Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-03-2011, 12:48 AM   #17 (permalink)
comte
Moderator

Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: bu büyük nefretten kurtulmak istiyorum

Merhaba.

Sorununuza üzüldüm.Biz buradan mantıklı çözümler üretebiliriz.Size önerilerde bulunabiliriz.Ama, ateş düştüğü yeri yakar.Sizin gözünüzle ya da duygularınızla olaya bakmamız mümkün değil.

Anladığım kadarıyla, içinden çıkılması zor gibi gözüken bir durum.Yazdıklarınız, olayı içinden çıkılmaz ve çözümü zor bir halde gösteriyor.Dolayısıyla bu olaya o şekilde baktığınızı gördüm.Bu şekilde baktığınız bir olayın, bizim yazdıklarımızla teselliden öteye gitmeyeceğini düşünüyorum.

Bakın biraz zor olabilir ama ben farklı bir şey önereyim.Sizin yaptığınız bütün çalışmalar, bu durumdan kurtulmanızla ya da bu durumun bitmesiyle alakalıdır.Yani aslında ince düşünmek gerekirse bir nevi kaçış oluyor.Sizin, tam hallediyorum bu konuyu gene bir şey oluyor dediğiniz şey dirençtir.

Babanızın yaptıklarını tabi ki doğru bulmak onaylamak mümkün değil.Tedavisi gereken bir durumu var.Ama burada size düşen şey bu durumu kabullenmek.Babanızı reddettiğiniz, onun yaptıklarını veya yapısını kabul etmediğiniz sürece yaptığınız çalışmalar yüzeysel olacaktır.Evet rahatlatıcı olacaktır ama zihinsel olarak.Bu konuyu bilinçaltı düzeyinde halletmeniz gerekiyor bana göre.Siz bir cismi suyun altına itiyorsunuz ve bu cisim suyun altında durduğu sürece rahatlıyorsunuz.Her seferinde, suyun altına ittiğiniz cisim yüzeye çıkacaktır.Çünkü o cisim dirençtir.

Babanızın bu halini kabullenmek tabi ki kolay değil.O zaman bu kabullenmeme halini kabul ederek işe başlayabilirsiniz.Her acının altında direnç vardır.Her direncin altında kabullenmeme vardır.Babanızın bu durumunu kabullenememenizin hiç bir olumlu tarafı olmadığı gibi itici bir de enerji verip bu durumu daha da artırıp sizdeki direnci de artırmış olacak.

Babanız sizi bu şekilde korkutmuş sindirmiş olabilir.Statüsüyle, size olan tavırlarıyla, babanız da bir korku içinde.Yalnızlık ya da terkedilme-reddedilme gibi bir korkusu olabilir.Bununla ilgili savunma mekanizması kurmuş ve bu mekanizmayla yaşıyor sanırım.

Bunlar işin psikolojik tarafı.Babanızın mesleği hakim de olabilirdi.Bu durumu devlet yetkililerine mutlaka iletin.Mail atın.Gerekirse başbakanlığa yazı yazın.Babanız avukatmış.Kesinlikle karşı çıkamayacaktır.Mutlaka bir yardım alırsınız.Korunmaya alırsınız.Eli kolu bağlı oturmanız bence bu durumu daha da kötüye götürebilir.Belki, annenize ve kendinize olduğu kadar babanıza da iyilik yapmış olacaksınız.Yetkililer babanızın tedavisini de sağlayacaklardır.

Ama tabi ki sizin kararınız.Benim tavsiyem bu yönde.Bu yaştaki ve yapıdaki bir adamı değiştirebilmeniz mümkün değil gibi geliyor bana.

Umarım bir an önce bir çözüm yolu bulursunuz.
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla