Alıntı:
lerzan Nickli Üyeden Alıntı
harika bir soru. ama bunu bir tib ogrencisinden beklemezdim. niye mi:
eger sorusuna verilebilecek olumlu bir ihtimal cevaptan korkardim. bu korkumun cesitli sebepleri olurdu,
-talebeler patir kutur hepsi A ya da neyse en iyi not ala ala gecer dr olur da sonra hastalarina n'olur?du gibi bir ciddi kaygimdan..
-elbette ezberi iyi olan dr sarkicilar var, eger bu idi ise amac (ki insallah bu dur) e onlarin ama ne muzige ne de tibba hayri var. amaaa hic olmazsa insanliga zararlari yok.
eger sordugun sorunun cevabi olumlu kilinabilecek kadar ilerler/ilerlemisse telkin/teknoloji
kimbilir nasil tedirginlikler yaratacagi da suphesiz. acaba ben ne dinliyorum? fakat dikkat ederseniz beyin TEK basina sizsiz hicbir sey yapamaz size. demek ki beyninizin sizin onunla birlikte uyum icinde calismasina ihtiyaci var. bu durumda ilk baslatan (yani ne arior ne istiyor ne arzuluyor niye ne icin gibi komutlar beyne ilk sizden yola cikiyor) madem sizsiniz hem hedef hem de okun kendisi o zaman ok ile hedef arasindaki her ne varsa (beyin, teknoloji,diger insanlar, etkiler,telkinler) dikkat...
e iyi de hayat baska ne?
atom bombasi yapilmasin diye niye yirtiniorlar? mesela.
bence ezberle degil tib talebeleri kadavralardan kavrayarak ogrenmeli. ha beynimiz canliyken kadavra yapilmak istenirse, buna da mani olmali.
basarilar ve sevgiler.
|
Sayın ameerhun;
Telkin li mp3 lerin amacı kişisel gelişim ve destekdir. Eğer sizin istediğiniz gibi ezberlemeyada akılda tutmak gibi bir amacınız varsa ezberlemek isteğiniz kitap ve bigileri kasete seslendirip dinleyabilirsiniz tabii ki. Ama unurtmayın ki bu hayli zaman ve uğraş alıcı bir olay. Hele sizin gibi Tıp öğrencisi için imkansız gib birşey; zira seslendirilecek o kadar çok bilgi var ki. Bunun yanında güncel verilerin yenilenmesi işin cabası. Ama konnsantrasyon ve hafıza ile ilgili Atakan Bey in kişiye özel Mp3 hazırladığını biliyorum. Bu sizin isteğinizden daha olumlu gibi. Şöyleki bu bahsettiğim mp3 telkinleri sizin hafızanızı kuvvetlendirir ve konsantrasyon yeteneğini artırır. Sonuçta sizde istediğiniz bilgileri ezberlemenize yardımcı olur. Dikkat edin ezberletmez; sadece yardımcı olur. Gerisi sizin kişisel çabanızdır.
Tıp bir sanaat ve zanaat dır. Tüm tıbbi bilgileri bilgisyara yükleyerek benzer sonuçlar alırsınız size teşhisi hatta tedabiyi bile verir ( ki piyasa da benzer programlar mevcuttur.) Ama hiçbiri başarılı olamamıştır. Neden? Hipokratın şu sözünü hatırlayın "Hastalık yoktur Hasta vardır". Tıp mesleğini seçmiş biri hastalıkları bir nevi hastaya adapte eder. Hastalarda aynı hastalığın yansıması farklı farklıdır. Burada şişisel bilgi ve tecrübe önemli rol oynar.
Placebo etki var mıdır? Bu sorunun cevabını sizin vermeniz lazım. Madem bilim adamlığına soyundunuz (tıp mesleğini seçmekle) Önce araştırıp tatbik edin ve sonuçları paylaşın. Forumdaki herkes öğrensin.
Amacım sizi ve/veya bir başkasını eleştirmek değil, bilakis paylaşım ortamı oluşturmaktır. Umarım yanlış anlaşılmam....
Sevgi ve saygı ile...