07-12-2007, 08:26 PM
|
#2 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Üyelik tarihi: Feb 2007 Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: hamsi
hamsi buğulama
zorluk 2
süre 35 dk.
kaç kişilik 4
malzemeler
1 kg hamsi
3 adet orta boy soğan
1 adet limon
3 adet domates
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 demet maydanoz
8-10 adet defne yaprağı
tuz, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo
hazırlanışı
* hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
* hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin.
* üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
* soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
* en üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
* tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
* tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
* hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.
not en alta patates halkaları dizerek de deneyebilirsiniz...
afiyet olsun...
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
Offline
| |