| ||||||||||
|
İş Dünyası ile İlgili Cd'ler ve Zaman Yönetimi Jane SMITH - daha iyi nasıl.... ZAMAN YÖNETİMİ kitabından alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız bu aralar ders çalışmam için plan hazırlamaya çalışıyorum ve sitemizdeki zaman yönetimi ile ilgili bir çok konuya gözattım. elimde Daha iyi nasıl.... Zaman Yönetimi isimli bir kitap var bunu okuyorum ve güzel, yararlı ve burada olmayan bilgileri bu başlıkta sizlerle ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Zaman Yönetimi telkin cd indir izle İstanbul Zaman Yönetimi nerededir kimdir Zaman Yönetimi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Zaman Yönetimi hipnoz Zaman Yönetimi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Zaman Yönetimi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Zaman Yönetimi kuantum düşünce kitap haberi
![]() |
![]() ![]() | LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 (permalink) |
Yüzbaşı ![]() Üyelik tarihi: Jul 2009 Bulunduğu yer: İstAnbul
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() bu aralar ders çalışmam için plan hazırlamaya çalışıyorum ve sitemizdeki zaman yönetimi ile ilgili bir çok konuya gözattım. elimde Daha iyi nasıl.... Zaman Yönetimi isimli bir kitap var bunu okuyorum ve güzel, yararlı ve burada olmayan bilgileri bu başlıkta sizlerle paylaşacağım.. kitap hakkında ön bilginiz olması amaçlı: (kitabın arka kapak yazısı) Zaman kazanmaya yönelik pratik bilgi ve yöntemlerle donatılmış bu kitap, programınızın en yoğun olduğu dönemlerde bile etkili ve gerilimden uzak çalışabilmenize imkan tanıyacaktır. Eğer çalışma yükünüz artıyorsa, çalışma saatleriniz yetersizse, ya da işlerinizi daha organize bir şekilde yapma ihtiyacı duyuyorsanız; elinizdeki bu kitap:
---
her daim sevgiyle ve ışıkla kalın.
Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir. |
![]() | ![]() |
![]() | #2 (permalink) |
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ZAMAN YÖNETİMİ NEDİR? Daha iyi bir zaman yönetiminin iki yönü vardır: Yapmak istediğimiz ve yapmaktan kaçındığımız şeyler. Mesela şunları yapmak isteyebiliriz:
Birçoğumuz zaman tarafından sürüklendiğimizi ya da tehdit edildiğimizi hissederiz. Belirtilen sürelerde işleri tamamlamak, acil işlerin üst üste çakışması gibi nedenlerden dolayı bunalır, yeteneklerimizi geliştirememe ve bunun bir sonucu olarak daha iyi işler ortaya koyamama gibi endişelerden dolayı baskı altına gireriz. Eğer iş yerinde bu şekilde hissetmeye devam edersek, ömür boyu bu şekilde yaşamak zorunda kalır ve evde dinlenir ya da arkadaşlarımızla eğlenirken bile bir gözümüz saatde yaşamak durumunda kalabiliriz. Diğer insanlar ise zamanı diğer verimli kaynaklar gibi yerinde ve uygun kullanır. Çünkü önceliklerini bilir ve bunu yapmak için gereken planlamayı başarı ile uygularlar. Bu insanlar, beklenmedik olaylar karşısında bocalasa dahi, normal iş diliminde meydana gelen baskı karşısında sakinliklerini muhafaza edebilirler. En iyi zaman yöneticileri, zaman konusunda farklı yaklaşım biçimi geliştirenlerdir:
Zamana karşı yaklaşımınız genellikle hayata bakış açınızı da yansıtır. Hayatınızdan sorumlu olduğunuzu ve zamanı kullanma biçiminizden kendnizin mesul olduğunu kabul ederek, daha yapıcı bir tutum için ilk adımı atabilirsiniz. En basiti, bu kitabı okuyarak bile bir takım önemli kararlar alma arefesinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. Kesin olan şudur ki, zamanınızı daha iyi yönetmeye başladığınız zaman, kısa bir müddet sonra hayatınızın diğer kesitlerinde de önemli değişiklikler olduğunu göreceksiniz. Yapılacak doğru işler belirleyerek ve bunları etkiili bir şekilde uygulayarak, kendiniz için yada işiniz için kullanabileceğiniz ekstra zamanlar kazanabilirsiniz. Demek istediğimiz şu; hayatınızın değişmesi gereken yerlerini kontrol edebilir, aynı kalmasını istediğiniz kısımlarını muhafaza edebilirsiniz. |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]()
ZAMAN NASIL GEÇİYOR? (gün/tarih............................................. ....................sayfa no) Faaliyetler/Görev........Başlangıç........Bitiş............... Yorumlar ... ... ... Yukarıdakine benzer bir kayıt forumu hazırlayabilirsiniz ya da bir günlük de kullanabilirsiniz. Geceleyin hepsini doldurmaktansa, günün belli aralıklarında kayıtlar düşün günlüğünüze. böylelikle neyi, ne zaman yaptığınızı da unutmamış olursunuz. Bunları yaparken ciddiyeti elden bırakmayın ve önemini kavramaya çalışın. Bir müddet sonra bu işlemi bazıları sıkıcı bulduklarından cayarlar, ama aslında kayıt defteri tutma işlemini uygularsanız, aydınlatıcı olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte zamanınızı nasıl geçirdiğiniz konusunda tutacağınız kayıt, davranışlarınızda bazı değişiklikler yapmanıza bile sebebiyet verecektir. Asıl önemli konu ise kesinlikle çok dürüst olmanızdıri zira kandıracağınız tek kişi kendiniz olursunuz. Sadece işte geçirdiğiniz zamanı değil, birgün içinde tüm yaptıklarınızı günlüğünüze kaydedin. Bir haftalık programınızı kaydettikten sonra yarım saatinizi ayırın ve bunları analiz edin. Daha sonra buna uygun bir sonuç çizelgesi çizerek, gereken eylemlere geçin. Mesela:
Bir sonraki aşama ise sonuç tablosuna bakarak hafta içi harcadığınız toplam zamanın, yaşamınızın hangi kesitleri arasında nasıl dağıldığını analiz etmek olabilir. Böylelikle gerçekten vaktinizi istediğiniz anlarda değerlendirip değerlendirmediğinizi, hayatınızın dengeli olup olmadığını anlayabilirsiniz. Söz konusu yaşam sahalarınızı şöyle gösterebiliriz:
Zaman yönetiminin en önemli kısmı, hayatınızı bir dengeye oturtmaktır. Böylelikle sizin için önemli olan alanlara daha çok vakit ayırabilirsiniz. (Kitabın bundan sonraki kısımlarında hayatınız boyunca kullanabileceğiniz, zaman yönetimine yönelik daha iyi teknikler bulacaksınız.) |
![]() | ![]() |
![]() | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() testleri/soruları bir yandan sizlerle paylaşırken bir yandan bende cevaplamaya çalışıyorm. benim cevaplarım:
ve yaşam sahalarım ve gün içinde bu sahalarda kullandıgım zaman ölçeğim (bu haftaiçi değerleri, 5gün=120saat):
ve benim için önemli bir nokta; ben yaşam sahalarımda olması gereken zaman ölçeklerini şöyle -yaşam saha alanlarına- bölüyorum:
|
![]() | ![]() |
![]() | #5 (permalink) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Sırada bir testimiz var onu buraya alıntı olarak ekleyeceğim Testler/Anketler bölümüne ayrı bir konu olarak açtım çünkü. isteyen aşağıdaki linkten isteyen alıntıdan yapabilir testi. Not: Bu testi uyguladıktan sonra diğer bölümlere geçmeniz yararlı olacaktır. Çünkü çıkan test sonucuna göre ağırlık vermeniz gereken, size faydası olacak bölümler Test sonucunda belirtilmiştir. Zamanınızı şu anda ne kadar etkili kullanabiliyorsunuz? testi için link: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post782661 Alıntı:
Alıntı:
Not: Bu testi uyguladıktan sonra diğer bölümlere geçmeniz yararlı olacaktır. Çünkü çıkan test sonucuna göre ağırlık vermeniz gereken, size faydası olacak bölümler Test sonucunda belirtilmiştir. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() 1. BÖLÜM ÖZET Bu bölümde, zaman planlamasının ne olup olmadığını görmüş olduk.
|
![]() | ![]() |
![]() | #7 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Tesekkür: 2,543
423 Mesajinıza toplam 2,962 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() paylaşım için teşekkür ederim, zamanımı ne kadar da boş kullanıyorum diye uzun zamandır suçluluk hissediyordum...ayrıca hergün yeni kararlar alıp uygulayamamaktan:( örneğin bugün yine bir sürü plan yaptım ama uygulama yapmak ,daha doğrusu buna kuvvetli bir istek duymak ,çok zor...amaan ne gerek var modu yani:)
__________________ ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() İKİNCİ BÖLÜM: ÖNCELİKLERİNİZİ DOĞRU BELİRLEMEK ZAMANINIZI NASIL GEÇİRİYORSUNUZ? Zamanınızı daha iyi planlamayı öğrenmeden önce iki şeyden emin olmanız gerekir.
|
![]() | ![]() |
![]() | #9 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Alıntı:
herdaim sevgiyle ve ışıkla kalasın:) | |
![]() | ![]() |
![]() | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() YAŞAM PLANLAMASI Zamanınızın kontrolünü elinizde tutmak istiyorsanız, önümüzdeki yıl, 5 yıl ve 10 yıl nerede olmak istediğinizi planlamanın faydaslı olacağını düşünmekle işe başlayabilirsiniz. Ama bunu yapmadan önce bugüne kadar neler yapmışız, nler başarmışız bunu bir inceleyelim ki, geleceğe bakmanın bir faydası ve mantığı olsun. (burada bir grafik verilmiş ancak o grafiği buraya çizemediğim için ona benzer bir grafik öreneğini koyup nasıl bir grafik çıkarmanız gerektiğini anlatıcam) bu örnek grafiğimiz: ![]() (bu grafik örneğince anlatmaya başlıyorum buna benzer nasıl bir hayat çizgisi grafiğinizi çıkaracagınızı. -ilk olarak: sol taraftaki dikey gösterge çizgimiz resimdeki "hours" yazan yere biz "mutluluk" yazıyoruz ve 0'dan 6'ya kadar değilde biz 0'dan 10'a kadar numaralandırıyoruz. -ikinci olarak: alttaki yatay gösterge çizgimiz resimdeki "3/9/06" vs yazan yere biz "...2008, 2009, 2010" gibi yılları yazıyoruz bu yılların nasıl baz alınacağı size kalmış. şöyle ki yeni iş hayatına atılan bir genç son 10 yılını baz alır eğitiminin, iş deneyiminin hayatındaki etkisini görebilmek için. ama yetişkin ve evli biri bunu 30 yıl aralığı olarak alabilir çünkü gerek özel hayatı evlilik, çocuk, gerek iş tecrübeleri, yükselişler ve inişleri, gerek eğitim hayatını bu şekilde toplu bir bakış altında görme olanağı bulur. yani kişiye göre değişir. hani eğitim hayatı olsun içinde diyorum kafa karıştırmasın bu durum ilkokul, ortaokul direk iş hayatımıza etki etmez onları saymayalım dolayısı ile. liseden başlayalım çünkü çoğumuz gerek okuyacagı üniversiteyi buradaki alanına göre seçiyor ve zaten onun devamında bir iş buluyoruz. o yüzden lise başlangıç tarihinizden alabilirsiniz. burada lise mezunu olmayan kişileri yadırgamış gibide olmak istemiyorum. haşa buna hakkım yok çünkü. yanlış anlaşılmak istemem bu konuda. lise eğitimi almamış ama dışarıdan çalışarak çok güzel kendini geliştirmiş birçok kişiler mevcuttur çünkü. onlarda ilk iş deneyimlerinin başlangıç tarihini baz alabilirler. -üçüncü olarak: bu oluşturduğumuz grafikte çarpılar koyucaz. bunlar gerek özel hayatınızdaki gerek iş&eğitim hayatınızdaki gelişmeler olucak. mesela bir kaç örnek vereyim. evlilik, ilk çocuk, ikinci çocuk, parasal sıkıntı vs. yada evli olmayanlar için yeni bir ilişki, ayrılık vs. iş için yeni bir iş, terfi, işsizlik, gibi yada eğitimlerini belirtmek isteyenler uni sınavını kazanma, başarı ile bitirme, yada okul uzadı ise onu yada maddi yönden yeni ev, araba yada tamamen ruhsal yönden depresyon sıkıntı, gerilim vs. belirtebilirler. kitaptaki grafikteki örnekte şu noktalar belirtilmiş: özel hayat üzerine; evlilik, gerginlikler, doğan erkek evlat, parasal sıkıntılar, doğan kız evlat, taşınılan ev. iş hayatı üzerine de; ilk kariyer, gerilim, işsizlik, yeni bir iş, terfi, sıradanllaşma korkusu. *buradaki püf nokta bu değişimleri belirtirken olayın bulunduğu/yaşandığı yıl ve hissettiğimiz mutluluk oranının kesiştiği yere çarpı koymak. mesela yukarıdaki resimdeki "1/10/06" tarihinde kırmızı çizginin 5i tam göstermesi gibi, o nokta yani. -son olarakta: yukarıdaki gibi iki renk kalem alıyoruz. özel hayatımızdaki noktaları başlangıç yılından bitiş yılına kadar birleştiriyoruz örneğin resimdeki kırmızı çizgi gibi. aynı şeyi iş&eğitim hayatımız içinde yapıyoruz bunların hepsini bir bütün kabul ederek başlangıç yılından bitiş yılına kadar mavi ile birleştiriyoruz. sonuç olarak ortaya yukarıdakine benzer bir tablo çıkıyor ve siz hayatınızdaki iniş çıkışlaarı daha iyi gözlemleme şansına sahip oluyorsunuz. şimdi bu konu hakkındaki yazıları paylaşmaya devam ediyorum.) Bu sürece hayat çizelgenizi çizerek başlayabilirsiniz bu yaşamınızda bugüne kadar meydana geleniniş ve çıkışları, başarı ve başarısızlıklarınızı gösteren bir diyagram olacaktır. En iyisi özel hayatınızı ve iş&eğitim yaşantınızı gösteren iki farklı çizgi çizmektir. Grafiği çizmeye şuana kadar aldığınız önemli kararlar sonucu yaşadığınız mutlulukları temsil eden çarpılar koyarak başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için şu anda bulunduğunuz durumdan geriye doğru gitmek, işinizi kolaylaştıracaktır. Sakın acele etmeyin. Dikkatli bir şekilde düşünürseniz, unuttuğunuz ama gerçekten önemli olan detayları hatırlayabilirsiniz. Şimdi tüm noktaları birleştirerek, kişisel hayat çizginizi ortaya çıkarabilirsiniz. Hayat çizginizi ortaya çıkarmak için sizin için ilginç ve sorgulayıcı bir deneyim olsa da, bazıları, unutmak, istedikleri olayları hatırlamak zorunda kalacakları için bu aktiviteyi sevimsiz bulabilir. Ama yine de hayat çizgisi çoğumuz için, geçmişimizi analiz etme açısından faydalı olacaktır. Analiz sayesinde, "Hayatımızda dönüm noktası olan işleri tercihimizle mi yaptık, yoksa tesadüfen mi ortaya çıktılar?" "Bu kararları riske girerek mi aldık yoksa tercihlerimizi kendimizi garantiye almaktan yana mı aldık?" "Bu kararları nasıl aldık?" gibi soruların cevaplarını bulma ihtimalimiz de vardır. Bu soruların cevapları, geleceğimiz ile ilgili olarak alacağımız kararlar açısından oldukça ilginç olacaktır. Buna benzer bir grafiği geleceğe yönelik eylemlerimizz, beklentilerimiz için de yapabiliriz. |
![]() | ![]() |
![]() |
Bookmarks |
| |
İş Dünyası ile İlgili Cd'ler ve Zaman Yönetimi Jane SMITH - daha iyi nasıl.... ZAMAN YÖNETİMİ kitabından alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız bu aralar ders çalışmam için plan hazırlamaya çalışıyorum ve sitemizdeki zaman yönetimi ile ilgili bir çok konuya gözattım. elimde Daha iyi nasıl.... Zaman Yönetimi isimli bir kitap var bunu okuyorum ve güzel, yararlı ve burada olmayan bilgileri bu başlıkta sizlerle ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Zaman Yönetimi telkin cd indir izle İstanbul Zaman Yönetimi nerededir kimdir Zaman Yönetimi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Zaman Yönetimi hipnoz Zaman Yönetimi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Zaman Yönetimi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Zaman Yönetimi kuantum düşünce kitap haberi