Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim > Sağlık > Alternatif Tedavi > Şifalı Otlar ve Bitkiler

Uyarılar

Şifalı Otlar ve Bitkiler Bitki DÜnyasının Gizli Hazineleri

a dan z ye hangi hastalığa hangi bitki..

Alternatif Tedavi ve Şifalı Otlar ve Bitkiler a dan z ye hangi hastalığa hangi bitki.. Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız alerji kayısı: içindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler.bir kayısı ne kadar parlaksa,içindeki betakarotene oranı o kadar yüksektir.içerdiği kalsiyum ve magnezyum,gırtlak yanmalarını engeller.kuru kayısıya eklenen sülfür dioksit,astım gibi alerjilere iyi gelir. araç tutması zencefil: sindirime yardımcı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Şifalı Otlar ve Bitkiler telkin cd indir izle İstanbul Şifalı Otlar ve Bitkiler nerededir kimdir Şifalı Otlar ve Bitkiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Şifalı Otlar ve Bitkiler hipnoz Şifalı Otlar ve Bitkiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Şifalı Otlar ve Bitkiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Şifalı Otlar ve Bitkiler kuantum düşünce kitap haberi

a dan z ye hangi hastalığa hangi bitki..

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-06-2008, 06:05 PM   #1 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart a dan z ye hangi hastalığa hangi bitki..

alerji
kayısı: içindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler.bir kayısı ne kadar parlaksa,içindeki betakarotene oranı o kadar yüksektir.içerdiği kalsiyum ve magnezyum,gırtlak yanmalarını engeller.kuru kayısıya eklenen sülfür dioksit,astım gibi alerjilere iyi gelir.
araç tutması
zencefil: sindirime yardımcı olur.mide bulantısını giderir. enerjinizi artırır.otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır.
artirit
enginar: enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme yeteneğidir.artirit ve romatizması olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor. cynarine adlı madde,karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor.
astım
soğan : sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler. soğan; kemik erimesine de iyi geliyor.
adet sancısı
muz : içerdiği yüksek oranda b6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır.doğal bir ağrı kesici gibidir.
tarçın: koli basilinin üremesini önler.limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir.
bağırsak
elma : protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur. sindirimi kolaylaştırır.bağırsak sorunları çeken kişiler için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler.
baş ağrısı
nane : nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir. içerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir.
biberiye :kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür.
çikolata: doğal antidepresan özelliği vardır. çikolata magnezyum ve demir içerir. sinirleri gevşetici özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir.
cilt sorunları
papatya: bitkisel yağ ve kimyasallar içerir.çay olarak içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir.sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın neden olduğu kaşıntı ve yanmaları alır.
acı pul biber: portakaldan 3 kat daha fazla oranda c vitamini içerir. capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır.
portakal suyu: bir bardak portakal suyu günlük c vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar.içindeki potasyum vücudun su dengesini korur;cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi önler.
portakal yağı: susam yağıyla karıştırılarak da iyi bir cilt yağı elde edilir. selüloitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir.

çölyak hastalığı
kestane: önemli bir enerji kaynağıdır.kolayca sindirilebilir. çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir.e ve b6 vitaminleri içerir.
depresyon
avokado:sindirimi çok rahat olan bu meyveyi özellikle yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ederiz.içerdiği e vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı üzerinden atar. vücudun kolesterol oranını ayarlar.teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur.
(zayıflamak isteyenler yağ oranı yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz.)
çikolata:sütlü çikolataları tercih edin.çünkü içerdiği kakao yağı,magnezyum, e vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur.migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır.
istiridye :içindeki demir,sperm sayısını ve insanın seks gücünü artırır. a, b12 ve c vitaminleri içerir.beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir.
(dikkat: kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.)
patates: bir patates,bir kişinin bir gün içinde alması gereken c vitaminini içerir. beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.
diş
ekmek: şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır. ekmek,dişleri korur.gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin.
meyve: (her çeşit) günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin.
sebze: (her çeşit) günde 3 ila 5 öğün tüketin.
yoğurt veya beyaz peynir:eğer yemek arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin.
muz : yüksek miktarda karbonhidrat içerir.zengin bir potasyum kaynağıdır. bu mineral,kalbin düzenli çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.
diyabet
kuru fasulye: lif açısından zengin bir besindir.bu da diyabet riskini büyük oranda azaltır.içerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer.
mercimek :b vitamini,demir,kalsiyum,potasyum,fosfor ve magnezyum içerir. çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür. diyabet ve kalp hastaları için iyi bir besindir.

felç
turunçgiller:c vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların,kalbin zarar görmesini önlüyor. portakal içerdiği folik asit,kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor.
hamsi : kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen omega-3 bol bol var.

göz
mısır: zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir.bu madde yaşa bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır.
ıspanak: antioksidan özelliği taşıyan a vitaminine dönüşen betakaroten içerir. sağlıklı gözler için gereklidir.katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir. pişirdikten sonra hemen tüketin;beklediğinde yararlı maddeler toksik maddelere dönüşebilir.
grip
satsuma:(küçük portakal) içerdiği folik asit ve c vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser. ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır.
tarçın: yemeklere girmiş olabilecek e-coli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller. mideyi düzene sokar. kusmayı engeller.hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser.
hardal: içindeki singrin maddesi,midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur.sindirim sistemini düzenler,mide ağrılarını giderir.1/2 çay kaşığı alınmalıdır.
gut (damla hastalığı)
hamsi : omega-3 yağı açısından çok zengindir.kolesterol seviyesini düşürür. kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi ve felç geçirme riskini düşürür.haftada en az 1 kez yemek gerekir. kalp hastaları için bu miktar haftada 3-4 porsiyon olmalıdır.
hamilelik
enginar:bol miktarda folik asit ve potasyum içerir.düşük yağ oranı,sindirimi kolaylaştırıcı etkisi,antioksidan özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır.
böğürtlen: e vitamini içerir.vücuttaki zararlı atıkların temizlenmesini sağlar. c vitamini boldur.cenini korur.
hemoroid (basur)
hindistan cevizi:içerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur için birebirdir. (dikkat! fazlası basur için tehlikelidir.)
idrar ve böbrek
pancar: böbrekleri çalıştırır.önemli bir potasyum kaynağıdır. vücuttaki tuz oranını dengeler. bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.
kavun : orta boy bir kavunun yarısı,günlük c vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. a vitamini ve betakaroten içerir. bunlar vücudu temizleyici etkiye sahiptir. böbrekleri rahatlatır.yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir.
idrar yolları
nane : idrar söktürücü özelliğe sahiptir.içerdiği mentol,midenin normal işlevini görmesine neden olur.vücuda giren grip mikrobunakarşı savaştığı gibi,ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır.sabahları mide bulantısını keser. nane çayı,baş ağrısı,stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir. nane çayını aç karnına değil,tok karnına içiniz.
elma : içindeki c vitamini ve pektin oldukça faydalıdır. kolesterolü düşürür,sindirim sistemini düzenler ve idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir.
kepekli ekmek: b3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir.çok fazlası idrar yollarına zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi gelir.
kalp
bezelye: haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az. b vitamini ve protein deposu olan bezelye,kalp için de çok önemli.
kepekli ekmek: kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır. günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir.
kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor.içerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken,kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar. çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür. günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor.
çikolata:e vitamini,magnezyum ve demir;kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. günde en fazla 1 çikolata yiyin.
elma: günde 5 adet yiyin.
mısır gevreği: günde 1 tabak yeterli.
salatalık: diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık,kolesterolü düşürür. kalbi güçlendirir.salatayı soymadan yiyin,çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi arasında bulunuyor.
yumurta:tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir.en önemli özelliği,kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi. tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz.
sarımsak :mutfağınızdan eksik etmeyin.en az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak,sindirim sisteminden,kansere,kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yaralı.ancak hamileler dikkat olmalı.aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar.günde bir diş yeter.
humus: e vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar.
kavun: bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük c vitamininin ihtiyacının tamamını, a vitaminin de yüzde 15’ini karşılar. kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir.
süt: tam bir kalsiyum,protein,folik asit,a,e ve d vitaminleriyle fosfor deposu. çocuk,genç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi gerekiyor.
şeftali: bir şeftali,günlük c vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar. sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin.çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi,kalp ve kansere karşı faydalıdır.
pirinç: e ve b12 ve b vitaminleri ve potasyum içerir.özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır.kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir.
tuz: vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler.mide kanseri,kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdir.ingiliz sağlık bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu,aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı.
çay: günde 2 bardak içilen çayla,4 elma,5 soğan,7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz .ingilizler,özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor.
ton balığı: kolesterol ve tansiyonu düzenler.anemi hastalığına karşı d ve b12 vitamini içerir.birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur. bir konserve ton balığı vücudun d vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor.
hindi eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar. folik asit,kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
karpuz: bir dilimiyle günlük c vitamini ihtiyacınızın %80’nini karşılarsınız. içerdiği potasyum,kan dolaşımını sağlar.

