Alıntı:
azizeg1984 Nickli Üyeden Alıntı
Özlem merhaba :) günlüğünü okudum şimdi biraz. istikrarlı ve kararlı bir şekilde aylardır devam etmişsin.
senden bir şey rica etsem? bunca ayda kendinde gördüğün tüm değişiklikleri maddeleyebilir misin? ben henüz dinlemeye başlayalı bir ay oldu. şu anda çok fazla bir değişiklik görmüyorum kendimde ama belki de ben farketmiyorumdur...
bu arada sınavında başarılar ;) |
hemen sıralıyım canım bu arada kafanı çok takma değişim olmuyor mu diye çünkü oluyor.Ama bu alışkanlıklar uzun zamandır hepimizde var ve değiştirilmeside çok kısa bir zamanda olmuyor.gelelim madde olayına
1.Eskiden tanımadığım bir topluluk arasına girdiğimde sıkılırdım,terlerdim konuşacak şey bulamazdım.Sosyal fobik değilimdir ama topluluk helede yabancıysa hep kasardı beni.bunu büyük oranda aştım
2.çok olumsuz düşünürdüm birşeyi yapmadan önce kafamda hep felaket senaryoları oluştururdum.Artık o durumu pek yaşamıyorum.Olumsuz içsel konuşmalarım azalmış durumda.
3.Eskiden karanlıkta kalamazdım yada odada biri olmadan uyuyamazdım.Evde tek başıma kaldığımda korkardım.Şuanda ilginçtir karanlık ve ıssız yolda giderken bile bir rahatlık var.Ama bu iyi mi kötü mi bu ülke şartlarında tartışılır
4.Eskiden hep bir karamsarlık vardı üstümde ama şuan herşeye iyi yanından bakıyorum ve ayrıca çok gülüp çokta espri yapıyorum
5.Kendimi daha iyi ifade edebiliyorum.İnsanların benim hakkımdaki düşüncelerini eskisi kadar takıp kendime acımıyorum.Ve eskisi gibi oturup saatlerce milletin derdini dinlemiyorum.Dert anlatmaya başlayınca sorun kısımlarını geçiştirip çözüme odaklanıyorum.Eskiden başkalarının dertleriyle kendimi çok yorardım.
6.Eskiden çok çabuk sinirlenirdim.Öyle böyle bir sinir değildi bu tabi ortalığı yıkacak gibi.Ama artık kolay kolay kimse beni sinirlendiremiyor
7.Eskiden hep bir ilişkiye sonunu bile bile başlardım.Hep karşımdaki önemliydi benim için kendimi yeterince sevmiyordum sanırım.Şuanda kendime değer veriyorum illa sevgilim olsun diye birilerini değerlendirmiyorum.Başkasının beni sevmesine çok ihtiyaç duymuyorum çünkü artık kendimi sevebiliyorum.Düşünce yapım biraz olsun değişti artık reddettiğim kişiler beni sevebilecek kişiler ama elektrik yok bu seferde 44
Madde başlarına bak ya eskiden eskiden eskiden
Canım aklıma şimdilik bu kadar geldi.Var yani değişim hiç sıkma canını daha yenisin başarıcaksın