Alıntı:
keskin38 Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba phantom. Seninle meslektaşız 22 mart tarihli cevaplarını okurken agzım acık kaldı sankı. Az evvel sanemceye de soyledım. Bu cevaplar sankı benım cevaplarım. Kendım yazsam bu kadar dogru dokemezdım dıye dusundum. Merto' nun değerli ve anlamlı sorularına hep cevap aradım kendımde. Fikirde cevaplar hazır ama yazıya dökemedim. Günlüğümde paylaşamadım nedense. Kendimi o kadar net anlatamıyorum ben. Bu benim eksikliğim farkındayım ama yenemıyorum işte. Bılgısayar basında her soruya cevap verıyorum ve bakıyorum senın cevaplarınla aynı frekansta. Ya bu kadar olur gercekten... Kendime itiraf edemediğim, etsem de arkasına saklandıgım gerceklerle yüzleştim bu sayfalarda. Ruh halim değişti birden. Yaklasık 2-3 haftadır hep olumlu olmaya çalışıyorum, olumlamalar yapıyorum ve ınanıyorum. Şimdi farkettim ki aslında kendimi kandırmısım. Aslında içimde hiç de olumlu değilmişim. Aslında korkularım, endişelerim, eksikliklerim hala kaya gibi duruyolarmıs. Farkettim ve çöktüm sanki.... Offff..... Benim en büyük sıkıntımın KPSS oldugunu düşünüyorum. Sanki onu aştıgımda herşey yoluna girecek, rotamı çizip mutlu mesut yasayacagım hayatı. KPSS resmen dönüm noktası olacak bende. Bu sene 4. girişim olacak ve artık utanıyorum Her sene çalışma azmim azalıyor, ben bunları biliyorum deyip savsaklıyorum. Ertele ,ertele, yumurta kapıya dayanınca da panik, endişe akabınde de basarısızlıkBütün bunlara sebep sistemin yanlışlığı. Bu sistemi kabul etmiyo beynim. Değiştirmeye de olanak olmadıgı için sürükleniyorum peşinden. Her sene sınav sonuclarının acıklandıgı tarıhlerde cevremden gelen sorulardan, ücretli öğretmenlik yaptıgım okullarda personel ile tanısırken " Aaaaa! ücretlimisiiiin? " derken yarım yamalak tokalasan ellerden, öğrencilerimin ve velilerimin " Siz gerçek öğretmen misiniz? " sorularından ve içimdeki " Sen beceriksizin aptalın tekisin " diyen sesten bıktım artık |
Tekrardan merhabalar Keskin38:)
Yazamıyorsan da kendini zorlamalısın.Ben önceden hiç yazamazdım kendimi.Psikoloğa gittiğim dönemlerde sırf ona ayıp olmasın diye yazardım zorla:) Ama iyi de oldu kendimi yazıya dökebilmeyi öğrendim yine sıkılıyordum ama aklımda kendimi en iyi yazarak ifade edebileceğim düşüncesi vardı ve bu düşünceyle kendimi zorlamış, zamanla alışmıştım.
Şimdi de sen bunları kaç kere yazdın diyorum kendime.Ama yazmak iyi bir yol.Yazarken kendi hakkında birşeyler de keşfediyorsun.Hiç düşünmediğin, aklına daha önce gelmemiş şeyler.
Benzememize sevindim.Belki de değişim çalışmalarında birbirimizi destekleyebilir, benzer sorunlarımıza ortak çözümler de bulabiliriz.
Kpss konusunda da panik yapma.Bak ben hala çalışmaya başlayamıyorum.Nedense içimde bir panikte yok.Çalışmak istiyorum, illaki çalışıp kendimi deniycem,ama dediğin gibi sistemin yanlışlığı beni itiyor biraz.''Neden öğretmen olmaya hak kazanmışken yeniden sınava girmek zorundasın ki?'' diyor beynim.Ama bunu yapmak zorundayız.Her ne olursa olsun.Yine de kendimi çokta sıkamıyorum.Gerçi benim ilk senem.Sen çevrenin baskılarıyla iyice bunalmış olabilirsin sana hak veriyorum.Ama onları dinlersen iyice panik yapacaksın ve herşey daha da kötü olacak.Ben çevremden etkilenmemeye çalışıyorum.Tüm arkadaşlarım çalışıyor ve neden hala çalışmadığımı soruyorlar.Ama hiç telaşım yok.Geceleri yatarken kendimi sorgulamıyorum henüz:) Daha üç ay var diye düşünürsek verimli bir çalışmayla iyi bir sonuç alabilirm diye düşünüyorum.Tabi artık çalışmaya başlamam lazım...Olmazsa da başka sektörlere yönelebiliriz bilmiyorum sanırım benim de kafam karışık bu konu da :)
Sen yine de çevrenden etkilenmemeye çalış.Sana ''ücretli misin?''diyenleri de hiç duyma bence.Çünkü bizler okullarımızdan mezun olduğumuz andan itibaren 'Gerçek' birer öğretmeniz.Sana öyle diyen birine gururla 'Evet' diyebilirsin.Sen bu işin okulunu okumuşsun bir formaliteyi aşamıyorsun diye seni böyle itelemelerine izin verme arkadaşım.Ayyy çok sinirlendim vallahi.Göster bana onları:)Zaten kpssyi kazanmak öğretmenlik yeteneklerini sınamıyor ki bunu sen de biliyorsun.Yok olmuş gölü hala var olarak kabul edip nerde olduğunu soran bir sistemden ne bekleyebiliriz?Sen öğrencilerin için elinden geleni yapıyorsan ücret karşılığı mı maaş karşılığı mı çalıştığın önemli değil.Kaldı ki şu an staj yaptığım okulda öğretmenleri gözlemliyorum isterse iki kat maaş alsın 'öğretmen' diye tabir edemeyeceğim kişiler kendilerini öğretmenden sayıyorsa...Her neyse.Bu konuda çok dertliyim de:) Kendini üzmene gerek yok.Sistem aptal sen değilsin..
Bu arada günlüğüne yaz.İçinden ne geliyorsa.Dök içini.O bunun için var:)
Görüşmek üzere:)