Sevgili shamanic, paylaşım için çok çok teşekkürler:)Benim eğitimim tıbbi bitkiler üzerine.Buna dayanarak eklemek istediğim bir iki şey var...Isırgan otunun tohumları dövülerek kullanılmalı, dövülmediği takdirde bağırsak çepherinden direk atılır ve organizmaya karışmaz.Bunun dışında en büyük etkisi kandaki demir miktarını arttırmasıdır.Fakat bunun için özel bir uygulaması vardır.Kaynar suya atılıp(kaynatılmayacak) 5-10 dakika ağzı kapalı olarak bekletildikten sonra yudum yudum (çayın soğuyup soğumadığı gözetilmeden )1 saate yayacak şekilde tüketilmelidir.Bunun dışında kekik yakıcı bir yağdır, sabit bir yağ ile(susam, zeytinyağı vs.)seyreltilmeden ciltle temas ettiğinde ağır tahrişlere neden olabilir.Dolayısıyla banyo suyu sıcakken konması hem uçucu bir yağ olduğu için yağın su buharıyla sürüklenmesine neden olur, hem de ortamın ısısıyla yağın molekülleri birleşince allerjik reaksiyon ortaya çıkabilir. Sabit bir yağla seyreltilerek ağrıyan bölgeye masaj yapılırsa daha güvenli olacağı kanısındayım.Ayrıca kekiğin geçici tansiyon yükseltme etkisinden dolayı hipertansiyon hastalarına kekik suyu kullanmaları asla önerilmez...Listenin tamamını inceleyemedim...Arada bildiklerimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım:) Sevgiler... |