Günaydın
En son yazdığım yazıdaki gibi insan kendi cennetinide kendi cehenneminide kendisi yaratıyor.
Biz evde beş kişiyiz,ben eşim ,çocuklar ve kayınvalidem.Bizler çocuklarımla kendi küçük cennetimizde yaşıyoruz .
Ama anne ve oğul kendi cehehnnemlerinde yaşıyorlar.Hayatı zehir ediyorlarhem kendilerine hemde çevrelerindekilere.
Bizleri sıyırıp geçiyor.Kimi zaman aynı evde bile cennetle cehennem yaşanıyor.Eskiden bana yaptıklarını şimdi kendileri yaşıyor.
Çarşamba günü görümcemle kızı geldiler .Kızı 25 yaşından beri MS hastası 30 yaşındaşimdi.Hastalık gençlerde çok ağır geçiyor.
Şimdi eli çok titrediği için yemeklerini bile annesi yediriyor.Ençokta yazı yazamadığı için üzülüyor.Bilgisayarda bile yazamıyor.
O gün yine coştu sanki çocuğa iyilik yapıyormuş gibi sürekli akıllar veriyor bu sefer kız daha kötü olup daha çok titremeye başladı.
Onunla EFT yaptık Elinin titremesinden dolayı kendini tamamen ve derinden kabul edip onayladı .Bende kendimce alınmış olduğum EFT notlarını verdim.
Bir insan gayretli olursa yardım etmekte okadar kolay oluyor.Ben anneme anlatsamda yapmazkeşke annemde yapsa.
Onları yolcu ettik ve bir kez daha her kadın doğura bilir ama herkadın anne olamaz sözü doğrulandı.3 yıldır görüşmemişlerdi ama sanki dün ayrılmışlar gibi soğuktular.
Bence anne baba olmak sadece karnını doyurmak üstünü başını giydirmek değil çocuğun ruhunuda doyuracaksın.
Bunun eğitimlede alakası yok sadece karsılıksız sevgi en büyük ilaç.Birgün okulda vel toplantısında öğrtmenin biri anlatmıştı.
Bir öğrencisinin annesini çağıtmış çocuk çok başarılı imiş veliyle tanışmak istemiş karşısında eğitimli birini beklerken cahil okuması yazması olmayan bir anneyle karşılaşmış.
Merak edip sormuş çocuk nasıl ders çalışıyor diye .Anne anlatmaya başlamış.Beni okutmadılar ama çok isterdim okumayı.
Ben çocuklarımı okutmak istiyorum bu yüzden hergün çocuklarım öğrendikleri dersleri banada anlatıyorlar.Bende şimdi okuya biliyorum demiş .
Ben çoğu anne babanın çocuklarının okulda neyaptıklarını bilmediklerine şahit oldum.Annenin onlarla olan ilgisi hem kendine hemde çocuklarına çok faydsı olmuş.
Anne faktörü çok önemli ve kişinin hayatını etkileyen en önemli insan .Kayınvalidemde çocuklarına hiç birşey vermemiş onlar için hiç özen göstermemiş şimdi açmadığı dalda sözü geçsin istiyor.
Önce biz büyükler sevip sayacağızki küçüklerde bizlerden öğrensin.
Bu gün yine çok konuştum ama ah anneler demeden gçemedim.Her ne yaşarsak yaşayalım bizler kendimiz gibi olalım onlarda olmasını istediğimiz şeyleri biz çocuklarımıza verelim.yolumuz aydınlık ve açık olsun.