Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2008, 08:32 PM   #2 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: reçel yapımı hakkında...



Kayısı Reçeli

Malzemeler

1 kg. kayısı
1.5 kg. toz şeker
750 ml su
1 limonun suyu veya 1 g limon tuzu
Yapılışı : Büyük sert dokulu, kokulu ve tam olmamış kayısılardan iyi reçel yapılır. Kayısılar ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır. İçlerinin kabukları soyulur. Şekerle su kaynatılır, şurup kıvamına gelince kayısılar ve çekirdekleri ilave edilir. Reçel kıvamına gelince 1 limonun suyu veya 1 g limon tuzu ilave edilip 2 dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir. Reçeller kavanozlara koyulup, kapakları sıkıca kapatılır ve soğuyana kadar ters döndürüp bekletilir. Ardından normale çevrilir (1).

Şeftali Reçeli

Malzemeler

1 kg. şeftali
1 kg. toz şeker
1 limonun suyu veya 1 g limon tuzu
Yapılışı: Yarma ve orta olgunluktaki şeftalilerden iyi reçel yapılır. Şeftalilerin kabukları soyulur, muntazam şekilde dilimlenir. Hazırlanan şeftaliler şekerle katlanıp 1 gece bekletilir. Ertesi gün kendi suyu ile kaynatılır. Reçel kıvamına gelince 1 limonun suyu veya 1 gram limon tuzu ilave edilip 2 dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir. Reçeller kavanozlara koyulup, kapakları sıkıca kapatılır ve soğuyana kadar ters döndürüp bekletilir. Ardından normale çevrilir( 1 ).

  Alıntı ile Cevapla