Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-10-2010, 12:40 PM   #5 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı



"Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir."

M.Kemal Atatürk

Mustafa Kemal, 10 Eylül 1922’de İzmir kıyılarından Ege Denizi ufuklarına bakar ve; “Bir rüya görmüş gibiyim.” der. Mustafa Kemal’in gördüğünü söylediği rüya aslında, kendisinin halka armağan ettiği düş gibi bir gerçekliktir. Tek başına yola çıktığı noktada başlayan bu öykü giderek bir halk çığına dönüşerek kocaman anakaraları yıkıp geçmiş, savurduğu toprakların arasına aydınlık gelecek tohumları ekmiştir.

Mustafa Kemal ufuklara bakarak bir rüya gördüğünü söylediği zaman 43 yaşındadır. Henüz orta yaş çağında bir ordunun başkumandanı ve bir devletin başıdır. Bir cihan savaşı kazanmış, yeni bir devlet kurmuş, belki de yeryüzünden yok olmak üzere olan bir halkı sarsarak yeniden diriliğe kavuşturmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk yalnızca Türkiye Cumhuriyetini kurmakla kalmamış emperyalist güçlerin altında ezilen diğer milletlere güç vermiştir. Bu önemli rolüyle ilgili olarak Tunus Cumhurbaşkanı şu sözleri söylemiştir:

"Bütün başkaldıran ve kurtuluş hareketine girişen milletlerin gözü Mustafa Kemal'deydi. Bu mücadeleler onun ölümünden sonra yaygınlaşmış Doğu ve Batı blokları arasında bağlantısız ülkeler olarak bilinen ülkelere yayılmış ve onların sömürgeciliğin zulmünden kurtuluşunu sağlamıştır."

Özetle bu mücadelenin önderi olarak Mustafa Kemal sadece Türk milletine değil diğer uluslara da ışık olmuştur.

Şükürler olsun Mustafa Kemal'e ve getirdiği cumhuriyetin varlığına. Şükürler olsun gerek Kurtuluş Savaşı'nda ve gerekse cumhuriyetin hem kuruluş aşamasında hem de kuruluşunun ardından emeği geçen tüm milletimize...

Cumhuriyet ve Kurtuluş mücadelesi "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." sözünün ispatıdır. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlarım. Nice Cumhuriyet bayramlarını her zaman içimizde hissettiğimiz o saf sevinçle kutlamak ve hep aynı coşkuyla yaşamak dileğiyle.

Sevgiyle kalın, sağlıkla nefes alın.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla