Ynt: reçel yapımı hakkında...
KABAK BİBER REÇELİ TARİFİ
-650 gram ufak boy sarı kabak (Veya ufak boy kabak türü)
-350 gram kırmızı biber
-150 gram arzu edilirse acı biber
-6 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon tuzu
-1 çay kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:Öncelikle kullanacağımız kabakları ve biberleri iyice yıkıyoruz.Bir tencerenin içine su ve 1 çay kaşığı karbonat ilave ediyoruz.Su kaynadığı zaman tüm sebzeleri teker teker içine atıyoruz.
Ve maksimum 10 dakika kadar kaynatıyoruz sebzeleri.Sonra süzgeçe alarak süzün .Ve iyice ılıyıncaya kadar bekletin.
Ardından ,sebzeleri buzlukta tam 30 dakika kadar bekletiyoruz.Yani şoklama yöntemi ,uyguluyoruz .
İşte bu da bizim püf noktamız oluyor .
Ne kadar basitmiş değil mi?Ama bir o kadar da etkili.
Bu arada şerbeti hazırlayalım.Bir tencerenin içine 6 su bardağı şeker ,2 su bardağı su ilave edin.Ve 10 dakika kadar kaynatın şerbeti.Biraz kıvamın yoğunlaşması gerekiyor bu sırada.
Eğer yoğunluk sağlanmamışsa ,biraz daha kaynatın.
Buzluktan sebzeleri çıkartın ve bu kaynayan şerbete ilave edin.
Bu sırada 1 çay kaşığı tereyağı da ilave etmeyi unutmayın.Neden mi?köpüklenmenin azalması ve reçelin renginin berraklaşması için.
30 dakika kadar kaynatın.
Bu sürenin sonunda 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu da ilave edin.
10 dakika kadar daha kaynatın.
Reçelden bir kaşık alıp bir tabağa dökün.Eğer yayılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
Soğuduğu zaman kavanoza aktarın reçelinizi.
Eğer kıvamı size göre biraz sulu olmuşsa,soğuduktan sonra 3-4 dakika kaynatın reçelinizi.
Not:Bütün aşamalara ve verilen sürelere uymaya dikkat edin. |