Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Hikayelerimizi Anlatalım > Üyelerin Değişim Günlükleri

Uyarılar

phantommun günlüğü

Hikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Değişim Günlükleri phantommun günlüğü Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Alıntı: phantomm Nickli Üyeden Alıntı Bazen karar veririm oturup yazarım neler yapmak istediğimi düşünürüm,en çok neye önem veriyorum, düşünüp yazarım önem sırasına göre.Güya baştan başlayıp tüm hedefler için çalışmalar yapıcam bilmem ne.Ama ilki için düşündüğüm çalışmaları bikaç gün yapıyorum ilk ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Değişim Günlükleri telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Değişim Günlükleri nerededir kimdir Üyelerin Değişim Günlükleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Değişim Günlükleri hipnoz Üyelerin Değişim Günlükleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Değişim Günlükleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Değişim Günlükleri kuantum düşünce kitap haberi

phantommun günlüğü

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-03-2009, 11:05 AM   #121 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer

Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Lightbulb Cevap: Lastiğin yola değdiği yer!

Alıntı:
phantomm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazen karar veririm oturup yazarım neler yapmak istediğimi düşünürüm,en çok neye önem veriyorum, düşünüp yazarım önem sırasına göre.Güya baştan başlayıp tüm hedefler için çalışmalar yapıcam bilmem ne.Ama ilki için düşündüğüm çalışmaları bikaç gün yapıyorum ilk bir iki gün düzenli daha sonra yarın yapsam da olur tavrında,daha sonra daha sonra...Yani program yapıyorum,üstüne düşünüyorum ama olmuyor bırakıyorum, bıkıyorum.Burdaki azimli insanlara hayranlıkla bakıyorum gerçekten..Çalışmalar hazırlayıp,düzenli bir şekilde yürütüyorlar ama ben de hep bi kırılma noktasına gelip herşeyi bırakıyorum.Aynı film içinde dönüp duruyorum.

Yani aslında birşeyler yapmıyo değilim ama yaptığımda istikrar sağlayamıyorum.Ve yine bırakırım diye artık başlamak bile istemiyor canım:(
Selamlar phantom,
Canım belkide hedeflerinin seninle ve gerçekten istediklerinle ne kadar örtüştüğünü araştırmalısın öncelikle, hep söylendiği gibi "Ben gerçekten ne istiyorum?" sorusu, sürekli aklımızda tutulması gereken ve belkide cevabı bizim gelişip değişmemize paralel değişen bir sorudur.

Yaşamımızın herhangi bir anında bu soruya vereceğimiz cevap bizi bir sonraki atlama taşına taşıyacaktır.

Hedeflerin belirlenmesinde; bizi gerçekten heyecanlandıran ve motive edecek ortak paydalar olması, farklı alanlarda ve konularda olsa da "özde aynı" yani kim olduğumuza cevap veren değerler ve beklentiler üzerine hedeflerin peşinde koşmamızı ve başarılı sonuçlar almamızı sağlar.

Hedeflerin takibi en azimli insanlar için bile zor bir süreçtir gerçekten, çok imrenilen, amaçları peşinde istikrarlı koşan insanlar dahi bu süreci kolay yürütemeyebilirler.

Hedeflerimizin bizi ifade eden değer ve amaçlar üzerine kurulu olmasına çalışmalıyız. Yoksa kaçınılmaz olarak zorlanacak ya da kendimizden taviz verecek veya vazgeçeceğiz.

Hedefe doğru ilerlemenin diğer bir güçlüğü ise doğru strateji geliştirmemektir. Hedefe giden yolun esnek ve net olması gerekir. Bu yolun bize ait ya da uygun bir yol olması gerekir.

Senin için en önemli olduğunu düşündüğün bir tanesi ile başlayabilirsin örneğin. Küçükte olsa ulaşmak isteyeceğin bir hedef olabilir.
Ve buna giden yolu belirleyerek devam edersin. Yol boyunca karşılaşacağın sürprizler için esnek bir tavır geliştirebilirsin. Önemli olan gözünü hedeften ayırmamak ve sürekli kendine şimdi nasıl? diye sorabilmektir.

Eğer somut bir hedefin varsa burada birlikte bu çalışmayı yapabiliriz.
Küçükte olsa örnek teşkil edecek ve motivasyon sağlayacaktır.

Sevgiler MERT .

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-03-2009, 01:01 PM   #122 (permalink)
Çevirmen

phantomm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,233
548 Mesajinıza toplam 2,918 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
phantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud of
Standart Cevap: Lastiğin yola değdiği yer!

