11-05-2008, 09:22 PM
|
#187 (permalink)
|
Guest | Ynt: Sycorox'un Günlüğü Merhabalar,
Uzuuuuun zaman oldu ya...Öncelikle sitemizdeki bütün annelerin ve tabiki Mustangimin anneler gününü kutluyorum...Güzel birgün esasen ama maalesef herşeyin suyunu çıkardıkları gibi,bu günüde paraya ve hediyeye endeksli bir hale getirdiler...Bu durum hoşuma gitmiyor açıkçası...
Bu aralar ülkemin durumu,yaşanan belirsizlik ortamı,olumsuz olaylar fln beni çok sıkıyor ve bunaltıyor...Her haber izlediğimde moralim bozuluyor...İzlemeyeyim diyorum ama nereye kadarki?İzlememekte çözüm değil...Annemle birlikte bütün siyaset programlarını izliyoruz...Hatta 1mayısta işi gücü bırakıp bütün gün boyunca,tv başında sinirlendik...Geçmişte yaşananları okuyunca yada izleyince ayrıca üzülüyorum...Ama okumalı,yakın tarihimizi bilmeliyiz...Yaşanan haksızlıkları,şu an yaşıyor olduğumuz adaletsiz düzeni herşeyi bilmeliyiz...Geçen gün çanakkaleyi gösteriyorlar;orada burada şehit mezarları...Anzaklar taa avustralyadan çıkıp her sene geliyorlar,biz tarihimizin en önemli savaşlarında kahramanca bizi savunan şehitlerimizin mezarlarına bile saygı duymamacasına özensiziz...Eğer bir ülke tarihini,kahramanlarını unutmaya başlamışsa,önemli değerler popülist kültürün eline geçmeye başlamışsa ve içleri boşaltılmaya çalışılıyorsa,orada ciddi bir sorun vardır...
İşte bütün bu yaşanılanlar canımı çok sıkıyor...
Bunun yanında ders çalışıyorum...İskambil öğrendim annem sayesinde:)fal bakıp duruyorum...Yaz için şunu yaparım, bunu yaparım gibisinden planlar yapıyorum...Yani bir dolu en kalınlarından okunacak kitap beni bekliyor...Özelliklede Kapitaller:)
İşte böyle yani...Fazla bir değişme yok gibi hayatımda... |
| |