Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Aile Çocuk ve Ev Hali Klubü > Ev Hali > Mutfak Sohbetleri

Uyarılar

reçel yapımı hakkında...

Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri reçel yapımı hakkında... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız REÇEL Reçel meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle dayanıklı hale getirilmiş şeklidir. Şeker oranı fazla olduğu için uzun zaman açıkta muhafaza etmek mümkündür. REÇEL NASIL YAPILIR? Reçel yapılacak meyveler öncelikle yıkanır. Varsa ezik ve çürükleri ayrılır. Daha sonra meyvenin cinsine göre çekirdekli ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi

reçel yapımı hakkında...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-01-2008, 08:29 PM   #1 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart reçel yapımı hakkında...

REÇEL


Reçel meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle dayanıklı hale getirilmiş şeklidir. Şeker oranı fazla olduğu için uzun zaman açıkta muhafaza etmek mümkündür.

REÇEL NASIL YAPILIR?

Reçel yapılacak meyveler öncelikle yıkanır. Varsa ezik ve çürükleri ayrılır. Daha sonra meyvenin cinsine göre çekirdekli veya çekirdeksiz dilimlenerek yada bütün halde reçele işlenir.

Reçel yapımı iki şekilde olur:

1. Katlama usulü ile reçel yapımı

Meyveler bir gün önceden şekerle katlanarak meyve suyunun şekerce alınması esasına dayanır. Çilek, vişne, erik, şeftali reçelleri bu gruba girer.

Katlama usulü ile yapılan reçellerde bir gün önceden temiz bir kap içerisinde her meyveye göre değişik olmak üzere şeker ve meyve birer kat olarak yerleştirilir.

Ertesi gün eğer sulanma fazla olmuş ve dışarıdan su ilavesine gerek kalmamış ise doğrudan doğruya; sulanma az ise gerekli miktar su ilave edilerek kaynatılır.

Fakat şuruptaki meyveler yumuşak olduğu için kaynama sırasında delikli bir kepçe ile meyveler başka bir kaba alınır ve şurup koyulaştırılıp istenilen kıvama gelince tekrar şuruba katılarak meyvelerin dağılması önlenir.

2. Doğrudan kaynatarak reçel yapımı:

Bu usulde yapılan reçellerde meyveler önceden meyve cinsine göre hazırlanan şurup içerisinde kaynatılarak istenilen kıvama getirilir ve ateşten alınır.

Elma, armut, ayva, kayısı, portakal ve mandalina gibi sert etli meyveler bu şekilde reçel yapımına daha uygundur.

Reçel hangi usulde yapılırsa yapılsın reçelde meyveler ezilmeden şekillerini kaybetmeden kalmalı ve şurupları parlak olmalıdır.

Reçele gerekli şeker miktarı meyvenin cinsine bağlıdır. Tatlı meyvelerde daha az, ekşi meyvelerde daha fazla şeker kullanılır. Genellikle 1 kg meyve için 1,5-2 kg şeker, meyvenin cinsine göre de 2-3 bardak su konur.

DİKKAT

Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.

REÇELİN KIVAMI NASIL BELİRLENİR?

Reçelin istenilen kıvamda olup olmadığı çeşitli şekillerde belirlenebilir.

1. Refraktometre ile:

Reçelin kuru maddesini belirleme esasına dayanan bu yöntemde refraktometre denilen alet kullanılır. Bu aletin özel yerine numune konulup kıvam tespit edilir. İstenilen dereceye gelmişse ateşten indirilir.

2. Termometre ile:

Normal olarak şeker nisbeti % 65-70 olan şuruplar 104-105°C de kaynar. Sıcaklık bu dereceyi bulunca indirilirse uygun kıvam elde edilir.

3. Damla usulü ile:

Damla usulüyle kıvam tesbiti ise iki ayrı yolla yapılır.

a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır.

b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.

REÇELLER NASIL MUHAFAZA EDİLMELİDİR?

Arzu edilen kıvamdaki reçeller ateşten indirildikten sonra kavanoz veya uygun kaplarda muhafaza edilir.

Reçeller kavanozlara sıcak iken doldurulur, kapakları sıkıca kapatıldıktan sonra, ters çevrilip bırakılır. Reçeller rutubetsiz ve loş yerlerde saklanmalıdır.

REÇELLERDE GÖRÜLEN BOZUKLUKLAR:

Köpürme:

Reçeller şeker oranı ve dolayısıyla kıvamı düşük olursa açıkta muhafaza edildiğinde köpürme olur.

Kristalleşme:

Reçellere limon suyu veya tuzu ilave edilmediği takdirde şekerlenme de denilen kristalleşme olur.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2008, 08:32 PM   #2 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: reçel yapımı hakkında...



Kayısı Reçeli

Malzemeler

1 kg. kayısı
1.5 kg. toz şeker
750 ml su
1 limonun suyu veya 1 g limon tuzu
Yapılışı : Büyük sert dokulu, kokulu ve tam olmamış kayısılardan iyi reçel yapılır. Kayısılar ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır. İçlerinin kabukları soyulur. Şekerle su kaynatılır, şurup kıvamına gelince kayısılar ve çekirdekleri ilave edilir. Reçel kıvamına gelince 1 limonun suyu veya 1 g limon tuzu ilave edilip 2 dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir. Reçeller kavanozlara koyulup, kapakları sıkıca kapatılır ve soğuyana kadar ters döndürüp bekletilir. Ardından normale çevrilir (1).

Şeftali Reçeli

Malzemeler

1 kg. şeftali
1 kg. toz şeker
1 limonun suyu veya 1 g limon tuzu
Yapılışı: Yarma ve orta olgunluktaki şeftalilerden iyi reçel yapılır. Şeftalilerin kabukları soyulur, muntazam şekilde dilimlenir. Hazırlanan şeftaliler şekerle katlanıp 1 gece bekletilir. Ertesi gün kendi suyu ile kaynatılır. Reçel kıvamına gelince 1 limonun suyu veya 1 gram limon tuzu ilave edilip 2 dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir. Reçeller kavanozlara koyulup, kapakları sıkıca kapatılır ve soğuyana kadar ters döndürüp bekletilir. Ardından normale çevrilir( 1 ).

  Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2008, 08:33 PM   #3 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: reçel yapımı hakkında...


KABAK BİBER REÇELİ TARİFİ
-650 gram ufak boy sarı kabak (Veya ufak boy kabak türü)
-350 gram kırmızı biber
-150 gram arzu edilirse acı biber
-6 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon tuzu
-1 çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:Öncelikle kullanacağımız kabakları ve biberleri iyice yıkıyoruz.Bir tencerenin içine su ve 1 çay kaşığı karbonat ilave ediyoruz.Su kaynadığı zaman tüm sebzeleri teker teker içine atıyoruz.
Ve maksimum 10 dakika kadar kaynatıyoruz sebzeleri.Sonra süzgeçe alarak süzün .Ve iyice ılıyıncaya kadar bekletin.
Ardından ,sebzeleri buzlukta tam 30 dakika kadar bekletiyoruz.Yani şoklama yöntemi ,uyguluyoruz .
İşte bu da bizim püf noktamız oluyor .
Ne kadar basitmiş değil mi?Ama bir o kadar da etkili.
Bu arada şerbeti hazırlayalım.Bir tencerenin içine 6 su bardağı şeker ,2 su bardağı su ilave edin.Ve 10 dakika kadar kaynatın şerbeti.Biraz kıvamın yoğunlaşması gerekiyor bu sırada.
Eğer yoğunluk sağlanmamışsa ,biraz daha kaynatın.
Buzluktan sebzeleri çıkartın ve bu kaynayan şerbete ilave edin.
Bu sırada 1 çay kaşığı tereyağı da ilave etmeyi unutmayın.Neden mi?köpüklenmenin azalması ve reçelin renginin berraklaşması için.
30 dakika kadar kaynatın.
Bu sürenin sonunda 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu da ilave edin.
10 dakika kadar daha kaynatın.
Reçelden bir kaşık alıp bir tabağa dökün.Eğer yayılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
Soğuduğu zaman kavanoza aktarın reçelinizi.
Eğer kıvamı size göre biraz sulu olmuşsa,soğuduktan sonra 3-4 dakika kaynatın reçelinizi.
Not:Bütün aşamalara ve verilen sürelere uymaya dikkat edin.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2008, 08:38 PM   #4 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: reçel yapımı hakkında...


turunç reçeli...

10 turunç
1 kg şeker
1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)
Yapımı:

Turuncu, rendenin ince tarafından rendeleyin
Üst ve alt kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (8 parça filan olur)
Bu kabuk dilimlerini kaynayan suya atın ve yumuşayıncaya kadar kaynatın
Çıkartıp soğuk suya aktarın ve 3 - 4 gün boyunce, günde iki defa suyu değiştirin ki acı suyu çıksın
Kabukları kendi etrafında sararak spiral şekil verin (fotoğraftaki gibi) ve yorgan iğnesi geçirilmiş kalınca bir ipe dizin, büyükçe bir tencereye dizin
1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın
Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin
Afiyet olsun!

  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2014, 09:43 AM   #5 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Oct 2014
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 Mesaja İyi ki varsın denildi
kobim is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: reçel yapımı hakkında...

Toplum olarak her yıl tekrarladığımız ve kendimize has olan alışkanlıklarımız vardır. Kışlık yiyeceklerimizin çoğunu yaz mevsiminde hazırlamak da bu alışkanlıklarımız içinde çok önemli bir yer tutarken, özellikle meyvelerin mevsimlik yetişmesi halkımızı bu meyvelerden daha uzun süreler yararlanma yoluna itmiştir. Her mevsimde her istenen meyveyi bulmak mümkün olamazken, insanlar aradıkları bu tadı, yazın yaptıkları reçel sayesinde yılın her günü bulma şansı yakalamışlardır. Kahvaltı sofralarının en vazgeçilmez gıdaları arasında yer alan bu meyve özlü yiyecek, kaynatılma yolu ile yapılıp, kavanozlar içinde çok uzun süreler bozulmadan muhafaza edilebilmektedir.

Meyvelerin uzun süre soframıza katılmasını sağlayan sistem aynı zamanda sebzeler için de geçerli olurken, kayısı, vişne ve çilek gibi lezzetli reçel çeşitleri yanında patlıcan ve kabak gibi sebzelerin de bu güzel yiyecek için kullanıldığını görebiliriz. Özellikle tere yağ ile muazzam bir birliktelik oluşturan bu çeşitli kahvaltılıklarının, kış mevsiminde insana ekstra enerji verdiği de söylenmektedir. Kar ve soğuk hava yüzünden kış mevsiminin ağaçları tamamen çıplak bir hale getirmesi, insanların bu konuda pratik çözüm bulmalarını sağlayıp, her mevsimde istedikleri gıdaya ulaşma imkanı sunmuştur. İçinde bolca şeker bulunmasından dolayı evden çıkmadan önce kahvaltı tabağında bu yiyeceğin bulunması, dışarı çıkınca insanların soğuğa karşı daha dayanaklı bir duruş sergilemesini sağlamıştır.

Gıda sektörünün çok geniş kapsamlı olması ve insanların gıda alma zorunluluğu, bu sektörün her zaman mesafe kaydederek büyümesine yol açmıştır. Kavanoz ve pet kaplarda raflara dizilen bu sanayi ürünü reçel çeşitleri, insanların çok tükettiği bir gıdayı ortaya çıkarırken, çoğu insanın kendi yaptığı ürünü tercih ettiğine şahit oluruz. Çocukların daha çok sevdiği bu güzel yiyeceğin, sağlık açısından da çok faydalı olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
kobim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


reçel yapımı hakkında...

Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri reçel yapımı hakkında... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız REÇEL Reçel meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle dayanıklı hale getirilmiş şeklidir. Şeker oranı fazla olduğu için uzun zaman açıkta muhafaza etmek mümkündür. REÇEL NASIL YAPILIR? Reçel yapılacak meyveler öncelikle yıkanır. Varsa ezik ve çürükleri ayrılır. Daha sonra meyvenin cinsine göre çekirdekli ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.