Aslında bazen bakıyorum, gerçekten de uzak hedefler belirlemiş oluyorum kendime.Yani, uzak derken biranda herşeyi başarmak istiyorum, bunun için kendime eziyet gibi programlar hazırlıyorum.Bir insan aynı anda herşey olamaz ama benim istediğim bunu yapabilmek, bu yüzden de hedeflerim ulaşılması zor oluyor:(

Şimdi mesela herşeyi geçtim artık, erken uyanabilmek ve kişisel çalışmalarımı yapabilmek istiyorum.Hayatımın her döneminde erken uyanabilmek benim için zor olmuştur.Bunu her zaman da yenmek istedim ama yapamıyorum.Önceki gün ne kadar kararlı olursam olayım, sabah telefon çaldığında benim için azap başlıyor.Önceki günün planları,programları uykunun tatlılığına yenik düşüyor:( Telkinleri dinlemeye başladığımdan beri de daha uzadı uyuma saatlerim.Yatağımı daha sever oldum.İnanın arkadaşıma kalkar kalkmaz 'Bu iş iş değil de akşam olsa da yatsak.' diyorum beraber gülüyoruz:):) En sevdiğim şey uyumak sanırım:( Tutkuyla yapabildiğim tek şey:)

Gülüyorum ama gerçekten benim için çok büyük bir problem bu.Düzensiz bir uyku,düzensiz beslenme..Bence bunlar insanı ağırlaştırıyor.Öncelikle bunları değiştirmek istiyorum.Sürekli katı yiyorum mesela hem etli,ağır yemekleri sevdiğim için hem de evimden uzak olduğumdan sürekli hazıra yönelmemden kaynaklanıyor.Sağlıklı beslensem daha hafif hissederim gibi geliyor,uykum da düzene girer sanırım çünkü vücut rahat olduğu için daha derin ve kaliteli uyurum diye düşünüyorum.Son günlerde sağlıklı,sıvı ağırlıklı beslenmenin yollarını düşünüp duruyorum ama zor gibi geliyor.

İşte şimdi yapmak istediklerim; hayatımı düzene koymak.Düzenli uyku,erken kalkabilmek,düzenli ve sağlıklı beslenebilmek,sabahları küçük çalışmalar yapmak,düzenli yoga yapmak(bana çok iyi geliyor ama bi türlü onu da düzenli yapmayı başaramıyorum) ve kpssye verimli şekilde çalışmaya başlamak.

Birkaç gündür sürekli defterimi alıyorum plan program yapayım herşeyin vaktini belirleyeyim diye ama uyamayacağımı bilmek yine ertelememe yol açıyor.
Alt 25-03-2009, 01:02 PM   #123 (permalink)
Çevirmen

548 Mesajinıza toplam 2,918 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
phantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud ofphantomm has much to be proud of

Dün ilk defa kendimi çok hafif hissettim bir ara.Bu hayat benim dedim içten içe.Bu hayat benim doğrusuyla yanlışıyla.İyice öğrenene kadar hatalar yapacağım,güleceğim,ağlayacağım...Kİmseye hesap vermek zorunda da değilim.Rahatladım:)
Alt 25-03-2009, 02:23 PM   #124 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer

Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Question Hedef belirleme üzerine !

Alıntı:
phantomm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi mesela herşeyi geçtim artık, erken uyanabilmek ve kişisel çalışmalarımı yapabilmek istiyorum.Hayatımın her döneminde erken uyanabilmek benim için zor olmuştur.Bunu her zaman da yenmek istedim ama yapamıyorum.Önceki gün ne kadar kararlı olursam olayım, sabah telefon çaldığında benim için azap başlıyor.Önceki günün planları,programları uykunun tatlılığına yenik düşüyor:( Telkinleri dinlemeye başladığımdan beri de daha uzadı uyuma saatlerim.Yatağımı daha sever oldum.İnanın arkadaşıma kalkar kalkmaz 'Bu iş iş değil de akşam olsa da yatsak.' diyorum beraber gülüyoruz:):) En sevdiğim şey uyumak sanırım:( Tutkuyla yapabildiğim tek şey:)

Gülüyorum ama gerçekten benim için çok büyük bir problem bu.Düzensiz bir uyku,düzensiz beslenme..Bence bunlar insanı ağırlaştırıyor.Öncelikle bunları değiştirmek istiyorum.Sürekli katı yiyorum mesela hem etli,ağır yemekleri sevdiğim için hem de evimden uzak olduğumdan sürekli hazıra yönelmemden kaynaklanıyor.Sağlıklı beslensem daha hafif hissederim gibi geliyor,uykum da düzene girer sanırım çünkü vücut rahat olduğu için daha derin ve kaliteli uyurum diye düşünüyorum.Son günlerde sağlıklı,sıvı ağırlıklı beslenmenin yollarını düşünüp duruyorum ama zor gibi geliyor.

İşte şimdi yapmak istediklerim; hayatımı düzene koymak.Düzenli uyku,erken kalkabilmek,düzenli ve sağlıklı beslenebilmek,sabahları küçük çalışmalar yapmak,düzenli yoga yapmak(bana çok iyi geliyor ama bi türlü onu da düzenli yapmayı başaramıyorum) ve kpssye verimli şekilde çalışmaya başlamak.

