Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Tüberküloz ( Verem )

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tüberküloz ( Verem ) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tüberküloz ( Verem ) Tüberküloz(Verem) Aktif tüberkülozdan kendinizi koruyun Tüberkülozun her yıl, diğer enfeksiyon hastalıklarından daha fazla ölüme neden olduğu düşünülmektedir. ABD'deki 10-15 milyon kişi de dahil olmak üzere tüm dünyada 1.7 milyar kişinin tüberküloz basili Mycobacterium tuberculosis (bir bakteri ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Tüberküloz ( Verem )

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 03:13 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Tüberküloz ( Verem )

Tüberküloz ( Verem )



Tüberküloz(Verem)



Aktif tüberkülozdan kendinizi koruyun

Tüberkülozun her yıl, diğer enfeksiyon hastalıklarından daha fazla ölüme neden olduğu düşünülmektedir. ABD'deki 10-15 milyon kişi de dahil olmak üzere tüm dünyada 1.7 milyar kişinin tüberküloz basili Mycobacterium tuberculosis (bir bakteri tipi) ile enfekte olduğu tahmin ediliyor.

Son zamanlarda, yeni vaka sayısı azalmıştır, ancak hastalığın yayılmasının kontrol altına alınması toplum sağlığı açısından kaygı konusu olmaya devam ediyor. Bu durum özellikle, daha önce tüberkülozun tedavisinde kullanılan ilaçlarla iyileştirilemeyen hastalığa neden olan yeni tüberküloz suşlarının ortaya çıktığı son on yıl için söz konusudur.

Hastalığın yayılmasını kontrol altına almak için birkaç strateji geliştirilmiştir. Bu stratejilerden biri de, yaygın biçimde yürütülen ve yeni aktif tüberküloz vakalarının sayısı ile ilaca dirençli tüberküloz sıklığının azalmasına yardımcı olan 'tedaviyi doğrudan gözlemleme programı'dır. Bu programda sağlık personeli ya da başka bir kişi, tedavi düzenlemesinin hekimin reçeteye yazdığı biçimde uygulandığından emin olmak için hastanın ilaç almasını izler.

JAMA'da yer alan bir makalede belirtildiği gibi, Baltimore'da (Md) uygulanan programda 1981 yılında 100.000 kişide 35.6 vaka olan tüberküloz sıklığı çarpıcı bir azalma göstererek 1996 yılında 100.000 kişide 14.9 vakaya düşmüştür. Bununla birlikte araştırmacılar, yeni verilere dayanarak, yeni enfeksiyonların önlenmesi için bu programın geliştirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.Tüberküloz vakalarının %32'sinin son zamanlarda edinilmiş olduğunun belirlenmesi hastalığın bulaşmasının devam ettiğini gösteriyor

Tüberküloz Basili Nasıl Bulaşır?

Hastalığı, yalnızca aktif tüberküloz bulunan kişiler bulaştırır. Bu hastalar hapşırdığında ya da öksürdüğünde havaya saçılan mikroskopik damlacıklar aracılığıyla hastalık yayılır. Damlacıklardaki mikroorganizmalar solunum yoluyla başkalarının akciğerlerine yerleşebilir (bazen vücudun başka bölümlerine de) ve çoğalabilir.

KORUNMA:

Tüberkülozun önlenmesi mümkündür. ABD'de enfekte kişilerin erken dönemde belirlenmesi ve ilaçla tedavi edilmesine yönelik çabalar süregelmektedir. Enfekte vakalarla yakın teması olan kişiler genellikle, 6-12 ay süreyle isoniazid ile tedavi edilmektedir. Koruyucu tedavi, yeni tanı konmuş tüberküloz vakaları, HIV ile enfekte kişiler ve tüberkülozun yaygın olarak görüldüğü ülkelerden gelenlerle yakın temasta bulunanlar gibi aktif tüberküloz gelişmesi riski yüksek olabilen, enfeksiyona ilişkin kanıt bulunan kişilere tavsiye edilmektedir.

TEDAVİ:

Tüberküloz tedavisinin başarılı olabilmesi için, en az altı ay süreyle 3 ya da 4 ilaçtan oluşan bir kombinasyonun kullanılması gerekir. Tedavi, doktor hasta işbirliğini gerektirir ve ilaç direncini önlemek için hastalar önerilen süreden önce ilacı kesmemelidir.

çOĞUL DİRENçLİ TüBERKüLOZ:

Hastalar, enfeksiyonun tam olarak kontrol altına alınması için gereken 6-12 ay süreli tedaviyi yarım bıraktığında çoğul dirençli tüberküloz gelişebilir. Mikroorganizmalar belirli ilaçlara karşı direnç geliştirdiğinde hastalığın kontrol altına alınamama olasılığı arttığından, artık bu ilaçlarla tedavi uygulanamaz.

ENFEKSİYONA KARŞILIK AKTİF TüBERKüLOZ:

Tüberküloz basiliyle enfekte olan birçok kişide hiçbir zaman aktif tüberküloz gelişmez. Enfekte kişilerin yaşamlarında aktif tüberküloz gelişme olasılığı ortalama %10'dur. HIV enfeksiyonu gibi başka tıbbi durumlar nedeniyle bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler, tüberküloz basillerinin vücut savunmasını yok edip aktif hastalığa yol açmasına daha yatkındır.

