Geri git   Hayatimdegisti.com kiisel geliim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatm Deiti Klub > Serbest Krs > Yurtd Firmalar

Uyarlar

Yurtd Firmalar Yurtd firmalarn telefonlar adresleri rehber

Yönetmen Artun Yeres Vefat Etti

Serbest Krs ve Yurtd Firmalar Yönetmen Artun Yeres Vefat Etti Konusunu hayatimdegisti.com Konuumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaamnz hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanz mutlaka inceleyiniz st link TelkinCD tklaynz YÖNETMEN ARTUN YERES VEFAT ETTİ Türk sinemasının yönetmen ve senaryo yazarlarından Artun Yeres vefat etti. Bir süredir karaciğer ve kolon kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen Yeres'in, durumunun ağırlaşması sonucu dün akşam yaşamını yitirdiği öğrenildi. 1944'te İstanbul'da doğan Yeres, Türk ve Fransız ...

ayrca bu konularda arama yapan konuklarmz var Yurtd Firmalar telkin cd indir izle stanbul Yurtd Firmalar nerededir kimdir Yurtd Firmalar ekirdek inan temizlii zmir bursa Yurtd Firmalar hipnoz Yurtd Firmalar olumlama seminerleri eitimi aresi tedavisi Yurtd Firmalar hakknda bilgi bilinalt telkin cd telkin mp3 Yurtd Firmalar kuantum dnce kitap haberi

Yönetmen Artun Yeres Vefat Etti

Cevapla
 
LinkBack Seenekler Stil
Alt 15-04-2010, 06:47 PM   #1 (permalink)
Albay
 
yelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkr: 45
92 Mesajinza toplam 143 kez yi ki varsn demiler.yi ki varsnz iyi ki varz.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Yönetmen Artun Yeres Vefat Etti

YÖNETMEN ARTUN YERES VEFAT ETTİ



Türk sinemasının yönetmen ve senaryo yazarlarından Artun Yeres vefat etti. Bir süredir karaciğer ve kolon kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen Yeres'in, durumunun ağırlaşması sonucu dün akşam yaşamını yitirdiği öğrenildi.



1944'te İstanbul'da doğan Yeres, Türk ve Fransız okullarında eğitim gördükten sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etti.



Yönetmen Ömer Lütfi Akad'a yönetmen yardımcılığı yaparak sinema hayatına başlayan Yeres, İstanbul Sinematek Derneği'nde görev aldı. 1968'de bir grup genç sinemaseverle birlikte ''Genç Sinema'' adlı hareketin içinde yer aldı.



Daha sonra reklam filmlerine yöneldi. 1968 yılında Vietnam savaşı fotografları ve Goya'nın gravürlerinden yola çıkarak Çirkin Ares isimli belgeseli çekti. 1969 yılında Nazım HİKMET'in bir şiirinden yola çıkarak Onlar ki isimli belgeseli çekti. 1970 yılında Nazım HİKMET'in " Meşhur Adamlar Ansiklopedisi" isimli şiirinden esinlenerek bir fotograf sergisi açtı. Daha sonra çeşitli gazetelerde çalıştı. 1986 yılında sinemaya geri döndü. 20 civarında tecimsel film ve çeşitli Tv dizileri çektikten sonra Buluşma isimli sinema filmini çekti.



"Reklam filmleri çekiyordum, animasyon yapıyordum. 1500 Lira maaş alıyordum, bu maaştan artırdıklarımla negatif film alıp kısa metrajlı filmler yapıyordum. Bir arkadaşım bana 30 bin lira vererek fotoroman çekmemi istedi, ben de kabul ettim. "



Kaynak - Yeşilçam'la Yüz Yüze / Burçak EVREN. Alıntı - Güneş, Temmuz 1991



*****



Yönetmen Artun Yeres Vefat Etti



Türk sinemasının yönetmen ve senaryo yazarlarından Artun Yeres vefat etti.



Bir süredir karaciğer ve kolon kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen Yeres'in, durumunun ağırlaşması sonucu bu akşam yaşamını yitirdiği öğrenildi.



1935'te İstanbul'da doğan Yeres, Türk ve Fransız okullarında eğitim gördükten sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etti.



Yönetmen Ömer Lütfi Akad'a yönetmen yardımcılığı yaparak sinema hayatına başlayan Yeres, İstanbul Sinematek Derneği'nde görev aldı. 1968'de bir grup genç sinemaseverle birlikte ''Genç Sinema'' adlı hareketin içinde yer alan yönetmen, sinema filmlerinin yanı sıra belgesel filmlere de imza attı.



Artun Yeres, 1968'de İstanbul Hisar Kısa Film Yarışması'nda ''Çirkin Ares'' filmiyle Jüri Özel Ödülü, 1969'da aynı yarışmada ''Onlar ki...'' filmiyle birincilik ödülü, 1995'te İnci Aral'ın ''Buluşma'' adlı hikayesinden aynı adla uyarladığı filmiyle İzmir Film Festivali özel ödülü, 1995'te 32. Antalya Film Festivali'nde ''Dün, Bugün, Yarın'' adlı senaryosu ile ''En İyi Senaryo'' ödülü, 2002'de 46. Tokyo Film Festivali'nde ''Mevsimler'' adlı kısa filmiyle ''Gümüş Ödül'' ve 2005'te Türk sinemasına katkılarından dolayı ''Emek Ödülü''ne değer görüldü.







FİLMOGRAFİSİ



- ASİ GENÇLER - 1972



- DADAŞ HASAN - 1975



- KIR ÇİÇEĞİ - 1985



- İSTEK - 1986



- BİR GÜNLÜK AŞK - 1986



- HATA - 1987



- YİRMİDÖRT SAAT - 1987



- GENÇLİK YILLARI - 1987



- BİR YAZ YAĞMURU - 1988



Oyuncular: Yaşar ALPTEKİN, Nazan AYAZ



- YENGEÇ BURCU - 1988

Oyuncular: Kenan KALAV, Nilgün BUBİKOĞLU



- GECE - 1989

Oyuncular: Ahu TUĞBA, Yalçın GÜLHAN



- KİLYOS CİNAYETİ - 1989

Oyuncular: Kenan KALAV, Arzu AYDIN



- YÜREĞİN AYNASI - 1993



- BULUŞMA - 1994

Oyuncular: Aytaç ARMAN, Ayşe Emel MESCİ

Konusu: Uzun bir gece boyunca gelişen, gördüğü işkence nedeniyle sakat kalan bir erkekle yeniden kavuştuğu eşi arasındaki sorgulamayı kimi zaman düşsel, kimi zaman simgesel ve tutkulu görüntülerle beyazperdeye aktarır.



- TELE ANAHTAR - 1994

Oyuncular: Demet AKALIN, Yalçın ÖZDEN



- BİR DELİKANLI - 2000

- YARALI KURT - 2000



SENARİST FİLMOGRAFİSİ

Donkişot Sahte Şövalye - 1971

Aşık Oldum - 1985

Bir Günlük Aşk - 1986

Aşığım Aşık - 1987

Yirmidört Saat - 1987

Gençlik Yılları - 1987

Bir Yaz Yağmuru - 1988

Yengeç Burcu - 1988

Gece - 1989

Kilyos Cinayeti - 1989

Buluşma - 1994

Tele Anahtar (1994): Delikanlı çalıştığı iş yerinde bir kızla tanışır. Kızdan hoşlanır. Ancak çok utangaçtır. Bir türlü derdini anlatamaz. Oysa iş yerinin kurnaz patronuda kızın peşindedir.

Oyuncular: Demet Akalın, Yalçın Özden

Senaryo yazarı: Artun Yeres

Görüntü yönetmeni: Hüseyin Ererez

Özellikler: Renkli, 35 mm

Kamera : Hüseyin Ererez

Yapımcı: Sezer İnanoğlu

Yapım: Sezer Film

Tür: Komedi

Yıl: 1974

Kaynak: Kültür Bakanlığı



Özlem, Düne... Bugüne... Yarına - 1995

Yaralı Kurt - 2000



TELEVİZYON FİLMLERİ

Hata Kimde? / 52 bölüm

Tophaneli Osman - 2000



YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI BELGESELLER

Çirkin Ares - 1968

Onlar Ki (16 mm)- 1969



HIROSHIGE VE HOKUSAI'DEN MEVSİMLER (2002):

