Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > İş Yerleri

Uyarılar

İş Yerleri İş Yerlerinin Ayrıntılı Listelerini Burada Bulabilirsiniz.Nerededir,nedir,teşefonu,adresi

Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine

Serbest Kürsü ve İş Yerleri Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine HRM Danışmanlık Genel Müdürü Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka ile Bilişim Sektöründe Kariyer konusundaki deneyim ve gözlemlerini konuştuk. HRM'yi kısaca tanıtır mısınız? Human Resources Management; insan kaynakları danışmanlığı sektöründe faaliyet gösteren en güçlü firmalardan birisi. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İş Yerleri telkin cd indir izle İstanbul İş Yerleri nerededir kimdir İş Yerleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İş Yerleri hipnoz İş Yerleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İş Yerleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İş Yerleri kuantum düşünce kitap haberi

Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-03-2009, 05:30 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine

Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine





HRM Danışmanlık Genel Müdürü Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka ile Bilişim Sektöründe Kariyer konusundaki deneyim ve gözlemlerini konuştuk.

HRM'yi kısaca tanıtır mısınız?



Human Resources Management; insan kaynakları danışmanlığı sektöründe faaliyet gösteren en güçlü firmalardan birisi. Gerekli deneyime sahip ve konusunda uzman olan dinamik ekibimiz ve Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'daki ofislerimiz ile sinerjik bir çalışma ortamına sahibiz. Firmamız 1992 yılından bu yana faal olup, 500'ün üzerinde kuruluşa danışmanlık hizmeti vermiş, 7087 kişiye iş imkanı sağlamıştır. Eleman seçme-işe yerleştirme, iş analizi, görev tanımı, performans sistemi, kariyer planlaması, iş değerleme, ücret araştırması, ücret sistemi, motivasyon yönetimi gibi konularda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Amacımız; firmaların sahip olduğu insan kaynağının farkına varması, bu konuda doğru yatırımlar yaparak "insan sermayesini" güçlendirmesi ve doğru yöntemlerle optimum verim ile çalışmasını sağladığı bu ekibi uzun vadede de elinde tutması yönünde firmalara yardımcı olmak.





Firmaların bilişim alanındaki aday arayışlarında en çok talep ettiği özellikler nedir?



Bilgisayar mühendisliği kökenli, windows tabanlı uygulamalar geliştirebilen, ERP ve ISO bilgi akış sistemlerini oluşturabilecek bilgi ve deneyime sahip, yeni teknolojileri izleyen elemanlar genelde tercih ediliyor. Ayrıca, son günlerde C++, Java ve Oracle bilen kişilere yönelik taleplerde artış gözlemliyoruz.





Firmanıza iş arama aşamasında başvuran adaylarda en çok bulunan nitelikler nelerdir ?



Firmamıza halen bir işyerinde çalışmakta olan ya da olmayan her meslek grubundan adaylar başvurmaktadır. Yönetici ve uzman düzeyindeki adaylar, özellikle de halen çalışmakta olup işini değiştirmeyi düşünen adaylar bizim firma bilgilerinin gizliliği kadar aday bilgilerinin gizliliğinde de gösterdiğimiz titizliği bildikleri için kariyer çizgilerindeki değişimleri, yükselmeleri bizimle birlikte gerçekleştirmeyi tercih etmektedirler.





Bilişim alanında kariyer yapmak isteyen adaylara önerileriniz nelerdir? Adayların firmaları değerlendirirken kriterleri neler olmalıdır?



Günümüzde her alanda yaşanan hızlı teknolojik gelişim ile, bilişim sektöründeki iş fırsatları da giderek artmakta ve zenginleşmektedir. Ancak, bilişim sektöründe bilginin güncelliği çok önem taşıdığı için adayların sürekli olarak gelişimleri, yenilikleri yakından takip edebilmeleri gerekiyor, çünkü eğitimini aldıkları bilgiler çok kısa sürede güncelliğini yitiriyor. Adayların, başvuracakları firmaların yeniliğe açık ve bilişime yatırım yapabilecek firmalar olmasına dikkat etmelerinde yarar var. Çünkü, çalışacakları firmada yenilikleri takip edemezlerse, birkaç yıl sonra mevcut bilgileri ile yeni bir işe yerleşme fırsatları çok düşük olacak hatta çalıştığı firmada bir yeniliğe gidilmesi halinde dahi yetersiz duruma düşebileceklerdir. Ayrıca bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmuş olan, alt yapısı sağlam adayların ana faaliyet konusu bilişim olan bir firmada kariyerlerini derinleştirmelerini öneririz. Örneğin üretim sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın bilgi işlem departmanında çalışıyorlarsa hep destek elemanı statüsünde değerlendirilebileceklerdir, ancak bilişim hizmeti veren firmada uzmanlaşma ile kariyerlerini üst yöneticiliğe çok daha hızlı taşıma şansına sahip olabilirler. Sertifika Uzmanlık programlarının adaylara yol gösterici olduğunu düşünüyor musunuz. Adayları değerlendirmede sertifika programlarına katılımın etkisi nedir ?



Sertifika programlarını, kendini geliştirmek isteyen herkesin izlemesi ve yararlanmasında fayda görüyoruz. Ancak, seçecekleri kurum, programın içeriği ve eğitmenlerin kalitesi tabii ki çok önemli.

Adayların, kariyer hedeflerini belirlemeden sadece iş bulmak amacıyla sertifika almak için bu tür programlara katılmalarının bir yararı olmayacağı düşüncesindeyiz. Çünkü aday işe başvurduğu zaman, aldığı sertifikaların sayısına göre değil, bu programlarla vizyonunu, bilgi ve becerilerini ne düzeyde arttırabildiğine göre değerlendirilecektir.





Firmaların e-işe alım tekniklerini yeterince verimli kullandıklarını düşünüyor musunuz. Firmalar, Internet sitelerindeki insan kaynakları sayfalarında hangi bilgilerin bulunmasına dikkat etmeli?



Henüz elektronik ortamda iş arayan ile işvereni buluşturan web siteleri çok verimli çalışmıyor. Bunun 2 temel sebebi var. Birincisi neden iş arayanlarla ilgili; iş arayışlarının gizli tutulacağı yönünde kaygı duyan adaylar, elektronik ortamda başvuruda bulunmaya pek sıcak bakmıyor. Bu nedenle de sitelere başvuruda bulunan adayların önemli bir kısmını iş sahibi olmayan kişiler oluşturuyor. Henüz bu sitelerin etik değerlere bağlı kalmasını sağlamaya yönelik olan yasal mevzuat da uygulamaya girmedi. İkinci neden ise; eleman arayan firmalarla ilgili; aday portföyünün güncel başvurulardan oluşmaması nedeniyle, bu siteler kanalıyla eleman arayan firmalar ön eleme için verimsiz bir süreç yaşıyorlar. Aradığı profildeki kişilere nadiren erişebiliyor.



Kurumsal siteler kanalıyla e-işe alım yöntemi ise daha verimli bir uygulama; çünkü bu sitelere daha çok o firmada çalışmayı isteyen kişiler başvuruda bulunuyor. Nokta atışı yapan bu adaylar, uygun iş seçenekleri olduğunda mülakata çağrılıyor. Görüşmeye gitmeden önce firmanın geçmişini, ürünlerini, hizmetlerini, müşterilerini, yurtiçi/yurtdışı ofislerini ve iş bağlantılarını bu site kanalıyla öğrenmek, adaylar açısından avantajlı bir durum yaratıyor. Ayrıca firmanın sahip olduğu insan kaynağı envanteri, şirket kültürü, insan kaynakları politikaları, vb bilgilerin bu sitede yayınlanmasını da öneriyoruz, böylece bu yapıyı bilen ve baştan kabul eden kişilerin başvurularını çekmek mümkün olacaktır. Örneğin bizim sitemizde (www.hrm.com.tr) tüm ekibimizin özgeçmişleri yeralmaktadır. Böylece hem müşterilerimiz hem de ekibimize katılmak isteyen kişiler, bizim kim olduğumuzu bilerek bizimle çalışmaktadır.





Firmaların e-öğrenme uygulamalarına bakışını nasıl görüyorsunuz ?



Maalesef e-öğrenme sistemi, bilgi teknolojileri sektörü hariç, çok az firmada uygulanıyor. E-öğrenmenin özellikle Kobi'ler açısından önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Kurumiçi eğitim alacak ölçekte olmayan KOBİ'ler çalışanlarının bireysel gelişimini, bu yolla sağlayabilirler. Hem daha düşük bir maliyetle.





Bilişim firmalarının üniversite öğrencilerine sağladığı staj olanakları hakkında düşünceleriniz nedir ?



Öğrencilere staj imkanının sunulmasının ekonomiye 2 boyutta katkısı olduğunu düşünüyorum. Birincisi; öğrenciler açısından. İş yaşamına staj niteliğinde işlerle adım atan kişiler, öğrencilik döneminde teori ile pratiği birleştirme/kıyaslama imkanına sahip oluyorlar. Ayrıca iş ortamına daha erken adım attıkları için daha çabuk olgunlaşıyor ve kendilerine çizmek istedikleri kariyer yönünü daha bilinçli bir biçimde belirleyebiliyorlar. Böylece öğrencilik dönemi sonrasında; sık sık iş değiştirmektense, en uygun olası seçenekleri araştırarak profesyönel çalışma hayatına atılıyorlar.



Stajyerleri istihdam etmenin firmalar açısından da önemli bir avantajı var. Firmalar daha düşük bir maliyetle, genç ve dinamik bir ekiple çalışma fırsatını yakalıyor. Yaratıcılığı yüksek olan bu kişilere, bir de esnek bir çalışma ortamı sunulursa, firmaya önemli bir katma değer yaratılıyor. Biz de gerek stajyer, gerekse dönemsel eleman temininde danışmanlığını üstlendiğimiz firmalara yardımcı oluyoruz.





Sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz. Bu Kategorideki Son 5 Yazı





İpek Aşkın ile Pazarlama Alanında Kariyer Üzerine



Manolya Küçükkınacı ile Bilişim ve İnsan Kaynakları Üzerine



Buket Besen ile Pazarlama Alanında Kariyer Üzerine



Ebru Çalım ile Halkla İlişkiler Alanında Kariyer Üzerine



Gül Yücel ile Pazarlama Alanında Kariyer Üzerine





İnsan Kaynakları Kategorisindeki Tüm Yazılar »»

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine

Serbest Kürsü ve İş Yerleri Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Aylin Coşkunoğlu ile Bilişim Sektöründe Kariyer Üzerine HRM Danışmanlık Genel Müdürü Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka ile Bilişim Sektöründe Kariyer konusundaki deneyim ve gözlemlerini konuştuk. HRM'yi kısaca tanıtır mısınız? Human Resources Management; insan kaynakları danışmanlığı sektöründe faaliyet gösteren en güçlü firmalardan birisi. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İş Yerleri telkin cd indir izle İstanbul İş Yerleri nerededir kimdir İş Yerleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İş Yerleri hipnoz İş Yerleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İş Yerleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İş Yerleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.