oyunda kazandım sıra gerçek hayatta son haftalarda facebook'ta çete savaşları adlı bir oyuna dadanmıştım. gece gündüz bu oyunu oynuyordum. oyunun mantığı kısaca, bir çete oluşturuyorsun ve başka insanlara saldırıp eğer paraları varsa almaya çalışıyorsun. ama saldıracağın insanın açıkta parası var mı yok mu bilemiyorsun şansa kalmış bişey. eğer açıkta fazla parası varsa saldırıp kavgayı kazanırsan daha çok para alıyorsun. ayrıca biriktirdiğin paralarla da silah, araç., otel, kumarhane gibi şeyler alıyorsun.
şimdi gelelim konunun özüne
ilk başlarda birçok saldırı yapıp kavga kazanmama ragmen pek para kazanamıyordum. sonradan çekim yasası aklıma geldi. ve oyunda uygulamaya başladım. rakibime saldırmadan önce milyonlarca dolar kazandığımı hayal etmeye başladım.
birkaç kez böyle düşündükten sonra 15 milyon dolar kaldırmıştım bir saldırıdan :)
tabi o zamanlar bunun büyük bir para olduğunu düşündüm. oysa oyunun geneline bakıldığında çok da öneml bir para değil. artık saldırılardan önce vatandaştan kaç lira kopardığımı hayal etmeye başladım ve bir hayli para kazandım.
son olarak yüzlerce milyon dolarları kazandığımı hayal ettim.
ve bir öğleden sonra çete savaşlarına tekrar girdim biriken paramı bankaya yatırmak için. her para yatırışımda sistem fazladan para veriyordu. sanırım oyunun serverları bozulmuş. sayfayı her yenilediğimde fazladan fazladan para atıyordu.
böylelikle bir gün içinde 2 milyar dolar civarı para kaldırdım.
oyunda 5-6 level birden atladım.
alacağım tüm silahları ve tüm bölgeleri aldıktan sonra bir bıkkınlık geldi. artık bir hedef kalmamıştı çünkü...
dün itibariyle bıraktım oyunu :)
bu örneği gerçek hayata nasıl yansıtırım bilemiyorum ama ben isteyeceğim gerisini evren halletsin...