Alıntı:
debiantech Nickli Üyeden Alıntı
“Geçmiş yaşanmış ve bitmiş,değiştirelemez.Yaşayabildiğimiz tek an, bu an.Bu an da geçmişe ait bir anın öfkesini sürdürüyorsak, bu anın gerçek deneyimini yaşayamıyoruz demektir”
“Kontrol ettiğiniz tek şey şu an ki düşüncelerinizdir.Eski düşüncelerinizi sildiniz.Ama onların yol açtığı deneyimleri yaşamaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok.Gelecekteki düşünceleriniz ise henüz şekillenmedi, onların ne olduğunu bilmiyorsunuz.Şu andaki düşünceleriniz, şimdi düşünüyor olduklarınız ise büyünüyle sizin kontrolunuz altında”
Ek : Son paragrafla ilgili kendi anlayışımca eklemek istediğim şu anki düşüncelerimiz ile geleceğimizi yaratıyorsak zihnimize giren önermeleri çok iyi seçmemiz lazım.Sadece düşünce değil eylemlerimizde bir etki yarattığına göre eylemlerimizi de dikkat etmemiz lazım. |
Öfkelerimizden arınmak, geçmiş öfkelerimizin, kırgınlıklarımızın hayatımıza ket vurmasına engellemek için gözümüzün önüne gelen sahnelerdeki kendimizi ve öfkelendiğimiz herkesi bol bol affetmemiz gerekiyor.
bu çok basit. İStersek elimizi alnımıza koyup kimseyi düşünmeden : HERKESİ, HER ŞEYİ VE KENDİMİ SADECE BOL BOL AFFEDİYORUM da diyhebiliriz.
Ya da kızdığımız kişiler için;
ben seni affetmeye niyet ediyorum. Ben seni affetmeyi kabul ediyorum. Bu güne dek yaptığın her şeyin benim en yüce hayrıma olduğunu kabul ediyorum. Bu dünya da oyun arkadaşım olduğunu kabul ediyorum. Ben seni affediyorum. Ben senin yüce varlığına şikrediyorum. Ben seni sevgiyle serbest bırakıyorum. Ben seni affediyorum. Ben kendimi affediyorum..
diyoruz.
Kendimiz için ise.
yaptığım her şeyi ve söylediğim her sözü çok seviyorujm. Yaptığım her şey ve söylediğim her söz için kendimi onaylıyorum. Ben istediğim için yaptım ve onayladım.
Ben bana inanıyorum. Ben beni kabujl ediyorum. Ben beni çok seviyorum.
Ben beni affediyorum. Ben herkesi affediyorum..
bu kader basit. Kendimizi ve etrafımızdaki insanları olduğu gibi kabul etmek ve kendimizin ve etrafımızdaki kişilerin varlığına bol bol şükretmekten geçiyor her şey..
Kolaylıklar diliyorum