Ynt: ÇOCUKLARIN YANLIŞ DAVRANIŞLARINI İYİYE NASIL DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ??????? merhaba, bu konuda elif malkoçun da bir anketi vardı diye hatırlıyorum. bizler için nasıl faydalı ise eletteki çocuklar için de faydalı olacaktır. ancak en doğrusu kendi yetiştirilmemizdeki hataları fark edip aynı hataları çocuklarımıza bizlerin yapmmasıdır diye düşünüyorum. biz şimdiden özgüveni yüksek çocuklar yetiştirebilir, onlara evde söz hakkı tanır, fikirlerini alırsak, onları bastırmaz ya datam terine sevgiye aşırı boğup,aşırı kollayıp dış dünyaya yeterince hazırlamaz isek onlarında bu telkinlere ihtiyacı olacaktır.
benim çocuğum daha çok küçük bu telkinleri o yüzden dinletmiyorum. hatta telkinleri evde dinlemiyorum. ben çocuğumla oynadığım oyunlarda ona kazanmayı da kaybetmeyi de öğretiyorum. bazen o yeniyor bazen ben yeniyorum. yenince onu alkışlıyorum ben yenince de o beni alkışlıyor. bu gibi oyunlarla onu hayata hazırlamaya çalışıyorum. onunla güzel vakit geçiriyorum. parka çıkarıyorum, yatmadan önce masalını okuyorum, birlikte gezemeye ya da alışverişe gidiyoruz, banyosuna da yemek yemesine de yardımcı oluyorum. bunları hem yapmayı sevdiğim için yapıyorum hemde ilerde büyüdüğünde baba sevgisinden ilgisinden mahrum kalmış bir cocuk olarak büyümemesi için yapıyorum. pek çok kişinin şikayeti değil midir babam bize sevgisini göstermedi cümlesi..
__________________ COŞKUN'uz eksik olmasın. |