Birkaç gündür sürekli defterimi alıyorum plan program yapayım herşeyin vaktini belirleyeyim diye ama uyamayacağımı bilmek yine ertelememe yol açıyor.

Anladığım kadarıyla hayatını düzene koymak yolunda atman gereken ilk iki adımı; 1. Sabahları erken kalkmak ve küçük çalışmalar yapmak
2. Sağlıklı ve sıvı ağırlıklı beslenmek, yan kazanç olarakta daha iyi hissedip kpss sınavlarına daha verimli hazırlanmak olarak belirlemişsin.

"Erken kalkmak ve küçük çalışmalar yapmak istiyorum."
  • Erken kalkmaktan kast ettiğin nedir tam olarak, sabahları saat kaçta uyanmak sana erken kalkmış hissettirir ve düzenli sabah çalışmalarına vakit ayırmanı sağlar?
  • Erken kalkmanı engelleyen şeyler nelerdir? Lütfen 10 madde olarak yazarmısın?
  • Sabahları yataktan zıplayarak erkenden kalktığın dönem ne zamandı?
  • Ve erkenden kalkmanı sağlayan nedenler nelerdi?
  • Ne yapmak için erken kalksan hiç dert etmezdin?
  • Yaparken sana şarkı söyleten eylemler nelerdir?
  • Erken kalkman sana ne sağlar?
  • Ertesi sabah erken kalkman gerektiğinde - örneğin tatil için yola çıkacağın sabah öncesi - neler yaparsın yada yapardın?
  • Ne olsa erken kalkarsın?
  • Erken kalktığını varsayarak örnek bir sabah programı yazarmısın lütfen? ( 07:00 Kalkış 07:20 Yoga 07:50 Kahvaltı v.b işe gidene kadar)
"Sağlıklı ve sıvı ağırlıklı beslenmek istiyorum."

Sağlıklı beslenmek ne demek tam olarak?
Diyetinde bulunması gereken besin türleri nelerdir?
Sıvı gıdalardan hangilerini severek tercih edersin?
Günlük beslenme alışkanlığın saatleriyle birlikte nasıldır?
Nasıl bir diyet seni sağlıklı ve hafif kılar?
Yememen gerekirken yediğini düşündüğün neler var listelermisin?
Seni rahatsız ve ağır,şişkin hissettiren gıdalar nelerdir listelermisin?
Ne zaman olsa yerim diyebileceğin ve sana göre sağlıklı olan gıdalar nelerdir listelermisin?
Nasıl bir diyet programı seni sağlıklı ve hafif kılardı, lütfen bir günlük örnek beslenme listesi hazırlarmısın?

Hadi bakalım, top sende şimdi :)

Sevgiler Mert.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-03-2009, 11:38 PM   #125 (permalink)
Üsteğmen

keskin38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 5,355
246 Mesajinıza toplam 1,629 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
keskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to beholdkeskin38 is a splendid one to behold
Standart Cevap: phantommun günlüğü

Merhaba phantom. Seninle meslektaşız

22 mart tarihli cevaplarını okurken agzım acık kaldı sankı. Az evvel sanemceye de soyledım. Bu cevaplar sankı benım cevaplarım. Kendım yazsam bu kadar dogru dokemezdım dıye dusundum. Merto' nun değerli ve anlamlı sorularına hep cevap aradım kendımde. Fikirde cevaplar hazır ama yazıya dökemedim. Günlüğümde paylaşamadım nedense. Kendimi o kadar net anlatamıyorum ben. Bu benim eksikliğim farkındayım ama yenemıyorum işte. Bılgısayar basında her soruya cevap verıyorum ve bakıyorum senın cevaplarınla aynı frekansta. Ya bu kadar olur gercekten...

Kendime itiraf edemediğim, etsem de arkasına saklandıgım gerceklerle yüzleştim bu sayfalarda. Ruh halim değişti birden. Yaklasık 2-3 haftadır hep olumlu olmaya çalışıyorum, olumlamalar yapıyorum ve ınanıyorum. Şimdi farkettim ki aslında kendimi kandırmısım. Aslında içimde hiç de olumlu değilmişim. Aslında korkularım, endişelerim, eksikliklerim hala kaya gibi duruyolarmıs. Farkettim ve çöktüm sanki....

Offff.....