kanser
kayısı: antioksidan olan betakaroten açısından zengindir.hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır.lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur.
tahıllar: arpa,mısır,buğday,yulaf gibi tahıllar b ve e vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir.kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır.tahıl ağırlıklı bir beslenme rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
fasulye:fasulye,c vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. ayrıca b vitamini seks hormonlarını kuvvetlendirir.
pancar: demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor.
lahana: kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir.
havuç: tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur.bunun temel nedeni betakaroten, c ve e vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur.
nohut: yağ düzeyi düşük ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum,bakır,manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir. göğüs kanserine karşı korur.
incir: potasyum,demir ve kalsiyum içerir.sindirim sistemine yardımcı olur. eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor.
sarımsak: bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole,kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
fındık: kalp krizine karşı koruyucu olan e vitamini açısından zengin bir besindir. her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur.
mercimek: b vitamini,demir,kalsiyum,magnezyum,fosfor ve potasyum içerir. lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür. şeker ve kalp hastaları için yararlıdır.
zeytinyağı: içindeki omega yağ asitleri,kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar. antioksidan özelliği olan e vitamini açısından da zengindir.bu sayede kalp krizi,felç,kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir.
soğan: bağışıklık sistemini güçlendirir.içerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. son araştırmalar kemik erimesine karşı,peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir.
şeftali: teki bile insanın c vitamini ihtiyacının %50,sini karşılayabilir.sindirimi kolaydır.kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir.bir tanesinde 33 kalori vardır.



pirinç: pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır.e ve b vitaminleri açısından zengindir. bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç,kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır.
çilek: kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler. ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir.
domates: likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir. likopen,pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir. c vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır.
kansızlık
hurma: hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar. doğal müshil etkisine sahiptir. daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir.
karaciğer
enginar: cynarine adlı madde en sert yiyecekleri dahi sindirimine yardımcı olur.karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla,hamilelere şiddetle tavsiye edilir.
meyan kökü: dünya üzerinde birçok kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı "doğal ilaç" olarak kullanır.
adrenalini yükseltir,insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür.
zerdeçal: karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur.
karın ağrısı
papatya çayı: bağırsak yollarındaki gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, dengeler, mide ağrısını keser.
kemik erimesi
kayısı:yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.
süt : kalsiyum,protein,b2-a-e-d vitaminleri,folik asit,fosfor ve demir kaynağıdır. kalsiyum,d vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır.bunların eksikliği kemikleri eritir.
kilo kaybı
çikolatalı puding: bu sayede vücuttaki kan istediği protein ve mineralleri alır. kilo kaybı yaşayanların günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesi gerekiyor.
peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor.
yumurta: günde 2 yumurta kadınların günlük protein ihtiyacının 4’te 1’ini, erkeğin ise 5’te birini karşılar.a,d,e ve b vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi,bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı korur.
dondurma :günde 2 top vanilyalı dondurma yemek,insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar.
salam : b vitamini,demir,sodyum ve potasyum deposudur.
tansiyon
rezene: içerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler.kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur. rezene çayı sindirim için iyidir.
tahıl: kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içeriyor.bu sayede kanın damarlardan daha rahat geçmesini sağlıyor. tahıl yemek sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar. kalorinin azalması tansiyonu düzenler.
un : yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir.b ve e vitamini,demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir.
karaciğer: sağlıklı bir bağışıklık sistemi,cilt ve keskin gözler için gerekli olan a vitamini açısından zengindir.küçük bir porsiyonu günlük a vitamini ve demir ile aylık b12 vitamini ihtiyacını giderir.
laktoz dayanıksızlığı
badem: yüksek oranda kalsiyum, magnezyum,potasyum,fosfor,e vitamini,b2 vitamini, antioksidan içerir.bu nedenle laktoz (süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır.
menopoz
nohut : sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir.bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattığı etkilere karşı korur.protein bakımından en zengin sebzelerdendir.
kola : kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar.
üzüm : içerdiği "elajik" asit sayesinde kemik erimesine karşı korur. kandaki östrojen seviyesini yükseltir ve menopoz ağrılarını en aza indirir.
kuru erik: sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar. idrar yolları kaslarını rahatlatır ve kolon kanserine karşı korur.demir,a vitamini, b6 vitamini ve potasyum içerir.içerdiği yüksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz döneminde östrojen seviyesini dengede tutar.
tatlı patates: adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar.fosfor, magnezyum,kalsiyum,c vitamini,potasyum ve folik asit içerir.
mideniz rahatsızsa
tarçın: mide yanmalarını ve kusma hissini alır.
hindistan cevizi: sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır.mide bulantılarını önler.
lahana :mayalanma sırasında laktik asit üretir.bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur.
romatizma
enginar:vücuttaki zehiri atması nedeniyle romatizma,gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir.folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
domates:c vitamini boldur.
tahıl : içerdiği doğal kimyasallar,romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizma ağrılarını hafifletir.
kekik : timol adı verilen bir tür doğal yağ,vücuttaki diğer yağların parçalanmasını sağlar.kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını azaltır.
zencefil: uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder.
sindirim sorunları
arpa : içerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile b vitamini vücuda direnç kazandırır.ayrıca abd’deki bir araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı.
yoğurt: günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar.meyveli yoğurtlara 3 çay kaşığı şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir. yoğurttaki potasyum,kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar.
sistit
kuşkonmaz:folik asit,c ve e vitaminleri içerir.yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar.karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır,destekler.bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor.
stres
meyan kökü:antivirüs etkisi vardır.karaciğeri korur. adrenalin salgılanmasını dengeler. stresle başa çıkabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır.
tiroid
midye: omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır. içerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir.
ülser
lahana: ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratır.yüksek oranda c vitamini içerir.kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip a vitamini içerir.kanseri önleyici etkiye sahiptir.çiğ olarak salatalara katılması tavsiye edilir.
biber : yeşil biberde; a,c,b1,b2 ve e vitaminleri bulunuyor. biber,mide salgısını artırdığı için,gastrit ve ülseri olanlara da tavsiye ediliyor. yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.
vücut su tutmuşsa
kuş üzümü:100 gramı günlük c vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar.antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır. zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir doğal ilaçtır.
kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4’te birini karşılar. yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini sağlar.
tahıl: idrar yollarını açıcı,çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların yemeleri gerekir.mideyi rahatlatıcı özelliği vardır.

şifalı bitkiler
adaçayı: mide ve bağırsak gazlarını giderir.mide bulantısını keser.hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.göğsü yumuşatır. astım hastaları için yararlıdır.bu uyarıcı bitki kan dolaşımını hızlandırır.hücre yenilenmesini ve cildin elastikiyetinin artmasını sağlar. bu bitkiyle sivilcelerinizden de kurtulabilirsiniz.
ahlat: (yaban armudu) : gülgillerden; kendi kendine yetişen ve üzerine armut aşılanan bir ağaçtır.yemişi iyice olgunlaştıktan sonra yenir.
faydası : meyveleri, ishal keser.zehirli hayvan sokmalarında da filizleri dövülüp, konur.
ahududu: : gülgillerden; böğürtlen gibi çalı halinde, dikenli bir bitkidir. kümeler halindedir.kendiliğinden yetişir.meyvesi duta benzer.sarımtırak kırmızı portakal renginde,sulu ve güzel kokuludur. meyvesi toplanıp,kurutulur.reçel, şurup ve likör yapılır.meyve olarak da yenir.
faydası : kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. terletir ve idrar söktürür,kabızlığı giderir,vücuda dinçlik verir, romatizma,mafsal kireçlenmesi,nikris,boğaz,bademcik ve göz iltihaplarında kullanılır.kansızlık ve veremde çok iyi bir gıdadır. ateş'i düşürür.üre ve şeker hastalarına da faydalıdır. mide ülseri olanların kullanmamaları gerekir.
aloe vera (sarısabır): eski yunanlılarında güzelleşmek için kullandıkları bir bitki.yıpranmış ciltleri onarmak ve nemlendirmek için son derece yararlı. akne sıcaktan kaynaklanan kaşıntılara karşı cildi koruyor.yıpranmış saçları onarıyor ve nemlendiriyor.
armut: sulu ve tatlı bir meyvedir.rengi sarı ile yeşil arasında değişir.içinde a,b1,b2,b3,b6,ve c vitaminleri bulunur.bu meyve yemeklerden önce yenmelidir.armut kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı attığından,böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
faydası : nezle'yi geçirir,hazmı kolaylaştırıp çarpıntıyı önler, sinirleri yatıştırarak beyni çalıştırır.kabızlığı önleyerek idrar söktürür, böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder, tansiyonu düşürür,kanı temizler,hamilelerin kusmalarını önler. mafsal kireçlenmesi,nikris ve romatizma tedavisinde faydalıdır.
at kestanesi: atkestanegiller familyasından;süs olarak yetiştirilen iri bir gölge ağacıdır.nisan-temmuz aylarında çiçek açar. meyveleri kestaneye benzer.içinde nişasta,saponin ve yağ vardır.
faydası : kabuklarından yapılan ilaçlar ateşi düşürür.vücuda kuvvet verir.tohumları ise romatizma ve mafsal ağrılarını giderir. varis flebit ve basur memelerinin tedavisinde ve deri çatlaklarını gidermekte kullanılır.
avokado: çok kalorili olmasına rağmen içerdiği glutathion süper bir hücre koruyucusudur,çünkü en iyi antioksidant tır. antioksidant lar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler. tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır.bol miktarda e vitamini de içerir.bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar.ayrıca potasyum ve b6 vitamini de içerir.kadınlar açısından çok gereklidir.
ayva: vitamini bol bir meyvedir.her bölgede yetişir,limon ve ekmek ayvası olarak iki çeşidi vardır.altın sarısı renkli ve hoş kokulu bir meyve olan ayva a ve b vitaminleri yönünden çok zengin olan bu meyvenin bileşiminde tanin ve kireçli tuzlar bulunur.
faydası : ishal ve dizanteriyi keser,mide ve bağırsakları güçlendirir, kanı temizler,karaciğeri çalıştırır,safra akışını sağlayarak çarpıntıyı giderir.kadınlardaki beyaz akıntıyı keser. bronşit,müzmin öksürük ve verem tedavisinde kullanılır.merhem olarak kullanılırsa el ayak ve meme ucu çatlaklarını,egzamaya,yüz ve boyun kırışıklığını giderir.yapraklarından yapılan çay gerginliğe iyi gelir.tohumları soğuk algınlığı ve boğaz ağrısında kullanılır.
bal: bal, kansızlar için kan deposudur. bal ilik bir beze sürülüp boğaza sarılırsa boğaz ve gırtlak ağrıları kesilir.sinirleri bozulanları ve uykusuzları sakinleştirir. süt ile bol sulandırılıp içilirse şeritleri öldürür.bir miktar sirke ile karıştırılıp ağız çalkalanırsa, ağızda koku kalmaz.
bakla: idrar yollarını temizler. böbrek ağrılarını dindirir. böbrek iltihaplarını giderir.böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
biberiye:eski zamanlarda gençliği geri getiren bitki olarak adlandırılan biberiye,sivilcelere iyi geliyor.cildin esnekliğini ve sıklığını artırıyor. bir litre suya, biberiye ve kekik yağından iki kaşık ekleyin.bu karışımı cildinizi temizlemek ve yumuşatmak için kullanın.
böğürtlen: (tilkiüzümü) :gülgillerden bahçe çitlerinde, ol kenarlarında kendiliğinden yetişen, dikenli bir çalıdır.yemişi ahududuya benzer, fakat ondan küçüktür.önceleri kırmızı iken sonraları kararır.yaprakları;çiçekleri açmadan toplanıp,kurutulur.
faydası : idrar söktürür,ayaklardaki şişlikleri indirir.yüksek tansiyonu düşürür. gözlerdeki zafiyeti giderir.mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur.ağız,dil,diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir.kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.kökü kaynatılıp,suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
ceviz ağacı: uzun ömürlü; gövdesi kalın, kerestesi ve meyvesi değerli ulu bir ağaçtır. yemişi nişastalı ve yağlıdır. hekimlikte; yaprakları,meyvesinin üzerindeki yeşil kabukları ve yağı kullanılır. bir çok çeşidi vardır.
faydası : yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler,kansızlığı giderir. ishal ve dizanteriyi keser.verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.el ve ayak donuklarında, deri çatlaklarında faydalıdır. saç ve elleri boyamakta da kullanılır. çok kuvvetli bir besin olduğundan fazla yememek gerekir.cevizyağı,raşitizm ve sıracada faydalıdır. kabızlığı giderir.bağırsak solucanlarını düşürür.derinin yanmasını önler.
çakal eriği: bir çeşit eriktir.ağacı bodurdur.çiçekleri beyazdır ve yapraklarından önce çıkar.meyvesi yuvarlak ve yeşil ve tadı buruktur. çiçekleri; mart ve nisan aylarında toplanıp,kurutulur.
faydası : ishali keser, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. ateşli hastaların kalbini kuvvetlendirir.terletir ve vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.anne sütünü artırır.
çamağacı: birçok çeşidi olan bir ağaçtır.kozalakları ilk yıl kapalıdır.ikinci yıl açılıp,kurur ve ağacın dibine düşer. ilaç yapımında; tomurcuğu,palamutu,kozalağı, filizleri ve çırası kullanılır.
faydası : balgam söktürür. müzmin öksürüğü keser. kolay doğum yapmayı sağlar.
çam fıstığı: bronşit, verem,akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. ruhi çöküntüyü giderir. kalp hastalıklarında da faydalıdır.
çay: binlerce yıllık bir bitki olan çayın yaprakları güzelleşmek içinde kullanılıyor.yağlı bir cildiniz varsa, çaydan bir tonik olarak faydalanabilirsiniz.gözleriniz şişse iki soğuk çay poşetini göz kapaklarınızın üstünde bekletin.saçlarınızın eskisinden daha parlak görünmesini istiyorsanız, şampuandan sonra çayla durulayın.farkı göreceksiniz.
çilek: gülgillerden sapları sürüngen,çiçekleri beyaz bir bitkidir.yemişi pembe renkli olup,kokuludur.
faydası : vücudu kuvvetlendirir.hasta olmayı önler.idrar söktürür ve karında biriken suyu boşaltır.böbrek ve mesane hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. mide ve bağırsak tembelliğini giderir.sinirleri kuvvetlendirir.yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür. bağırsak kurtlarını döker.safra ifrazatını arttırır ve safra taşlarının dökülmesine yardımcı olur. karaciğer kifayetsizliğini ve şişliğini giderir.ateşi düşürür.diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. cilde tazelik ve güzellik verir.damar sertliği, mafsal iltihabı,romatizma,ve nıkriste de faydalıdır.şeker hastaları da yiyebilir. midesi zayıf olanlar suyunu içmelidir.
çörekotu: iştah açar.vücuda kuvvet ve dinçlik verir.hazmı kolaylaştırır. mide ve bağırsak gazlarını söker.koklanacak olursa baş ağrısını keser.
domates: patlıcangillerden bir çeşit bitkidir.ürünü için yetiştirilir. atanı meksika ve peru'dur.yabani türünün meyveleri yuvarlak ve kiraz kadar küçüktür. domatesin içeriğinde lycopin denilen bir madde bulunur.b,c vitamileri bakımından zengindir. gövde ve yapraklarında solanin denilen zehirli bir alkoloid bulunur.
faydası : bol idrar söktürür. vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını ve kanın durulmasını sağlar, damar sertliğini giderir. romatizma ve nikriste faydalıdır. safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. üremiyi düşürür. hazmı kolaylaştırır. kabızlığı giderir. mide ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. cilde tazelik ve pembelik verir.isiliği ve mayasılı giderir. nasırların sökülmesine yardımcı olur. çıbanların olgunlaşmasını sağlar. arı sokmasında ve yanıkların tedavisinde faydalanılır. kansere karşı korur.midesi zayıf olanlar,böbrek ve mesanelerinde iltihap olanlar,suyunu içmelidirler.
dut: beyaz dut yaprakları idrar söktürür.vücutta biriken suyu boşaltır. aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.
ebegümeci: göğsü yumuşatır.öksürük keser.mide bulantısı ve kusmaları önler.ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir.boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.dişeti hastalıklarını tedavi eder.bu bitkinin yaprakları tahriş olan cildi dış etkenlere karşı korur.cildi nemlendirir ve yumuşatır.ebegümeciyle kan dolaşımını hızlandırabilir, bağ dokusunun elastikiyetini artırabilirsiniz.ayrıca göz altındaki kırışıklara ve şişliklere de iyi gelir.
enginar: kandaki üre ve kolesterolü düşürür.idrar söktürür. kandaki şeker miktarını ayarlar.damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler.böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur.prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. enginarın içinde bulunan silymarin maddesinin,hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar,ayrıca silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti.enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve c vitamini bulunduğu,bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikleri belirtildi.
ekşi elma: (yabani elma) : gülgillerden;ormanlarda yetişen bir ağacın meyvesidir. meyveleri küçük ve çok ekşidir. çiçekleri, açık pembedir.
faydası : mide ve bağırsaklardaki gazı boşaltır. buralardaki iltihapları giderir.
elma: günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar.iki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. sindirimi kolaylaştırır. kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür.artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.
fasulye: baklagillerden; barbunya, çalı, ayşekadın, horoz gibi birçok çeşitleri olan bir bitki ve bunun sebze olarak kullanılan yeşil ürünü ve kuru tohumlarıdır.
faydası : taze fasulye,bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. vücudun kuvvetlenmesini sağlar.pankreas bezi'nin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur.şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür.idrar tutukluğunu giderir.albümini düşürür. böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.karaciğer yetersizliğini tedavi eder.kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntılarını giderir.zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa; çabuk iyileşmeyi sağlar.fasulye pişirilirken, pişirme suyunu 2-3 kere değiştirmek gerekir.
fesleğen: sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği vardır.enerji verir ve cildi rahatlatır. fesleğenli saç losyonlarıyla saç derisine masaj yaparak, onların kökünü güçlendirebilirsiniz.fesleğen yağıyla selüloitlerinizden de kurtulmanız mümkün.
fındık: palamutgillerden; kuzey yarımküresinin ılık yerlerinde ve yurdumuzun en çok karadeniz bölgesinde yetişen ufak bir ağaçtır.meyvesi (fındık), sert bir kabuk içindedir. içeriğinde nişasta ve yağ vardır.
faydası : bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.vücuda kuvvet verir.nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar.hamilelere de faydalıdır.dövülmüş yenirse öksürüğü keser. varise faydalıdır. fındık yağı,böbrek ağrılarını giderir.kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur.bağırsak solucanlarını düşürür. sarada da faydalıdır. mideleri hasta olanlar,damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenler,çok az yemelidirler.
greyfurt: c vitamini bakımından çok zengindir.yarım greyfurt günlük c vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar. kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. kansere karşı koruyucu özellik taşır.iştah açar.
havuç: havuç unbelliferae familyasından iki yıllık bir bitkidir. bilimsel adı daucuz carota olan sebze önemli miktarlarda b1 ve b2 vitaminlerini de içerir. havuçta bol miktarda şeker de bulunur.
faydası :havuç suyunun mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği bildirilmiştir.
helvacı kabağı: (kestanekabağı) : kabakgillerden tatlısı yapılan bir çeşit kabaktır.yaprakları uzun ve büyüktür. ev ilaçlarında çekirdekleri kullanılır.
faydası : bağırsak kurtlarının düşürülmesinde yardımcı olur.
ıhlamur: ıhlamurgiller familyasından; kerestesi güzel, bir gölge ağacı ve bunun kurutularak çay gibi haşlanıp içilen güzel kokulu çiçeğidir.temmuz ve ağustos aylarında toplanıp, kurutulur. birçok çeşidi vardır.
faydası :sinirleri kuvvetlendirir,sinir bozukluğunu giderir. uyku verir.kan dolaşımının normal olmasını sağlar. kansızlığı giderir.kalp kifayetsizliğinde faydalıdır.damar kireçlenmesini önler. böbrekleri ve mesaneyi temizler, idrar söktürür, kum döker,taş oluşmasını önler,ter söktürür.grip ve soğuk algınlığının şikayetlerini giderir.göğsü ve bronşları yumuşatır. mide ifrazatını artırır.balla karıştırılıp içilirse,mide ülserine faydalıdır. kabızlığı ve bağırsak spazmını giderir.boyun ve yüze güzellik verir.burkulma ve ezilmelerde ağrıyı keser. saç dökülmesini önler.
ısırgan otu: ısırgangillerden ilkbaharda yetişen,her tarafı sert tüylerle kaplı bir büyük ottur.tüylerinin içeriğinde formik asit vardır.sürüldüğü yeri kaşındırır ve yakar.tohumları da kullanılır.
faydası : dıştan tatbik edildiği zaman,iç organlarda biriken kanı çeker. romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir.burun kanamasını keser.egzamanın şikayetlerini giderir.aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar.böbrek kumlarını döker. balgam söktürür.haricen tatbik edildiği zaman,dalak hastalıklarına ve çıbanlara da faydalıdır.
ıspanak: kalp hastalıklarına,felce,yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere,hatta pişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze.göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili.ıspanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili. haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin % 86 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor. ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili.bir porsiyon ıspanak,günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor.