Yapımcı: Üstün Karabol

Senaryo: Uygar Asan, Artun Yeres

Görüntü Yönetmeni : Sacit Işılay, Handan Öz

Süre: 12 Dakika



Hiroshige ve Hokusai'den Mevsimler adlı çalışmada, Japon resim sanatında doğa betimlemeleriyle bilinen ve başta empreyonistler olmak üzere pek çok Avrupalı ressamı etkileyen Ando Hiroshige ve Katsushia Hokusai'nin resimleri ile Haiki şiirinin büyük ustası Matsua Basho anlatılıyor ve sanatçıların resimlerinden yola çıkılarak bir yılın dört mevsimi çizgilerde canlandırılıyor.46. Uluslararası Japonya Film ve Video Yarışması’nda "Mevsimler" ikinci olarak Gümüş Ödül aldı.



Film yaklaşık bir yıllık zaman dilimi içinde gerçekleşir. 17. yüzyıl Japon ressamlarından Hokusai ve Hiroshige ile ilgili dökümanlara ulaşıldıktan sonra Japon Haiki şiirleri taranır.. Bunların arasından sadece 5 tanesi filmde kullanılmak üzere seçilir. Müzik konusunda uzun süreli araştırmalar gerçekleştirilir.



RESSAMLAR

KATSUSIKA HOKUSAI (1760-1849)



Birçok Avrupalı ressam, Japon resmiyle Hokusai yoluyla tanışmıştır. Başta Gaugin, Degas, Van Gogh ve Toulouse-Lautrec'i etkilemiş olan Hokusai'nin çeşitlilikleriyle dikkati çeken binlerce yapıtı vardır. Yapıtlarının çoğunda halkın günlük yaşamını yansıtmıştır. Hokusai sayesinde manzara estampı büyük aşama göstermiştir.



ANDO HIROSIGE (1799-1858)



Belki de hiçbir Japon ressam, insanın doğaya bağlılığını ve sevgisini, duygusal ve şiirsel yönleriyle Hiroşige kadar verememiştir. Hiroşige, ülkesinde olduğu kadar, Avrupa'da da Hokusai ile birlikte tartışılmaz kabul edilmiştir.



- Beş büyük Avrupalı ressamın hayatını ve eserlerini anlattığı filmleri

Leonardo da Vinci: Tanrının Torunu / 24 dk.

Paul Gauguin: Güzelim İlkellik / 12.5 dk.

Egon Schiele: Aynadaki Suret / 12 dk.

Rene Magritte: Gizemin İmajı / 12.5 dk.

Edward Hopper: Yalnızlık Baladı / 14 dk.



ÖDÜLLERİ



- 1968'de İstanbul Hisar Kısa Film Yarışması'nda ''Çirkin Ares'' filmiyle Jüri Özel Ödülü,

- 1969'da İstanbul Hisar Kısa Film Yarışması ''Onlar ki...'' filmiyle birincilik ödülü

- 1994 İzmir Film Festivali’nde "Aralık"‘En İyi Film’ seçilir

- 1995'teİzmir Film Festivali'nde İnci Aral'ın ''Buluşma'' adlı hikayesinden aynı adlauyarladığı filmiyleözel ödülü,

- 1995'te 32. Antalya Film Festivali'nde ''Dün, Bugün, Yarın'' adlı senaryosu ile ''En İyi

Senaryo'' ödülü

- 2002'de 46. Tokyo Film Festivali'nde ''Mevsimler'' adlı kısa filmiyle ''Gümüş Ödül''

- 2005'te Türk sinemasına katkılarından dolayı ''90. Yıl Emek Ödülü''



KİTAPLARI



- GÖSTERMENİN SORUMLULUĞU: Artun Yeres'in Don Kişot Yayınları’ndan çıkan bir yönetmenler seçkisi. kitapta seksen yönetmenin kısa özgeçmişleri ve sinemaya dair kendi ağızlarından düşünceleri var. küçük bir kaynak kitap.



- 65 YÖNETMENİMİZDEN YERLİLİK, ULUSALLIK, EVRENSELLİK GERİLİMİNDE SİNEMAMIZ: Bilinçli bir seçme ve ayıklamayla Türk sinemasının yönetmenlerini, "yaptıklarıyla" değil "söyledikleriyle" karşımıza getiriyor. Söyleşiler bir mozaiğin irili ufaklı ve öznel parçalarını oluşturuyor. Söylenenlerin kimi iddialı, sinema kültürüyle renklendirilmiş, kimisi ise solgun, içeriksiz ve yer yer ironik. Kitap, bugün hızla ‘global pazarın metaına’ dönüşmekte olan dünya sinemasının geleceğinde yerimizin ne olabileceği, ne olması gerektiği tartışmalarının; geçmişteki, "yerli sinema"yı ulusal bir sinema kimliğine büründürme gayret ve arayışlarının yerini aldığı bir dönemde, yönetmenlerimizin sinemamıza ve sinemaya nasıl baktıklarını anlatıyor.



- SAKINCALI 100 FİLM: Bundan tam 110 yıl önce sinema, henüz emekleme çağındayken sansürle tanışmıştır. O günden bugüne sansür, kimi ülkelerde gitgide engelleyici bir süreç haline gelmiş, kimi ülkelerde ise farklı uygulamalarla örtünüp yumuşatılmıştır, ancak hiçbir zaman tamamen yok olmamıştır.



Bu çalışmada, çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen sansür uygulamalarına ve bu uygulamaların nedenlerine değiniliyor. Ayrıca 1895-2005 yılları arasında sansüre uğramış olan binlerce film arasından “100 sakıncalı film” tartışılıyor, bu filmlerin yasaklanma nedenleri irdeleniyor.



- BİR MICHELANGELO ANTONIONI KİTABI:



- GÜNDÜZ GÜZELİ ÇEKİM SENARYOSU: LUIS BUNUEL KLASİĞİ: Gündüz Güzeli filmi Luis Bunuel'in kendine özgü erotik klasiklerinden biri. Cinsel saplantılarını düşlerinde gerçekleştiren, erdemli, evli genç bir kadın, giderek düşsel fantezilerini gerçekten ayırt etmekte zorlanır. Yaşadıkları bir düş müdür, yoksa düşleri gerçek midir? Bunuel bu sorunun yanıtını izleyiciye bırakıyor.



- BİR PIER PAOLO PASOLINI KİTABI: .... Pasolini özellikle erkek cinselliğine hayranlığı vurgular. Cineselliklerini yırtık pırtık giysilerin ardında cömertçe sergileyen, sürekli istekle kıvranan ve bu isteklerini kompleksizce doyuran genç bedenler, bir tür proloter cinselliği tablosu oluştururken, Pasolini cinselliğinin ilkel toplumlara ve onları dinler öncesi cinsellik anlayışı ve uygulamasına olan ilgisini de sezdirir. Günah kavramının varolmasından önceki bir cinselliktir bu... Sakıncasız, çekincesiz ve utanmasız.. Çıplaklık, serbestçe yaşanan cinsellik onun filmlerinde ilkel toplumların büyüsünü oluşturan öğelerden biri olarak gelir ve bu çağdaş estetiğin süzgecinden geçerek filmlerine katılır.' (Atilla DORSAY)





- KİRAZIN TADI / ÇEKİM SENARYOSU - BİR ABBAS KİYARÜSTEMİ KLASİĞİ :



Yeni İran Sineması'nın kurucularından olan ve sinema tarihinin ustaları arasında yerini alan Abbas Kiyarüstemi'nin "Kirazın Tadı" adlı filminin senaryosu. Ülkemizde bugüne kadar yayımlanmış senaryo kitaplarından farklı olarak hazırlanan bu dizide yer alacak filmlerin çekim senaryolarında; plan ölçekleri, kamera hareketleri, mizansenler ve diyaloglar kare kare izlenerek hazırlandı. Çekim senaryosuna ek olarak; filmin özetine, yönetmenin özgeçmişine, filmografisine ve sinema hakkındaki bazı görüşlerine de yer verdik.



"Kirazın Tadı" ulusa bir sinemanın uluslar arası ününü sağlayan yapıtlar arasında bulunmakla, "Halk Sineması"nın geçerli bir örneği olmaktadır. Yapısı ve içeriği bakımından son derece sağlam ve yalın olan "Kirazın Tadı"nı sinemada yapılabileceklere bir örnek olarak sinemasever okurlara sunuyoruz.



- RASHOMON ÇEKİM SENARYOSU: Doğu bilgeliğinin ön koşulu olan 'gerçeklik' görelidir. Doğu'da gerçeklik, çok kez görünende değil, zihinde biçimlendirilerek ya da imgelem gücünden varolur. Neleri, nasıl görme tutkusundaysa, ancak oraya doğru odaklanır.



Bir cinayetin ardından dört tanığın sorgulanması sırasında, her bir tanığın gerçeği kişisel konumlarına göre kurgulayarak anlatmasıyla "Rashomon", tek gerçek inancına indirgenmiş Batı ussallığının yadsınışıdır. İnsan ilişkileri, gerçeklik üzerine söylemiyle "Rashomon", sinema tarihinin en etkili filmlerinden biri olmasının yanısıra, Doğu sinemasının bilincine varılmasında da ilk öncü filmdir.





Devami...

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanz ismim Atakan Sönmez ve buras hayatimdegisti.com.Boaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanym.tklayn

Bir site olsa onu bulanlarn uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatlar deise… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarn deitirseler. Bu fikir 1995 ylnda yani 25 yl önce çkmt. 15 yl önce ise bu mp3 lerin kiiye engel olan çekirdek inançlara göre hazrlanmas yani cekirdekinanc.com fikri olutu

Hipnoz gibi bir ey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak deil. Öncelikle size engel olan 0-11 ya aras oluan bilinçalt kaytlarnz yani çekirdek inançlarnz bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarnzn pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyankken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alrsnz. Çocukluunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediiniz kaytlarla binlerce kez bilinçaltnza yerletirmi oluruz.

Çekirdek inançlarn hayatmda engellere neden olduunu nasl anlarm?

Hayatnzda hep ayn eyler tekrar ediyorsa. likilerde hep ayn eyleri yayorsanz... Ar fedakar bir yapnz varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalyorsanz. Paranzn bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çkyorsa birikim yapamyorsanz. Hayr demekte zorlanyorsanz. Odaklanmakta bir eyleri devam ettirmekte sorun yayorsanz. likilerde mknats gibi sorunlu kiileri çekiyorsanz. hayatnda ini çklar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Ar kontrolcü ve garantici bir yapnz varsa kayg düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düünüyorsanz ve ansszlklar sorunlu olaylar ve sorunlu kiileri hayatnza çekiyorsanz çocuk yata oluan çekirdek inançlar hayatnz yönetiyor olabilir.

25. yla özel imdi arayanlara 5 dakikalk çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örnei verilir. Atakan Sönmez tarafndan yaplr ve bilgi amaçldr. +90 5424475050 Türkiye dndakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli ye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Ykleme Yetkiniz Yok
Mesajnz Deitirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yönetmen Artun Yeres Vefat Etti

Serbest Krs ve Yurtd Firmalar Yönetmen Artun Yeres Vefat Etti Konusunu hayatimdegisti.com Konuumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaamnz hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanz mutlaka inceleyiniz st link TelkinCD tklaynz YÖNETMEN ARTUN YERES VEFAT ETTİ Türk sinemasının yönetmen ve senaryo yazarlarından Artun Yeres vefat etti. Bir süredir karaciğer ve kolon kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen Yeres'in, durumunun ağırlaşması sonucu dün akşam yaşamını yitirdiği öğrenildi. 1944'te İstanbul'da doğan Yeres, Türk ve Fransız ...

ayrca bu konularda arama yapan konuklarmz var Yurtd Firmalar telkin cd indir izle stanbul Yurtd Firmalar nerededir kimdir Yurtd Firmalar ekirdek inan temizlii zmir bursa Yurtd Firmalar hipnoz Yurtd Firmalar olumlama seminerleri eitimi aresi tedavisi Yurtd Firmalar hakknda bilgi bilinalt telkin cd telkin mp3 Yurtd Firmalar kuantum dnce kitap haberi


WEZ Format +3. uan Saat: 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.