merhaba günlük
uzun süredir ortalarda yoktum. pek yazamıyorum sana bu yüzden günlük demek uymuyor. mevsimlik belki daha doğru olur.
telkinleri dinliyorum,
şu an listemde ego, hafıza konsantre, hızlı okuma, saç güçlendirme ve zinde uyanma telkinleri var. bunlara zaman zaman kendine güven ve suçluluk da ekliyorum.
hızlı okuma konusunda gelişme olduğunu sezinliyorum. sesli okuma dakikada 180 kelime. sessiz okuma ise 235 kelime. işin aslı bu telkine başlamadan önce dakikada kaç kelime okuduğumu ölçmemiştim hiç. bu nedenle belki somut bir fark gözlemlenemeyebilir ama ilerisi için bu rakamları yazmakta fayda gördüm. üstelik önceleri altyazılı filmlerde zorlandığımı hissederdim. şimdi ise türkçe seslendirme film izlemiyorum hepsi altyazılı. yazıları takip edebiliyorum rahatlıkla.
hafıza konsantreyi kpss öncesi dinlemeye başlamıştım. tam olarak etkisini gördüm desem yalan olur. ama bu işler zamanla ve yavaş yavaş olur. sabırla dinlemeyi sürdüreceğim.
artık eskisi gibi birşeyler ters gittiğinde kendimi suçlamayı bıraktım. hatta çoğu zaman bir suçlu bile aramıyorum. hayatın doğal süreci deyip geçtiğim oluyor sorunlar karşısında. bu konuda da yol almam gerektiğinin farkındayım.
şu sıralar çekim yasasını hayatın çeşitli yönlerinde çalıştırma çabasındayım.
çekim yasasıyla ilgili bazı olumlu sonuçlar aldım ama buraya şimdilik yazmayacağım. belki ilerde...