Sitemizin kuruluş amacı kişisel gelişim.Dolayısı ile kişisel gelişim amaçlı olarak telkinleri dinleyen çeşitli mesleklerden bir çok üyemiz var.
Bu üyelerimizi mesleklerine göre değerlendirirsek en çok geri bildirimi aldığım meslek öğretmenler ve öğretim görevlileri.
Öğretim Görevlilerinin ki aralarında Doç olanlar var bu kadar çok değişimi farketmelerinin bir nedeni de aslında meslekleri gereği sürekli ders anlatmak yani sunum yapmak durumunda olmaları.
Kendi öğrencilik hayatımdan hatırlarım da öğretim görevlisi ders anlatırken çok etkili bir şekilde dinlemezdik.İnsan bir şeyler anlatırken en azından karşısında ki topluluktan bir tepki bekler.Bu nedenle bizim eğitim sistemimizde ders anlatmak fazladan yüksek enerji gerektiriyor.
Özellikle temel mp3 ler olarak nitelendirdiğimiz ego ve suçluluk üzerine birde topluluk karşısında mp3'ünü dinleyen öğretim görevlileri eskiye göre çok daha rahat bir şekilde ders anlattıklarını ifade etmektedirler.Buda oldukça sevindirici.
Öğretim görevlileri kendinden emin bir şekilde karşısındakini sıkmadan etkili bir şekilde ders anlatırlarsa bunun genel olarak öğrencilerde faydalı olacağını kesinlikle söyleyebiliriz.
Elbette öğretim görevlileri dışında diğer mesleklerdende olumlu yorumlar geliyor.Bilgisayar Mühendisleri işleri oldukça stresli olduğu düşünüldüğünde değişimi en belirgin farkedenlerden.
Son zamanlarda sitemize tiyatro oyuncuları ve sanatçılardan'da ilgi var.Bunların kimisi tiyatro ve dizi oyuncusu kimisi müzik aletleri çalıyor.
Zaman zaman mesleklere göre kim değişimi daha belirgin farkediyor ile ilgili değerlendirmelerim olacak.Sizlerde bu başlıklarda telkinlerin mesleğiniz ile ilgili olumlu etkilerini paylaşabilirsiniz.