incir: bağırsakları yumuşatır. kabızlığı giderir. bronşit,öksürükveboğazağrılarındafaydalıdır.enerji verir.
kara lahana: turpgiller familyasından iri ve kalın yapraklı bir bitkidir. en çok yetiştirileni baş lahanadır.yurdumuzun bütün bölgelerinde yetişir. başlıca çeşitleri: kemer lahanası, batman lahanası, köse lahanası, brüksel lahanası ve kara lahana. lahana c vitamini bakımından zengindir. yapısında kükürt bulunur. çiğ olarak yemek veya sıkarak suyunu içmek daha faydalıdır.
faydası : kansızlığı giderir,idrar söktürür. vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. kabızlığı giderir.kandaki şeker miktarını düşürür.vücudu hastalıklara ve kansere karşı korur.göğüs ucu çatlaklarını giderir. sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. astımda faydalıdır. romatizma, siyatik, lumbago ve apsede yararlıdır. ses kısıklığını giderir, iştah açar.bguatr olanlar yememelidir.
kekik: etlere,köftelere vb. hoş bir tad veren güzel kokulu ottur. kekik çayı, soğuk algınlığına, boğaz ağrısına çok iyi gelir. kekikte bulunan «timol» tabii antibiyotiktir. kekik çayı emzikli anneler için de çok faydalıdır.
faydası :bir avuç kekiği 3 bardak kaynar suya atıp,15 dak.demlendirin.süzün ve için.
kestane: kayıngiller familyasından; kışın yapraklarını döken, 25 - 30 metre boyunda bir ağaçtır.yaprakları geniş ve meyveleri iridir.
faydası : kabuklarının suda kaynatılması ile hazırlanan ilaç; teş düşürür ve sinirleri yatıştırır.meyvesi, kasları kuvvetlendirir.kan dolaşımını düzenler.bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. kansızlığı giderir.mideyi kuvvetlendirir. damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle,şeker hastaları yememelidir.
kırmızıbiber: bulaşıcı hastalıklara karşı etkili.vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. portakaldan daha fazla miktarda c vitamini içeren bu sebze,aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma,mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir,kolera ve azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır. terlemeyi artırır, gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir.kanser riskini azaltır, öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır,sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır,vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar.anti bakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak kahramanmaraş, gaziantep ve şanlıurfa olmak üzere güney ve güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir.
kiraz: gülgiller familyasından; anayurdu asya olan, düz kabuklu bir çeşit ağaç veya ağaçcıktır. genellikle yapraklanmadan önce çiçek açar. meyvesi, etli ve tek çekirdeklidir. ev ilaçlarında sapları, meyvesi, kabuğu ve çiçekleri kullanılır.
faydası : aspirin yerine kiraz. kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor.20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. kirazda bulunan antosiyanin maddesinin e ve ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu. günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor.idrar söktürür. böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. kabızlığı giderir.kanın temizlenmesine yardım eder. nikris,romatizma,damar sertliği ve mafsal kireçlenmesinde faydalıdır. karaciğer şişliğine iyi gelir.safra akışını normale döndürür. sivilceleri önler.susuzluğu giderir.kabukları ishali keser. ateşi düşürür.çiçekleri göğsü yumuşatır ve öksürüğü giderir.
kuşburnu: vitamin deposu,kuşburnu insanların bu zamana kadar tanıdıkları en güçlü vitamin deposu olarak gösteriliyor.
faydası : ihtiva ettiği bol miktarda c vitamini dolayısıyla vücut direncini yükseltiyor.romatizmalılar için en önemli gıdadır. kanı inceltip toksinlerini çözer.kan devir daimini hızlandırır. pankreası ikaz ederek daha fazla insulin salgılanmasına sebep olarak, şeker hastalığında etkilidir. kuşburnu kansere sebep olan toksik maddeleri vücutta temizlediği için bu hastalığa sebep olacak gelişmeleri engeller.
maydanoz: maydanozgiller familyasından;yaprakları güzel kokulu ve parçalı,kazık köklü, 30 - 100 cm boyunda,iki yıllık otsu bir bitkidir. çiçekleri şemsiye halindedir.tohumları ufak ve esmerdir.meyvelerinin içeriğinde uçucu bir yağ ile apiin adlı bir glikozit vardır. kökünde,biraz uçucu yağ,müsilaj ve apiin vardır. yaprakları,kökü ve meyvesi kullanılır.
faydası : idrar söktürür.iştah açar.iltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar. aybaşı sancılarını keser. sürmenajda faydalıdır. yüksek tansiyonu düşürür.kalbin yorulmasını önler. kansızlığı giderir.kansere karşı korur.karaciğer şişliğini giderir. safra akışını kolaylaştırır.vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır.vücutta biriken suyu boşaltır.böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. romatizmada faydalıdır. mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. anne sütünü azaltır ve böylelikle memelerin şişmesini önler. cinsel istekleri artırır. görme gücünü artırır. böbrek iltihabı olanlar maydanoz yememelidir.
mısır: buğdaygiller familyasından;180 - 200 cm boyunda, dik ve yüksek gövdeli,geniş şerit yapraklı,bir yıllık bir bitkidir. kökü kalın ve saçaklıdır.yaprakları şerit gibi, uzun, paralel damarlı, sert ve sivri uçlu, sapsız, kenarları,dalgalıdır. iki çeşit çiçeği vardır. erkek çiçekler gövdenin ucunda salkım başak şeklinde, dişi çiçekler ise yaprakların koltuğunda koçan halindedir. dişi çiçeklerin stilusları uzundur ve kınlarının tepesinden dışarı doğru sarkarlar. bunlar mısır püskülü denilen kısmı meydana getirirler.meyvesi,koçanı üzerinde sıkışık şekilde dizilidir. rengi açık veya koyu sarı; esmer veya kırmızımtırak renklidir. mısır püskülünün içeriğinde glikoz,maltoz gibi şekerler, sabit yağ, steroller,reçine ve çok miktarda potasyum tuzları vardır. idrar söktürücü,idrar yollarını temizleyici ve hararet verici olarak kullanılır.
mısırözü yağı,mısır tanelerinden çıkarılır.içeriğinde yağ asitleri, a vitamini,az miktarda steroller ve bol miktarda nişasta vardır. mısırözü yağı damarsertliğini önler.
faydası : daha ziyade mısır püskülü ve mısırözü yağı kullanılır. mısır iyi bir besindir.ancak hazmı biraz güçtür.guatr olanların yememesi tavsiye edilir.
muz: folik asit,potasyum ve b6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. potasyum krampları önler.adet sancılarını gidermeye birebirdir.
ökseotu: kalbin atışlarını arttırır.damar kireçlenmelerinde faydalıdır.sara ve akciğer kanamalarında kullanılır.
papatya: her derde deva bir bitki.tahriş olmuş, temizliğe ve ferahlamaya ihtiyacı olan ciltler için ideal. kurutulmuş papatyalardan hazırlanmış bir losyonla gözlerinize yapacağınız kompres şişkinliğini alıyor.
patates: patlıcangiller familyasından; yer altındaki yer altındaki yumruları yenen otsu bir bitkidir.yeşil kısımlarında, renksiz filizlerinde ve yeşilimsi yumrularında solanin denilen bir madde vardır.içeriğinde bol miktarda nişasta, b ve c vitaminleri bulunur.