Benim en büyük sıkıntımın KPSS oldugunu düşünüyorum. Sanki onu aştıgımda herşey yoluna girecek, rotamı çizip mutlu mesut yasayacagım hayatı. KPSS resmen dönüm noktası olacak bende. Bu sene 4. girişim olacak ve artık utanıyorum Her sene çalışma azmim azalıyor, ben bunları biliyorum deyip savsaklıyorum. Ertele ,ertele, yumurta kapıya dayanınca da panik, endişe akabınde de basarısızlıkBütün bunlara sebep sistemin yanlışlığı. Bu sistemi kabul etmiyo beynim. Değiştirmeye de olanak olmadıgı için sürükleniyorum peşinden. Her sene sınav sonuclarının acıklandıgı tarıhlerde cevremden gelen sorulardan, ücretli öğretmenlik yaptıgım okullarda personel ile tanısırken " Aaaaa! ücretlimisiiiin? " derken yarım yamalak tokalasan ellerden, öğrencilerimin ve velilerimin " Siz gerçek öğretmen misiniz? " sorularından ve içimdeki " Sen beceriksizin aptalın tekisin " diyen sesten bıktım artık
DAHA İYİ
hissediyorum :)
keskin38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-03-2009, 08:58 AM   #126 (permalink)
Üsteğmen

yas_min - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 751
167 Mesajinıza toplam 1,141 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yas_min is a splendid one to beholdyas_min is a splendid one to beholdyas_min is a splendid one to beholdyas_min is a splendid one to beholdyas_min is a splendid one to beholdyas_min is a splendid one to beholdyas_min is a splendid one to beholdyas_min is a splendid one to behold

Phantom , bende senin gibiyim gercekten..sabahlari erken uyanmak istiyorum, dengeli beslenmek istiyorum, bunlari bi zorluk degilde guzel aliskanlik olarak kabullenmek istiyorum, mert bende bunlara cevap versem olurmu :)))

Umarim hersey gonlunce olur .
sevgimle kal
yas_min isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-03-2009, 06:00 PM   #127 (permalink)
Çevirmen

Alıntı:
keskin38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba phantom. Seninle meslektaşız

22 mart tarihli cevaplarını okurken agzım acık kaldı sankı. Az evvel sanemceye de soyledım. Bu cevaplar sankı benım cevaplarım. Kendım yazsam bu kadar dogru dokemezdım dıye dusundum. Merto' nun değerli ve anlamlı sorularına hep cevap aradım kendımde. Fikirde cevaplar hazır ama yazıya dökemedim. Günlüğümde paylaşamadım nedense. Kendimi o kadar net anlatamıyorum ben. Bu benim eksikliğim farkındayım ama yenemıyorum işte. Bılgısayar basında her soruya cevap verıyorum ve bakıyorum senın cevaplarınla aynı frekansta. Ya bu kadar olur gercekten...

Kendime itiraf edemediğim, etsem de arkasına saklandıgım gerceklerle yüzleştim bu sayfalarda. Ruh halim değişti birden. Yaklasık 2-3 haftadır hep olumlu olmaya çalışıyorum, olumlamalar yapıyorum ve ınanıyorum. Şimdi farkettim ki aslında kendimi kandırmısım. Aslında içimde hiç de olumlu değilmişim. Aslında korkularım, endişelerim, eksikliklerim hala kaya gibi duruyolarmıs. Farkettim ve çöktüm sanki....

Offff.....

Benim en büyük sıkıntımın KPSS oldugunu düşünüyorum. Sanki onu aştıgımda herşey yoluna girecek, rotamı çizip mutlu mesut yasayacagım hayatı. KPSS resmen dönüm noktası olacak bende. Bu sene 4. girişim olacak ve artık utanıyorum Her sene çalışma azmim azalıyor, ben bunları biliyorum deyip savsaklıyorum. Ertele ,ertele, yumurta kapıya dayanınca da panik, endişe akabınde de basarısızlıkBütün bunlara sebep sistemin yanlışlığı. Bu sistemi kabul etmiyo beynim. Değiştirmeye de olanak olmadıgı için sürükleniyorum peşinden. Her sene sınav sonuclarının acıklandıgı tarıhlerde cevremden gelen sorulardan, ücretli öğretmenlik yaptıgım okullarda personel ile tanısırken " Aaaaa! ücretlimisiiiin? " derken yarım yamalak tokalasan ellerden, öğrencilerimin ve velilerimin " Siz gerçek öğretmen misiniz? " sorularından ve içimdeki " Sen beceriksizin aptalın tekisin " diyen sesten bıktım artık

Tekrardan merhabalar Keskin38:)
Yazamıyorsan da kendini zorlamalısın.Ben önceden hiç yazamazdım kendimi.Psikoloğa gittiğim dönemlerde sırf ona ayıp olmasın diye yazardım zorla:) Ama iyi de oldu kendimi yazıya dökebilmeyi öğrendim yine sıkılıyordum ama aklımda kendimi en iyi yazarak ifade edebileceğim düşüncesi vardı ve bu düşünceyle kendimi zorlamış, zamanla alışmıştım.

Şimdi de sen bunları kaç kere yazdın diyorum kendime.Ama yazmak iyi bir yol.Yazarken kendi hakkında birşeyler de keşfediyorsun.Hiç düşünmediğin, aklına daha önce gelmemiş şeyler.

Benzememize sevindim.Belki de değişim çalışmalarında birbirimizi destekleyebilir, benzer sorunlarımıza ortak çözümler de bulabiliriz.

Kpss konusunda da panik yapma.Bak ben hala çalışmaya başlayamıyorum.Nedense içimde bir panikte yok.Çalışmak istiyorum, illaki çalışıp kendimi deniycem,ama dediğin gibi sistemin yanlışlığı beni itiyor biraz.''Neden öğretmen olmaya hak kazanmışken yeniden sınava girmek zorundasın ki?'' diyor beynim.Ama bunu yapmak zorundayız.Her ne olursa olsun.Yine de kendimi çokta sıkamıyorum.Gerçi benim ilk senem.Sen çevrenin baskılarıyla iyice bunalmış olabilirsin sana hak veriyorum.Ama onları dinlersen iyice panik yapacaksın ve herşey daha da kötü olacak.Ben çevremden etkilenmemeye çalışıyorum.Tüm arkadaşlarım çalışıyor ve neden hala çalışmadığımı soruyorlar.Ama hiç telaşım yok.Geceleri yatarken kendimi sorgulamıyorum henüz:) Daha üç ay var diye düşünürsek verimli bir çalışmayla iyi bir sonuç alabilirm diye düşünüyorum.Tabi artık çalışmaya başlamam lazım...Olmazsa da başka sektörlere yönelebiliriz bilmiyorum sanırım benim de kafam karışık bu konu da :)

Sen yine de çevrenden etkilenmemeye çalış.Sana ''ücretli misin?''diyenleri de hiç duyma bence.Çünkü bizler okullarımızdan mezun olduğumuz andan itibaren 'Gerçek' birer öğretmeniz.Sana öyle diyen birine gururla 'Evet' diyebilirsin.Sen bu işin okulunu okumuşsun bir formaliteyi aşamıyorsun diye seni böyle itelemelerine izin verme arkadaşım.Ayyy çok sinirlendim vallahi.Göster bana onları:)Zaten kpssyi kazanmak öğretmenlik yeteneklerini sınamıyor ki bunu sen de biliyorsun.Yok olmuş gölü hala var olarak kabul edip nerde olduğunu soran bir sistemden ne bekleyebiliriz?Sen öğrencilerin için elinden geleni yapıyorsan ücret karşılığı mı maaş karşılığı mı çalıştığın önemli değil.Kaldı ki şu an staj yaptığım okulda öğretmenleri gözlemliyorum isterse iki kat maaş alsın 'öğretmen' diye tabir edemeyeceğim kişiler kendilerini öğretmenden sayıyorsa...Her neyse.Bu konuda çok dertliyim de:) Kendini üzmene gerek yok.Sistem aptal sen değilsin..

Bu arada günlüğüne yaz.İçinden ne geliyorsa.Dök içini.O bunun için var:)

Görüşmek üzere:)
Alt 26-03-2009, 06:05 PM   #128 (permalink)
Çevirmen

Alıntı:
yas_min Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Phantom , bende senin gibiyim gercekten..sabahlari erken uyanmak istiyorum, dengeli beslenmek istiyorum, bunlari bi zorluk degilde guzel aliskanlik olarak kabullenmek istiyorum, mert bende bunlara cevap versem olurmu :)))

Umarim hersey gonlunce olur .
sevgimle kal

Sevgili yas_min,

İnan ben de senelerdir böyle erken uyanayım,günü kaçırmayayım,sağlıklı besleneyim formda olayım,canlı,enerjik,neşeli olayım istedim senelerdir ama kanıma işlemişler sanki bi türlü olmuyor.Neyse olumsuz konuşmayayım olacak olacak:)Bunu başarmak için buradayız.Alışkanlık haline gelse senin dediğin gibi süper olacak.Çünkü bunları alışkanlık haline getiremezsem daha ileri çalışmalara bu nedenle de ileri boyutlara asla geçemeyeceğim.Bir yolunu bulacağız elbette..

Alt 26-03-2009, 06:46 PM   #129 (permalink)
Çevirmen

Standart Cevap: Hedef belirleme üzerine !

Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
  • Erken kalkmaktan kast ettiğin nedir tam olarak, sabahları saat kaçta uyanmak sana erken kalkmış hissettirir ve düzenli sabah çalışmalarına vakit ayırmanı sağlar?
  • Erken kalkmanı engelleyen şeyler nelerdir? Lütfen 10 madde olarak yazarmısın?
  • Sabahları yataktan zıplayarak erkenden kalktığın dönem ne zamandı?
  • Ve erkenden kalkmanı sağlayan nedenler nelerdi?
  • Ne yapmak için erken kalksan hiç dert etmezdin?
  • Yaparken sana şarkı söyleten eylemler nelerdir?
  • Erken kalkman sana ne sağlar?
  • Ertesi sabah erken kalkman gerektiğinde - örneğin tatil için yola çıkacağın sabah öncesi - neler yaparsın yada yapardın?
  • Ne olsa erken kalkarsın?
  • Erken kalktığını varsayarak örnek bir sabah programı yazarmısın lütfen? ( 07:00 Kalkış 07:20 Yoga 07:50 Kahvaltı v.b işe gidene kadar)
"Sağlıklı ve sıvı ağırlıklı beslenmek istiyorum."

