Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2008, 08:38 PM   #4 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: reçel yapımı hakkında...


turunç reçeli...

10 turunç
1 kg şeker
1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)
Yapımı:

Turuncu, rendenin ince tarafından rendeleyin
Üst ve alt kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (8 parça filan olur)
Bu kabuk dilimlerini kaynayan suya atın ve yumuşayıncaya kadar kaynatın
Çıkartıp soğuk suya aktarın ve 3 - 4 gün boyunce, günde iki defa suyu değiştirin ki acı suyu çıksın
Kabukları kendi etrafında sararak spiral şekil verin (fotoğraftaki gibi) ve yorgan iğnesi geçirilmiş kalınca bir ipe dizin, büyükçe bir tencereye dizin
1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın
Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin
Afiyet olsun!

  Alıntı ile Cevapla