faydası : şeker hastalarına faydalıdır.susuzluğu giderir.mide ve onikiparmak ülserinde yararlıdır.karaciğer şişliğini giderir.safra akışını kolaylaştırır. bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.damar sertliğine faydalıdır. sert bir şey yutulduğunda yabancı maddenin zarar vermeden çıkmasını sağlar.el ve ayak çatlaklarında faydalıdır.kandaki şeker seviyesini düşürür,kanı temizler. kansere karşı korur.
patlıcan: ülkemizde çok tüketilir.anavatanı hindistan'dır, çekirdeksiz ve yumuşak olanı iyiidir. zeytinyağlı yapılarak közlenip kabuklarının soyularak yenmesi daha faydalıdır.patlıcan,a vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahiptir.
faydası : pankreas,karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir. bol idrar söktürür, kansızlığı giderir,vücuttaki fazla suyu dışarı boşaltır ve kilo verdirir. patlıcan salatası şeker hastalarının şeker seviyesini ayarlamakta etkilidir. böbrek yanması ve ağrısını keser.kalp çarpıntısını giderir ve sinirleri yatıştırır.
pırasa: idrar söktürür.mide rahatsızlığına iyi gelir.kabızlığı giderir. basur memeleri için faydalıdır. böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.
salatalık: salatalığı zaten birçok kadın cilt bakımı için kullanıyor. hassas ciltlerde meydana gelen kaşıntıyı,pullanmayı ve gerginliği ortadan kaldırıyor.cilde yoğun bir şekilde nem vererek, günlük nem ihtiyacını karşılıyor. salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler,kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır. kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili. kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolesterolü de düşürüyor.
sarmısak: zambakgiller familyasından; bütün kısımları keskin kokulu, 30-100 cm yüksekliğinde, otsu bir bitkidir.toprak altında iri bir soğanı vardır. çiçekleri beyazımsı pembedir. yaprakları uzun, yassı, paralel damarlı ve sivri uçlu olup, gövdeyi sarmıştır. soğanı özel kokulu uçucu bir yağ, şekerler, a, b, c, p vitaminleri içerir.yağında alliin denilen bir madde vardır.
faydası : yüksek tansiyonu düşürür.iştah açar. solunum ve hazım sistemindeki mikropları öldürür. grip, tifo ve difteri gibi salgın hastalıklar sırasında faydalıdır. hazmı kolaylaştırır. kabızlığı giderir. bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.kanı temizler. kalp adalelerini kuvvetlendirir. böbreklerin normal çalışmasını sağlar.karında ve bacaklarda toplanan suyun boşalmasında yardımcı olur.romatizma ve mafsal iltihaplarında faydalıdır. damar sertliğini önler.ateşi düşürür. arpacık ve basur memelerinde faydalıdır. zehirlenmelerde kullanılır.idrar tutukluğunu giderir.zehirli hayvan sokmasında da faydalıdır. saçların uzamasına da yardımcı olur.
soğan: zambakgiller familyasından; yumrumsu ve yeşil yaprakları kullanılan keskin kokulu,acı bir otsu bitkidir. bileşiminde uçucu ve sabit yağ,şekerler,fermentler ve amino asitler vardır.
faydası : idrar söktürür.vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atar.romatizma, mafsal iltihabı, idrar tutukluğu, damar sertliğinde faydalıdır.böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.zayıflamayı sağlar.böbrek ağrısını dindirir.zihin yorgunluğunu dindirir.baygınlığı geçirir.prostat bezinin hastalanmasını önler. iktidarsızlıkta faydalıdır. cinsel gücü artırır. egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır.öksürük söktürür, bronşları temizler,astım nöbeti,akciğer hastalıkları,grip ve soğuk algınlığında faydalıdır.kandaki şeker seviyesini düşürür. şeker hastalarında faydalıdır.kolera ve veremde bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. ihtiyarlamayı geciktirir.kalbi kuvvetlendirir.koroner damarları genişletir. cerahatlerin boşalmasına yardımcı olur.dolama ve arpacıkta da faydalıdır.kırmızı soğan nikotini çözüyor,insan bünyesinde, özellikle sigara içenlerde biriken nikotinin çözülmesinde etkilidir.kırmızı soğan kanda yükselmiş olan lipit miktarını düşürür.safrayı incelterek,karaciğerin rahat çalışmasını sağlar.
şalgam: şalgam curiciferae familyasından brassica cinsine ait bir bitkidir. kökü ve yaprakları için ekilir. bileşiminde kalsiyum ve demir gibi madensel maddeler ile a,c ve b grubu vitaminleri bulunur.şalgam suyu yapımında maya olarak genellikle ekşi hamur kullanılır.şalgam suyu kırmızı renkli, bulanık, ekşi lezzetli ve fermantasyon ürünü bir içecektir.
şalgam suyunun faydaları:
vitamin ve mineral miktarları yüksek olan bu hammaddelerden yapılan şalgam suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları vardır.
– iştahı açar,
– laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır.
– b grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır.
– mide ve karaciğere faydalıdır,
– kalsiyum, potasyum ve demir içerir,kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
– afrodizyak özelliği vardır.
– 100 gramında 20 kalori olan şalgam,a–b–c vitamini içerir. kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
– vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
– idrar söktürücü, romatizma, nikris ağrılarına, mafsal şişliklerine, böbrek kumu ve taşının düşmesine, apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilceleri, egzama, göğsü yumuşatıcı, akciğer ve bronşları temizler, boğaz iltihabına, pekliğe, şeker hastalarına verilir.
– toksinleri atmaya yarayan, sütasidi ,f osfor, kalsiyum, potasyum, stresi önleyip sinirleri yatıştır.
şeker ve vitamin yönünden çok zengin olan şalgam arsenik, kalsiyum ve madeni tuzlar içerir.kansızlık için ideal bir ilaç olup, yaprakları da kökü gibi kalsiyum demir,bakır ve iyot içerir.
– vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi, el ve ayağı donanlara haşlanıp lapası sürülür.
– haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.
– kökünün haşlanıp içilmesi sindirim güçlüğünü giderir. nikris hastalığına iyi gelir.
– akciğer ve bronşları temizleyen şalgam, pekliği giderdiği gibi bazı cilt hastalıklarında da merhem gibi kullanılır.
– yaşlıların ayak üşümelerini gidermek için; kalın, etlice soyulmuş, 2 şalgam kabuğu, 1 çay bardağı ısırgan otu ile 1 litre suda haşlanıp haftada 2 gün ayaklar bu suyla yıkanır.
tere: yapısındaki madeni tuzlar ve vitaminler sayesinde, kani mikroplardan temizler,bedenimizin hastalıklara karşı direncini artırır,idrarı söktürür,böbrekteki taşları eritir,ya da bunların düşmesini kolaylaştırır.iştah açar,dokulardaki madeni tuzların eksiğini tamamlar,kan yapar.kandaki seker oranını düşürdüğü için özellikle seker hastaları için bol bol tere yemelidir.güç vericidir, dermansızlık ve halsizliğe karşı bire bir ilaçtır. ayrıca, havanda dövüp cildin ya da yaranın üstüne sarıldığında, cilt hastalıklarını, bağ dokusu yangınlarını ve kızıl yara denen şirpençeyi iyileştirir.
turp: gerçek bir şifâ kaynağıdır.teneffüs yolları için yararlıdır. bilhassa siyah turp böbreklere çok faydalıdır. turpun, tümörlerin ve kistlerin çözülmesinde etkili olduğu ileri sürülüyor. kırmızı adana turpu da yanlış beslenme ve hareketsizlikten dolayı vücutta meydana gelen kireçlenmeyi önlüyor.
faydası :bir kilo siyah turp rendeden geçirilir,biraz tuz atıp suyu tülbentle sıkılıp çıkarılır.aç karnına yarim fincan içilirse, böbrek taşlarını eritir.bir hafta süreyle devam edilirse, çok faydası görülür.
üzüm: üzüm asmasının glikozca zengin olan meyvesidir.
