Tablo formatında yönergeler :
Travma için TAT Adımları
Niyet
Az sonra uygulayacağım şifa, tüm atalarım, ailem, konu ile ilgili herkes, benim tüm parçalarım ve şimdiye kadar sahip olduğum tüm bakış açıları ve bundan fayda sağlamayı dileyen herkes adınadır.
Problem
(Adım 1)
Bu oldu.
Problemin tersi (Adım 2)
Bu oldu, şimdi geçti, iyiyim, artık rahatlayabilirim.
Yerleri
(Adım 3)
Ve/Veya
Zihnimde, vücudumda, yaşamımda bunun yerleştiği tüm yerler şimdi iyileşiyor. Problemin yerleştiği yerleri bilmenize gerek yoktur, sadece TAT uygularken onların şifa bulmasını niyet etmeniz yeterlidir.
Tanrım (veya hangi ismi kullanıyorsanız), zihnimdeki, vücudumdaki, yaşamımdaki bunun yerleştiği tüm yerleri iyileştirdiğin için sana teşekkür ederim.
Kökenleri
(Adım 4)
Ve/Veya
Bunun tüm kökenleri şimdi şifa buluyor. Problemin tüm kökenlerini bilmenize gerek yoktur, sadece TAT uygularken onların şifa bulmasını niyet etmeniz yeterlidir.
Tanrım, bunun kökenlerini iyileştirdiğin için sana teşekkür ederim.
Bağışlama
(Adım 5)
Bu olayla ilgili incittiğim herkesten özür diliyor ve onlara sevgi, mutluluk ve barış diliyorum.
Bu olayla ilgili beni inciten herkesi affediyorum ve onlara sevgi, mutluluk ve barış diliyorum.
Bunun için suçladığım herkesi Tanrı ve kendimde dahil olmak üzere affediyorum.
Parçalar
(Adım 6)
Bundan bazı şeyler alan tüm parçalarım şimdi şifa buluyor.
Geriye Kalanlar (Adım 7)
Bundan geri kalanlar şimdi şifa buluyor. Orjinal problemi hâlâ üzerinizde duygusal yük yaratan bir yönü olup olmadığını görmek için gözden geçirin. Eğer varsa, devam etmeden önce o konuda TAT uygulayın.
Seçim
(Adım
· …..yı (bununla ilgili istediğiniz pozitif getiri) seçiyorum.
Bütünleşme
(Adım 9)
ve/veya
· Şimdi bu şifa tamamıyla bütünleşti.
Tanrım, (veya Tanrı için hangi ismi kullanıyorsanız), şimdi bu şifayı tamamıyla bütünleştirdiğin için sana teşekkür ederim.
· Ellerinizin pozisyonunu arkadaki el öne, öndeki el arkaya gelecek şekilde yer değiştirin. Dikkatinizi: Şimdi bu şifa tamamıyla bütünleşti cümlesine yoğunlaştırın.
· Sağ el parmaklarınızı sağ kulağın, sol el parmaklarınızı sol kulağın etrafına yerleştirin. Dikkatinizi : Şimdi bu şifa tamamıyla bütünleşti cümlesine yoğunlaştırın
Tavsiye: Şifayı size getirdiğini hissettiğiniz –Tanrı, tabiat ana, kutsal ruh, sonsuz sevgi vb.her kim veya her ne ise teşekkür edin
Kendi kendinize uyguladığınız ilk birkaç seansta, başlamadan önce problemin yoğunluğunu 0-10 arasında derecelendirebilirsiniz. Bu derecelendirmede, problem adımında (adım 1) ifade edilen negatif düşünce veya geçmiş olayı düşündüğünüzde, 0 hiç stres olmadığını, 10 olabilecek en kötü durumu ifade etsin. Seansın sonunda, aynı derecelendirmeyi tekrar yapın. Önceki ve sonraki yoğunluk derecelerini karşılaştırın. Elbetteki, TAT’ın ne kadar etkili olduğunun göstergesi, hayatınızda göreceğiniz değişiklikler olacaktır. Bazı seanslarda, ani büyük değişimler-omuzlarınızdan bir yükün aniden kalktığını, bir gerilim veya ağrının birden hafiflediğini, hissedebilirsiniz. Diğer zamanlarda değişimler çok daha ince ve zor farkedilir olabilir. Bir gün, her gün aklınızda olmasına alışık olduğunuz bir problemi, haftalardır düşünmemiş olduğunuzu farkedebilirsiniz. Kendinizi, bir gün önce gerçekleşmesini hayal bile edemiyeceğiniz ve şu an kolayca yapmakta olduğunuz, bir şey yaparken bulabilirsiniz. Tüm bu değişiklikler daha mutlu bir hayat sürmenize katkıda bulunur.
Küçük Hatırlatmalar:
· İlk kez TAT yapıyorsanız, TAT pozisyonunda dikkatinizi şunlara yoğunlaştırın :
TAT uygulaması çok kolay ve bu her değerde olabilir.
TAT çok kolay ve işe yarayabilir ve büyük bir değerde olabilir.
Yaşamayı hak ediyorum ve sevgiyi, yardımı ve şifayı kabul ediyorum.
· Her bir adımı yaklaşık 1 dk veya yeterli gördüğünüz bir süre (hangisi sizin için uygunsa) uygulayınız.
· TAT yaptığınız günler 6-8 bardak su içiniz.
· Sizin için uygun olan cümle veya ifadeleri kullanın. Yaratıcı olun.
· TAT pozisyonunda geçireceğiniz günlük süreyi 15-20 dk. ile sınırlandırın.
· Kollarınızı herhangi bir noktada– bir adım sırasında bile dinlendirebilirsiniz.
· Elinizin herhangi biri önde; gözleriniz açık veya kapalı, olabilir.
· Nadir olarak, TAT yaparken herhangi bir noktada duygularınızın daha da güçlenmeye ve dikkatinizin odağı haline gelmeye başladığını hissedebilirsiniz. Bu durumda TAT pozisyonunda kalmaya devam ederek usulca dikkatinizi çalıştığınız adımdaki cümleye geri yönlendirin.
· Şifa bulmak için geçmiş olayların hatırlanması veya zihinde yeniden yaşanması gerekmez ve bu durum ayrıca tavsiye de edilmez.
Daha fazla bilgi için
www.tatlife.com u ziyaret ediniz.