Tüberküloz Testi

Vücudunuz işlevsel açıdan normal olduğunda, bakteri ve virüs gibi hastalık yapan mikroplara karşı çoğu zaman güçlü bir tepki gösterir. İlk temastan sonra, bağışıklık sistemi genellikle mikrobun özelliklerini hatırlar, böylece aynı tip bir mikropla tekrar karşılaştığında daha hızlı tepki verebilir. Bazen, hastalığa yol açan mikroba ilişkin bu tür bir hafızanın bulunup bulunmadığını görmek için test yapılması mümkündür; böylece kişinin daha önce mikropla karşılaşıp, bağışıklık sisteminde bir tepki geliştirip geliştirmediği anlaşılabilir. JAMA'da yayımlanan bir makalede, tüberküloza yol açan bakterilerle temas sonrası oluşan bağışıklık sisteminin hafızasını sınayan yöntemlerin etkililiği ele alınmıştır.

TüBERKüLOZ İçİN TüBERKİLİN TESTİ:

Tüberkülin testinde, Mycobacterium tuberculosis'den (tüberküloza neden olan bakteri) elde edilen saflaştırılmış protein (tüberkülin) kullanılarak, kişinin daha önce bu bakteriyle temas edip etmediğine bakılır. Tüberkülin, bir iğne ile çizilen derinin içine koyulur. Tüberkülin, sadece bir protein ekstresidir ve gerçekte tüberküloza neden olan bakterileri içermediğinden, hastalığa yol açmaz. çizilen yerde sert bir kabarıklık oluşursa, test sonucunun pozitif olduğu kabul edilebilir. Derideki tepkinin pozitif kabul edilmesi, bu kabarıklığın büyüklüğüne bağlıdır. Doktor derinin tepkisini değerlendirirken, kişide insan bağışıklık eksikliği virüsü (HIV) enfeksiyonu bulunması gibi, tepkinin düzeyini etkileyebilen başka faktörleri de dikkate alır. Tüberkülin içeren iğneyle çizilmesinden 48-72 saat sonra deri incelenir. Sonuç pozitifse, doktorunuz göğüs röntgeni çekilmesi ve bakteri bulunup bulunmadığını görmek amacıyla balgam incelemesi gibi başka testlerin yapılmasını isteyebilir.

KİMLER RİSK TAŞIMAKTADIR?

Akciğer tüberkülozu, genellikle hastanın öksürme ve hapşırmasıyla çevreye yayılır. Enfeksiyonun bulaşması, çoğu zaman uzun süreli temastan sonra gerçekleşir. Aşağıdaki özelliklere sahip kişiler, tüberküloz bulaşması yönünden risk taşımaktadır:

Hastalığın aktif evrede olduğu biriyle birlikte yaşayanlar



Tüberkülozun nispeten yaygın olduğu ülkelerden göç edenler

Bağışıklık sistemleri zayıflamış (AIDS ya da kanser hastaları) olan ve bakteriyle temas eden kişiler

çok yaşlı ve olasılıkla sağlık durumları çok iyi olmayan ve bakteriyle temas eden kişiler

Toplu yaşanan kurumlarda (akıl hastaneleri, cezaevi) ve uzun süreli bakım merkezlerinde (huzurevleri) kalanlar

Yoksullar ve evsizler gibi beslenme bozukluğu olan (yeterli besin alamayan) kişiler

Alkol ve madde bağımlıları

Sağlık hizmetinde çalışanlar

Risk taşıyorsanız test yaptırmanız önemlidir. Test sonucunun pozitif olması durumunda, aktif hastalığa yakalanma olasılığını azaltmak için doktorunuz önleyici tedavi önerebilir.

TüBERKüLOZUN EVRELERİ:

Test sonucunun pozitif olması, bakteriye maruz kaldığınız ve vücudunuzun enfeksiyona tepki gösterdiği anlamına gelir. Pozitif sonuç, mutlaka aktif tüberküloz geçirmekte olduğunuzu göstermez. örneğin ABD'de, tüberkülin testi pozitif bulunan kişilerin sadece yaklaşık %10'unda ileride aktif hastalık gelişmektedir. Daha çok, bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde (bakteriyle ilk temasın üzerinden yıllar geçmiş olsa da) aktif evreye geçme olasılığı bulunur. Tüberkülozun aktif evresinde olan kişiler, başkalarına bakteri bulaştırabilirler. [b]

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüberküloz ( Verem )

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tüberküloz ( Verem ) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tüberküloz ( Verem ) Tüberküloz(Verem) Aktif tüberkülozdan kendinizi koruyun Tüberkülozun her yıl, diğer enfeksiyon hastalıklarından daha fazla ölüme neden olduğu düşünülmektedir. ABD'deki 10-15 milyon kişi de dahil olmak üzere tüm dünyada 1.7 milyar kişinin tüberküloz basili Mycobacterium tuberculosis (bir bakteri ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.