Ebevynlerle ilişki 3 aşamadır.Birinci aşama onay aşaması.Çocukluk döneminde onların ilgi ve onayına muhtaçsınızdır.Onların ve çevrenin sözlerinden etkilenirsiniz.
İkinçi aşama suçlama dönemi.Muhtemelen ergenlik döneminde mutsuzluğununuzun nedeni olarak onları yanlışları için suçlarsınız.Muhtemelen bir çok kişi bu dönemde anne ve babası ile konuşur hatta onları geçmişte ki davranışları için suçlar.
Benim de babamla aramda böyle diyaloglar geçmişti.Bol bol suçlama yapmiştim.
Üçüncü aşama ise empati dönemidir.Empati döneminde onların hayatlarına bakar ve aslında yaptiklari hataların az bile olduğunu farkedersiniz.Muhtemelen onların ailelerinin onlara karşı yapmiş olduğu hataların yanında onların yaptiklari hiç bir şeydir.
Empati dönemi affetme ve atalardan özgürleşme dönemidir.
60 yaşına geldiği halde halen suçlama döneminde kalan hatta onay ve suçlama dönemini yaşayanlar vardır.
Bu suçlama ve hatta onay dönemini aşamadıysanız büyük enerji kayiplari yaşarsınız.
Peki nasıl bu aşamaları geçebilirsiniz.
Onların yaşamına bakın.Nasıl bir aileleri vardı.Anne babaları onlara nasıl davranmıştı.Hangi zor koşullarda büyüdüler.
Yapmış oldukları yanlışlar için onları affedin ve özgürleşin..
Ayrıca bu konuda ileride Atalardan Özgürleşme çalışmalarımız olacak.
Bunlarada katilmanizi öneririm.Ancak dediğim gibi sadece onların hayat hikayelerini empati ile incelerseniz bile çok yol kat edersiniz.
Peki siz hangi aşamadısınız.Onay ve suçlamayı aştınız mı bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum.