadan iyiyi uman, gören ve düşünen kişi, kendine daha güvenli ve daha enerjiktir. Cesurdur ve inisiyatif sahibidir. Dolayısı ile beyinleri daha açıktır,hedefe giden yolu net bir şekilde görebilirler. Umut ve güven eksiklikleri yok denecek kadar azdır...
olumlu düşünmek olumlu yaşamak için önümüzdeki tek engel bizin.. kendimizi en iyi tanıyan bizleriz..
öyleyse kendimize engel olmak yerine kendimiz ile dost olmalıyız..
nice güzel dostluklara .. sevgiyle.. sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |