Ynt: Çocuğu Cezalandırmak Doğru mu? elif size kolaylıklar dilerim. umarım sonuç almışsınızdır.
konu başlığına dönücek olursak,
bence evet çocuk cezalandırılmalıda bazen. ceza illaki korkutucu boyutta olmak zorunda değil yada şiddet içermesi gerekmior. ama bir çocuğun her davranışına okey demek de son derece yanlış sonuçlar doğuracaktır. sevgisinide kzıgınlığınıda net bi şekilde ortaya koyan bir anneyim. aile büyüklerimizin amanda babasından uzakda hoş görelim yaklaşımına asla izin vermem.
suçlu olduğunda yada benim onaylamadığım bir davranış yaptığında önce bunu kazaramı yoksa bilerekmi yaptığına bakıyorum. kazara yapılmış davranışları affetmesemde görmezden gelebiliorum. ama bilerek sırf üzmek için yapılmış davranışlarda men cezxası veriorum. örneğin sevdiği bir oyuncağı ile oynamama cezası. yada gitmek istediği bir yer için izin çıkmaması. ne bilim odasında kalma yada bi müddet anneyle konuşmayacaksın cezası:)) ( bu biraz kendi işime yarıyor.. ehii..:)
çocuk kurallara uymayı öğrenmek zorunda. gerekirse bu yolda yaptırımda uygulanmalı fikrindeyim. sevgilerr.
__________________ kaderimin kölesiyken, Hayatımın efendisi olma yolunu seçtim... |