Sağlıklı beslenmek ne demek tam olarak?
Diyetinde bulunması gereken besin türleri nelerdir?
Sıvı gıdalardan hangilerini severek tercih edersin?
Günlük beslenme alışkanlığın saatleriyle birlikte nasıldır?
Nasıl bir diyet seni sağlıklı ve hafif kılar?
Yememen gerekirken yediğini düşündüğün neler var listelermisin?
Seni rahatsız ve ağır,şişkin hissettiren gıdalar nelerdir listelermisin?
Ne zaman olsa yerim diyebileceğin ve sana göre sağlıklı olan gıdalar nelerdir listelermisin?
Nasıl bir diyet programı seni sağlıklı ve hafif kılardı, lütfen bir günlük örnek beslenme listesi hazırlarmısın?

Hadi bakalım, top sende şimdi :)

Sevgiler Mert.

Eveeeet top ben deee:)

1.Erken kalkmaktan kastım 6-7 gibi uyanabilmek.İlk yarım saat ya da kırkbeş dakkada olumlamalar ve yoga yapsam, daha sonra dışarı çıkmak için hazırlanıp kahvaltımı yapıp yeni güne taptaze başlamış olurum.Dışarda işim,dersim olmadığında da sabah çalışabilirm derslerime.
2.Erken kalkmamı engelleyen şeyler;
-Hayata duyduğum isteksizlik,
-Yine aynı şeyleri yaşayacağım,derslere girip gereksiz şeyler dinleyeceğim, yapmak zorunda kalacağım sıkıntısı
-Bazen yapmam gerekipte yapmadığım şeylerin verdiği sıkıntı, yani mesela o gün için herhangi birşey hazırlamam gerekiyordu ve ben yapmadım, bunun sorumluluğundan o gün için yaratacağı sıkıntılardan kaçma isteği,
-Hava kötüyse hayatta kalkmak istemem,
-Uykumu almadıysam ki çoğunlukla ne kadar uyursam uyuyayım, dinç,uykusunu almış,tzelenmiş hissederek uyanamıyorum en büyük etken bu sanırsam,
-Depresif hissettiğim zamanlarda insanlardan,hayattan,sorumluluklardan kaçmak için iyice uykuya veririrm kendimi,
-Sabah uykunun herşeyden tatlı gelmesi, 5 dakika fazla uyku için o gün kazanacağım bi çok şeyden vazgeçebilirim sanırım:) Akşam hayalini kurarak yattığım o yoga seanslarım,yürüyüşe gidip kendini iyi hissederek dönmeler,güzel bir duşun getireceği tazelik hissi, herşey herşey uykunun kurbanı oluyor.O an ki bahanem de hep hazırdır:)''Ama uykumu alamazsam sersem gibi olurum,ruh gibi olurum,onları yaparken tat alamam zaten,uykuya da ihtiyacım varr..''
-

3.Hiç öyle zıplayıp kalktığım dönemlerim olmamıştır.Daha doğrusu oldu ama şöyle; ortaokul,lise dönemlerinde sabah annem uyandırırdı ''tamam 5 dakkaya geliyorum'' der geri uyurdum.Sonra her nasılsa o uykuda annemin hızla odama yaklaştığını hisseder,kızacağını bildiğimden yataktan şak diye fırlar formamı giymeyi yarılardım.Annem her geri gelişinde 'Niye ses vermiyorsun uyudun kaldın zannettim' derdi:) Mecbur olduğum için hergün 7 ila 7.30 gibi kalmak zorundaydım.Ama haftasonları 11-12 gibi ancak kalkardım.

4.Dediğim gibi o zamanlar annem sayesinde kalkabiliyordum.Ama hep isteksizce.Birşey yapmaya mecbursam eğer, biryere gitmek için birine söz vermişsem ve erteleyecek durumum yoksa,okul günlerinde zorla da olsa kalkarım.

Mesela, bazen güzel bir sabah kahvaltısı bana çok cazip geliyor.Sevdiğim şeylerle donatılmış bir masa,sevdiğim bir yiyeceğin kokusu burnuma geldiğinde, kalkıp direk kokuya giderim:)

O gün sınavım vb. varsa eğer heyecandan uyanır yatağın içinde dönmeye başlarım.Daha sonra baktım yeniden uyuyamıyorum heyecandan kalkıp hazırlanmaya başlarım erken vakitte.

Sabah yolculuğu yapacaksam yine heyecanlanır erken kalkarım.

Şimdi farkettim, iyi ya da kötü olarak heyecanlandıran birşey yoksa yataktan beni çekip almak zor.

Yine de bazen yapmak istediğim çalışmalar için kalkabildiğim gözlenmiştir.Ama bu tek günlüktür bilinir:) Ya da o kalktığım gün bile yatak beni o kadar güzel çağırır ki, o yüzümü yıkamış açılmış halimle geri döner uyumaya devam ederim.

5.Yapmaktan zevk aldığım şeyleri yapacaksam o gün heyecanla kalkarım.

6.Ben pasta börek yapmayı çok severim.Elim de bayağı yatkındır söylemesi ayıp:) Ya da farklı yemek tariflerini deneyip onları insanlara sunmak,güzel sofralar hazırlmak en keyif aldığım şeylerden birtanesi.Bunları yaparken şarkı söylerim.Temizlik yaparken de şarkı söylerim(ama bu keyiften değil,yaptığım şeyin farkına varıp yorulduğumu sıkıldığımı anlamayayım da bir an önce bitireyim düşüncesinden).

7.Erken kalkarsam daha zinde olurum;uyandığımda açılmak için geçen zaman da geçince akşam olmuş olmaz, yani günün her anını tam anlamıyla yaşarım,istediklerimi yapmak için daha çok zaman olur,ayrıca güne yeni başladığımdaki o tazelikle yaptığımdan daha verimli olur.Kendimi işe güce yaramayan,kalkmasını bile beceremeyen bir tembel olarak görmekten vazegeçerim ve bunu başarabildiğim için kendime güvenim bile artar.Daha sağlıklı olacağım, en azından böyle düşüneceğim de cabası.

8.Hazırlıklarımı geceden yaparım ya da önceki gün.Gece yattığımda herşeyi gözden geçirirm.Almam gerekenleri aldım mı almadım mı, yapmam gerekenlerin hangisini yaptım,sabah kalkınca yapmam gereken neler var tasarlar onları sabah yapacağım sırada bir liste yaparım kafamda.Erken uyumaya özen gösteririm.Ya da uyumasam da nasılsa yolsa uyurum düşüncesiyle sabah yataktan kalkmak zor olmaz.

Başka birşey için erken kalkacaksam, yine küçük hazırlıklar yaparım ama olayın benim açımdan önemli ve heyecan verici olmasına bağlı bu.Eğer ki o tarz birşey değilse herşeyi sabah yapmak üzere olduğu gibi bırakırım.

9.Okul varsa(tabi ders erken bir saatteyse, ki o zaman da zaten ancak derse yetişecek kadar erken uyanabilirim, başka birşey yapmaya hiç zamanım olmaz),ya da erken kalkmamı sağlayan diğer olağanüstü haller:) Tabi onlarda da bağlayıcı birşey olmalı.Mesela hastaneye gitmek için sabah erken kalkmam gerekiyorsa, hastaneye gitmeyip hastalığımla yaşamayı tercih ediyorum,çünkü gidip gitmememin sonucu sadece beni ilgilendiriyor.Bunun sonucunda benden başka etkilenecek kimse olmadığından gönül rahatlığıyla ertelerim.

10.okul günleri için
7.00 kalkış
7.10 yoga
7.50 ayna egzersizi ve olumlama çalışmaları
8.00 kahvaltı
8.15 dışarı çıkmak için hazırlanma

gibi..

Geldik sağlıklı beslenme konusuna..

Ben sulu yiyeceklere çorba,sulu yemekler vs. çok düşkün değilim.Fastfood tarzı denilen ayaküstü,bol yağlı,kalorili,zararlı yiyecekler birçok nedenle tercihim oluyor genelde.Hem daha çok seviyorum malesef ki:( hem de bunları elde etmek çok daha kolay pratik..Malesef ki sebze yemeklerinden de çok hoşlanmıyorum illa ki etli,ağır şeyler olacak:( Bunları neyapıp edip azaltsam, taze sebze meyve tüketsem, yeşillikli salatalar..Izgara et et yersem eğer ki..Ve kendimi hafif hissedersem sağlıklı beslendiğimi düşünebilirm:)

Meyve,yiyebileceğim tarzda sebze,hafif etler,balık..

Bazı çorbaları seviyorum sadece.

Çok düzensiz bir besleniyorum gerçekten.Vücuduma fazlasıyla zarar verdiğimi düşünüyorum.Belirsiz saatler,sürekli katı yiyecekler ve çoğunlukla hazır,yediğim yemeklerin içindekiler nerden alınmış,hijyenik mi,hangi yağ kullanılmış hiç mi hiç bilmiyorum.Tabiki seçim yaparken temiz olmasına dikkat ediyorum gittiğim yerlerin.Ama yine de içinizde bir kuşku oluyor ister istemez.Ve ben sürekli böyle besleniyorum.Evime gittiğim zamanlarda da ne gariptir ki iştahım kapanır annemin yemeklerinden yiyemem fazla.İlla sağlıksız olmalı yiyeceğim şeyler:)Yani özetle, belirli saatlerim yok,işim dersim ne zaman biterse, ne zaman aç hissedersem, bazen yemek yemem hiç, çok değişken.

Üstte söylediğim tarzdaki yiyeceklerle düzenli saatlerde yiyebilsem fazla ekmek tüketmeden kendimi gerçekten hafif hissederim diye düşünüyorum.

Yememem gerekirken yediğim yiyeceklerin listesi.(baya kalabalık olacağını düşünüyorum:) )

-bol miktarda hamur işi ve ekmek
-aşırı miktarda tavuk(tavuk hastasıyım)
-dürüm ve kebap çeşitleri:)
-çok sık olmamakla beraber abur cubur genelde bisküvi
-pizza
-pasta,tatlı

Ve benzer türden yiyecekleri sürekli tüketiyorum.Böyle yazınca da kendimi çok obur gibi hissettim:) Neyseki aşırı kilo almıyorum:)

Yukardaki liste beni gerçekten ağırlaştırıyor.

Ton balığı yiyebilirim, ton balıklı salata yiyebilirim,tavuk ızgara yiyebilirim,sevdiğim çorbaları..

Gerçekten çok dengesiz besleniyorum.Ama mesela düzenli olarak tüketmeye çalıştığım sağlıklı şeyleri de üç beş gün düzenli olarak tüketiyorum sonra unutuveriyorum.Bu seneye kadar hiç düzenli süt tüketme alışkanlığım yoktu mesela.Bu sene geçen dönem düzenli olarak içtim ama şimdi yine düzenim değişti ve yine yapamıyorum:( Geçekten evde yaşamamak büyük bir kayıp bazı yönlerden.Yurtta her istediğinizi yapamıyorsunuz, kendinize ait bir mutfak dolap olmadığından istediğiniz gibi beslenemiyorsunuz bir de sağlıksız beslenmeye zaten yatkınsanız her an vücudunuza eziyet etme halindesiniz.Yine de üç öğün yukardaki saydıklarımdan yemem.Midem kaldırmıyor neyseki.Tek öğünde yerim diğerlerinde çok az yerim.Bu nasıl bi düzense artık böyle dengelemeye çalışıyorum.Yine de hantal hissetmekten kurtulamıyorum sürekli sağlıksız beslenince.

Ayrıca bu zamana kadar alamadığım hala alamadığım mineral,vitaminleri takviye olarakmı alsam acaba diye düşünmeye başladım.Çünkü gerçekten tek yönlü besleniyorum.Hala tadını bilmediğim sebzeler vardır.Keşke küçükken sağlıklı bir yeme içme düzeni oturtabilseymişim her şeyi yemeye alışsaymışım.

Liste konusunda karamsar kaldım açıkçası:( Yazdığım sağlıklı yemekleri bulmak biraz zor olacak çünkü.Ya da onları yiyebilmek için sürekli seyahat halinde olmam lazım.Bulunduğum şartlarda bir listeye uymak gerçekten zor olacak.Ama dışardan sürekli alıp(kolaylıkla bulabilip) tüketebileceğim sağlıklı yiyecekleri yazıp fikir verirseniz ona göre bir liste oluşturabilirm.

Alt 29-03-2009, 01:25 PM   #130 (permalink)
Çevirmen

Standart telkinlerin etkisi olabilir mi?

Selamlar günlüğüm ve sevgili dostlar,

Artık kpss maratonuna resmen başladım.Gerçi diğer koşucular bayadır koşuyor ama ben de kendi çapımda iyi bir dereceyle bitireceğime eminim:) İşi ciddiye almaya başladım, zaman olarak yine düzenli çalıştığımı söyleyemem ama en azından canım sürekli çalışmak istiyor artık.İşallah bu tempoda giderim.

Ama bu aralar aklıma takılan birşey var.Telkin etkileri başlığı altına yazacaktım ama emin olmadığım için yazmak istemedim.Telkinleri dinlemeye başladığımdan yaklaşık iki ay sonra filandı sanırım konuşmamda bir bozukluk meydana geldi.Şimdilerde belirgin biçimde sıklaştı ve tedirgin olmaya başladım.Bozukluksa şu; mesela geçen konuşurken ''şemsiyesi elindeydi'' diyeceğime ''eli şemsiyesindeydi'' diyorum ya da ''yatak kapasitesi'' diyceksem ''kapak yatasitesi'' gibi şeyler uydurmaya başladım.Ya da ders çalışırken ''23'' yazcaksam ''32'' yazıyorum mesela.Ve dediğim gibi sıklaştı.Acaba bu telkinlerden kaynaklanıyor olabilir mi?Gerçi telkinleri dinledikten hemen sonra olmadı onun için telkinlere de çok yoramıyorum.Bu bozukluk neyden kaynaklanıyor acaba?Normal birşey midir yoksa gerçekten ciddiye almalı mıyım?

Görüşmek üzere..

Bookmarks