faydası : bedeni ve zihni gücü artırır. kan yapar. vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. yüksek tansiyonu düşürür. mide ülseri, gastrit, karaciğer hastalıkları, dalak hastalıkları, romatizma ve mafsal iltihabında faydalıdır. kabızlığı giderir. kalbi kuvvetlendirir. kanı temizler. şişmanlıkta faydalıdır. hamilelerin mide bulantısını önler. cilt güzelliğini sağlar. nekahat devresinin kolayca atlatılmasına yardımcı olur.böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.besleyicidir.
yerelması: şeker hastaları için faydalıdır. vücudun direncini arttırır. kabızlığı giderir.
zeytin: zeytinyağı,safrayı artırır.karaciğeri çalıştırır.karaciğer ağrılarını keser. sarılıkta faydalıdır.yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür.kandaki şeker miktarını düşürür.bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
kestane: kayıngiller familyasından;kışın yapraklarını döken ,25 - 30 metre boyunda bir ağaçtır.yaprakları geniş ve meyveleri iridir.
faydası : kabuklarının suda kaynatılması ile hazırlanan ilaç; teş düşürür ve sinirleri yatıştırır.meyvesi,kasları kuvvetlendirir. kan dolaşımını düzenler.bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler.karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. kansızlığı giderir.mideyi kuvvetlendirir. damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.
böğürtlen: (tilkiüzümü) :gülgillerden bahçe çitlerinde, ol kenarlarında kendiliğinden yetişen,dikenli bir çalıdır. yemişi ahududuya benzer,fakat ondan küçüktür.önceleri kırmızı iken sonraları kararır.yaprakları;çiçekleri açmadan toplanıp,kurutulur.
faydası : idrar söktürür,ayaklardaki şişlikleri indirir.yüksek tansiyonu düşürür.gözlerdeki zafiyeti giderir. mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur. ağız,dil,diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir. kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
ahududu: gülgillerden; böğürtlen gibi çalı halinde, dikenli bir bitkidir.kümeler halindedir.kendiliğinden yetişir. meyvesi duta benzer. sarımtırak kırmızı portakal renginde, sulu ve güzel kokuludur. meyvesi toplanıp, kurutulur. reçel, şurup ve likör yapılır. meyve olarak da yenir.
faydası : kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. terletir ve idrar söktürür, kabızlığı giderir, vücuda dinçlik verir, romatizma, mafsal kireçlenmesi, nikris, boğaz, bademcik ve göz iltihaplarında kullanılır. kansızlık ve veremde çok iyi bir gıdadır.ateş'i düşürür. üre ve şeker hastalarına da faydalıdır.mide ülseri olanların kullanmamaları gerekir.
çilek: (kocayemiş) :gülgillerden sapları sürüngen,çiçekleri beyaz bir bitkidir.yemişi pembe renkli olup,kokuludur.
faydası : vücudu kuvvetlendirir.hasta olmayı önler. idrar söktürür ve karında biriken suyu boşaltır.böbrek ve mesane hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.mide ve bağırsak tembelliğini giderir.sinirleri kuvvetlendirir.yüksek tansiyonu düşürür. bağırsak kurtlarını döker.safra ifrazatını arttırır ve safra taşlarının dökülmesine yardımcı olur. karaciğer kifayetsizliğini ve şişliğini giderir.ateşi düşürür. dişdibi taşlarını eritir.cilde tazelik ve güzellik verir.damar sertliği,mafsal iltihabı,romatizma,ve nikriste de faydalıdır. şeker hastaları da yiyebilir.midesi zayıf olanlar suyunu içmelidir.
çakal eriği: bir çeşit eriktir.ağacı bodurdur.çiçekleri beyazdır ve yapraklarından önce çıkar.meyvesi yuvarlak ve yeşil ve tadı buruktur.çiçekleri; mart ve nisan aylarında toplanıp, kurutulur.
faydası : ishali keser,mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.ateşli hastaların kalbini kuvvetlendirir.terletir ve vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. anne sütünü artırır.
fındık: palamutgillerden; kuzey yarımküresinin ılık yerlerinde ve yurdumuzun en çok karadeniz bölgesinde yetişen ufak bir ağaçtır.meyvesi (fındık),sert bir kabuk içindedir. içeriğinde nişasta ve yağ vardır.
faydası : bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.vücuda kuvvet verir. nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar. hamilelere de faydalıdır. dövülmüş yenirse öksürüğü keser.varise faydalıdır. fındıkyağı, böbrek ağrılarını giderir. kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. bağırsak solucanlarını düşürür. sarada da faydalıdır. mideleri hasta olanlar,damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenler, çok az yemelidirler.
havuç: havuç unbelliferae familyasından iki yıllık bir bitkidir. bilimsel adı daucuz carota olan sebze önemli miktarlarda b1 ve b2 vitaminlerini de içerir.havuçta bol miktarda şeker de bulunur. havuç suyunun mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği bildirilmiştir.
v i t a m i n l e r
a vitamini
nerede bulunur: süt, tereyağı, beyaz peynir, ciğer,balık, yumurta,yeşil sebze, havuç.
neye yarar: gözlere, cilde, büyümeye ve gelişmeye yarar.
eksikse ne olur: kuru ve pürüzlü cilt,gece körlüğü ve körlük.
d vitamini
nerede bulunur: süt, tereyağı, peynir, yumurta sarısı, karaciğer, balık yağı, balık.
neye yarar: kemiklerdeki kalsiyum ve fosforu sağlar.
eksikse ne olur: raşitizm (kemiklerin eğriliği), kemik erimesi (osteoporoz) ve kemik kırılması.
e vitamini
nerede bulunur: bitkisel yağlar,yeşil yapraklı sebzeler,buğday tohumu.
neye yarar: hücrelerin korunmasına yarar. antioksittir, vücut dokularını korur.
eksik ise ne olur: pek çok hastalığa davet eder. vücudun bağışlık sistemi çöker.
k vitamini
nerede bulunur: yeşil yapraklı sebzelerde,özellikle ıspanak ve lahanada bulunur.
neye yarar: kanın pıhtılaştırmaya yarar.hemofili hastalarının bol bol ıspanak ve lahana yemesi gerekir.
eksik ise ne olur: pıhtılaşma sorunları sıkça yaşanır.
c vitamini
nerede bulunur: yeşil sebze,narenciye (limon,portakal, greyfurt), çilek, domates, kivi, lahana, biber, kavun.
neye yarar: hücrelerin korunmasında,demirin absorbe edilmesinde,grip ve nezleden korunmaya yarar.
eksikse ne olur: mikroplu hastalıkların yaygınlaşması.
b-1 vitamini
nerede bulunur: bira mayasında,tahıl,et,un,patates.
neye yarar: sinir dokusunun korunmasında.
eksik ise ne olur: halsizlik, iştahsızlık.
b-2 vitamini
nerede bulunur: süt,yumurta,balık,et,tahıl,karaciğer.
neye yarar: dokuları ve görme duyusunu korur.
eksik ise ne olur: cilt yarası,ağlama hissi.
pp vitamini
nerede bulunur: çeşitli etler, balıklar,karaciğer ve baklagiller.
neye yarar: metabolizmanın yenilenmesine yarar.
eksik ise ne olur: cüzzam,depresyon, iştahsızlık, zayıflık.
b5 vitamini
nerede bulunur: yumurta sarısı,yeşil sebze, karaciğer, bira mayası ve kuru sebze.
neye yarar: organların ve dokuların hücrelerini besler.
eksik ise ne olur: bağırsak rahatsızlıkları, baş ağrısı.
b6 vitamini
nerede bulunur: tahıllar, yumurta,sebze, patates, balık ve et.
neye yarar: hücreleri, deri yüzeyini, sinir dokularını korur.
eksik ise ne olur: kusma, kraplar, anemi, sinir rahatsızlıkları.
b-12 vitamini
nerede bulunur: ciğer, balık, et ve süt.
neye yarar: alyuvar oluşmasına.
eksik ise ne olur: anemi, sinir hastalıkları.
h vitamini
nerede bulunur: ciğer, et, yumurta, süt, yerfıstığı ve çikolata.
neye yarar: hücreler için gerekli.
eksik ise ne olur: bulantı ve iştahsızlık.
folikasit nerede bulunur: ciğer, sebze ve patates.
neye yarar: alyuvar oluşmasına.
eksik ise ne olur: alyuvar azlığı (anemi), sinir rahatsızlıkları.

word dosyası olarak indirmek için..

http://www.dosya.cc/HANGIHASTALIGAHA...LMALI.doc.html

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-12-2008, 07:35 PM   #2 (permalink)
Üsteğmen
 
banu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 175
Tesekkür: 1,531
181 Mesajinıza toplam 1,120 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
banu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to all
Standart

Sevgili shamanic, paylaşım için çok çok teşekkürler:)Benim eğitimim tıbbi bitkiler üzerine.Buna dayanarak eklemek istediğim bir iki şey var...Isırgan otunun tohumları dövülerek kullanılmalı, dövülmediği takdirde bağırsak çepherinden direk atılır ve organizmaya karışmaz.Bunun dışında en büyük etkisi kandaki demir miktarını arttırmasıdır.Fakat bunun için özel bir uygulaması vardır.Kaynar suya atılıp(kaynatılmayacak) 5-10 dakika ağzı kapalı olarak bekletildikten sonra yudum yudum (çayın soğuyup soğumadığı gözetilmeden )1 saate yayacak şekilde tüketilmelidir.Bunun dışında kekik yakıcı bir yağdır, sabit bir yağ ile(susam, zeytinyağı vs.)seyreltilmeden ciltle temas ettiğinde ağır tahrişlere neden olabilir.Dolayısıyla banyo suyu sıcakken konması hem uçucu bir yağ olduğu için yağın su buharıyla sürüklenmesine neden olur, hem de ortamın ısısıyla yağın molekülleri birleşince allerjik reaksiyon ortaya çıkabilir. Sabit bir yağla seyreltilerek ağrıyan bölgeye masaj yapılırsa daha güvenli olacağı kanısındayım.Ayrıca kekiğin geçici tansiyon yükseltme etkisinden dolayı hipertansiyon hastalarına kekik suyu kullanmaları asla önerilmez...Listenin tamamını inceleyemedim...Arada bildiklerimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım:) Sevgiler...
banu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-12-2008, 07:42 PM   #3 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Smile

merhabalar banuh..

değerli bilgilerin için sonsuz teşekkürler..

sen bizim bu konudaki ayaklı kütaphanemiz olabilirsin..

yanımızda olduğun için çok şanslıyız..

sevgiler..
__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2009, 09:23 PM   #4 (permalink)
Üsteğmen
 
banu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 175
Tesekkür: 1,531
181 Mesajinıza toplam 1,120 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
banu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to all
Standart

Alıntı:
shamanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhabalar banuh..

değerli bilgilerin için sonsuz teşekkürler..

sen bizim bu konudaki ayaklı kütaphanemiz olabilirsin..

yanımızda olduğun için çok şanslıyız..

sevgiler..
Ben de sizlerle karşılaştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum, nezaketiniz için çok teşekkürler, bildiğim herşeyi paylaşmaktan ve kendi alanımda dahil olmak üzere bilmediklerimi sizlerden öğrenmek sonsuz mutluluk duyarım...Sevgi ve huzurla kalın:)
banu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


a dan z ye hangi hastalığa hangi bitki..

Alternatif Tedavi ve Şifalı Otlar ve Bitkiler a dan z ye hangi hastalığa hangi bitki.. Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız alerji kayısı: içindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler.bir kayısı ne kadar parlaksa,içindeki betakarotene oranı o kadar yüksektir.içerdiği kalsiyum ve magnezyum,gırtlak yanmalarını engeller.kuru kayısıya eklenen sülfür dioksit,astım gibi alerjilere iyi gelir. araç tutması zencefil: sindirime yardımcı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Şifalı Otlar ve Bitkiler telkin cd indir izle İstanbul Şifalı Otlar ve Bitkiler nerededir kimdir Şifalı Otlar ve Bitkiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Şifalı Otlar ve Bitkiler hipnoz Şifalı Otlar ve Bitkiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Şifalı Otlar ve Bitkiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Şifalı Otlar ve Bitkiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.