Ynt: Bu kitabı okuyunca ne kadar şanslı olduğumu anladım... Ben buna benzer bir kitap okumuştum.Annemi birkez daha görsem Zana Muhsen.Bu kitapta gerçek bir yaşam öyküsünü
anlatıyor.Kitabı okurken dünyada nekadar farklı hayatlar var diye düşünmüş halime şükretmiştim.İnsan hayatının nekadar
çabuk değişe bileceğini dünya kadınlarının ne kadar yolun başında olduklarını her nerede olursak olaım birbirimize sahip
çıkmamız gerektiğini .Bize verilen haklar için mücadele etmeliyiz.Kitapta adı geçen iki kız kardeş İngilterede yaşarken
baba Yemenli anne İngiliz babaları tarafından Yemenli bir adamın oğullarına satılırlar.İngiltereden Yemene yolculuk başlar.
Yemenin en üçra köylerinde en zor şartlarda 14-15 yaşlarında iki kız esir hayatı yaşarlar taş taşırlar su taşırlar akrepler
yılanlarla mücadele ederler.İlkel şartlarda çocuk doğururlar.Çocuklarını bırakamazlar.Sonra zana kaçar annesinin yanına.Çok güzel bir kitaptı okurken anne baba olmanın sadece doğurmak olmadığını ,doğan cana ömür boyu sahiplenmeyi gektiğinde
özgürlüğünü vermeyibilmek. |