Şiir ile ilgili görüşlerimi yazarken lerzan hanım da muhabbete ortak olmuştu beni dövme isteğiyle. ben de ilgili yazı da bahsettiğim gibi mesajı sana atıyordum diye bahsettim. "bizim seviyemize in" demişsin ya. ben de ona nazire lerzan hanıma "abuseyifle bizim seviyemizde bahsedin" şeklinde mesaj atarak benim senin seviyenin bir farkı olmadığını kastetmiştim.
Üstad konusuna gelince: sitede iki üstad var biz de onları arkalarından dökülenlere bakarak takip ediyoruz. Ben başka yolları tercih ediyorum ama genel hat böyle.
Hiç haddim değildir kendini büyük görme. yazmışsamda o ilk mesajın kızgınlığınadır. Kusura bakma. bir tetik mekanizmasıdır. dediğin yanlış mıydı kısmen usul yanlış mıydı evet. dediklerinin bir kısmının doğruluğunu ben zaten kendime söylüyorum. zaten yazıyorum da.
çekelim kürekleri abuseyif dediğimde ben seninle aynı pozisyonda olmuyor muyum? çek kürekleri emrediyorum diye bir şey var mı? yok. kafaya alma olarak algılama. ben burada kimseden üstün değilim. avatar kısmına bak resimli. korkunc, deneyimli diyor. ben onun üzerine "hangi konuda" demişim. benim dalga geçtiğim şeylerin başında kendim geliyorum.
edebiyat yapıyor muyum bilmem. neden? ben edebiyat kitabı okumuyorum bilmiyorum. sadece gördüğümü kendimce yöntemlerle anlatıyorum. kelime süslüyorum. laf oyunları bunun adı.
duygu sömürüsü de, acıların çocuğu de, kızgın insan de. saçmalar de. kürek mahkumu de. benim için değişmez. sadece benim içimden kendime söylediklerimi dışarıda yankılanınca kötü oluyor.
çömezlik konusuna gelince herkes bir şeyin illa ki yenisi olabilir. eğer bir şey öğrenebiliyorsan kıymetli. ben bir şey öğrenmiyorum tekrarlıyorum sadece. sen kendini öyle görüyorsan öğren. ben öğrenemiyorum. sadece kendime göre yorumluyorum. 5-10 sene önce söylediklerimi tekrarlıyorum. sadece kelime değişik.
en son söylediklerine gelince teşekkür ederim. ben ısınamadım daha doğrusu soğudum fikirlere. ama sana başarılar dilerim. insanlar bana iyilik yapmak istediklerinde biraz zorlanıyorum. bünye meselesi. ben uzakta kalırım. ben kendi içimdeyim. kabuğu başkası kırmaya çalıştığı zaman gerçekten korkunc oluyor. ben kendim kırmayı tercih ederim. ama sadece tercih.
iyi niyetin daim olsun. herkesin yöntemi var. sen de yöntemini geliştir. madem çömezsin o zaman sen geliştir başkasına bakma. benim gibi sabitlenme.
biraz daha konuşturma işte benden.
üstad mı? var iki tane. bir tanesi var hem söylüyor hem de dövüyor. işkence var burda abuseyif o yüzden çekelim kürekleri beraberce, kafaya odunu yemeden . birr, kiii, birr, kiii.