Aslında ben daha önce plasebo etkisi hakkında bir başlık açmıştım daha önce.Neyse artki bu konuyu onunla birleştiririz.
Öncelikle yeni gelen ameerhun isimli üyemize hoşgeldiniz diyorum.
Öncelikle plasebo etkisi nedir bunu netleştirelim.
Plasebo etkisi inanmanin gücüdür.İnanclarimiz bizi iyide eder kötüde.Mesela Lerzan bahsetti doktoru ona "Aman dikkatli kullan çok özel bir ilaçtır" diye bir hap vermiş.Oysa hap vitaminmiş.
Plasebo konusunda belgeseller vardır.Mutlaka rastlamışsınızdır.Detayli olarak anlatir.İnanmanin başli başina ne kadar önemli olduğunu.
Özetle plasebo diye bir şey var midir?Elbette vardir...
Peki plasebo diye bir şey
biliyoruz.
Bunu her şeye uygulayabilir miyiz?
Yani her şey plasebo mu?
Ritmotrans plasebo mu?
Çünkü böyle bir moda çıktı.Mevcut ne varsa...
-Acaba bu plasebo mu
diye genelleme yapmak.
Buna cevabim...
Kesinlikle hayırdır?
Bunu nasil anlayabiliriz?
Deneyerek...
Telkin içeriklerini hiç okumazsınız aradan bir kaç hafta geçer ve meydana gelen değişimleri telkin içerikleri ile karşılaştırırsınız böylece anlayabilirsiniz?
Telkinlerin duyulup duyulmadığı ile ilgili olarak aramızda Ayşekim var.Ses kayıdı konusunda master yapmış ve hangi sesler duyulur hangileri duyulmaz bu konuda eğitim almış.O da zaten müziklerin ardına gizlenmiş olan telkinlerin teknik olarak duyulabileceğini söylüyor.
Telkinler algilanmakta ve etki etmektedir.Ancak kimisi için inanmak fazladan bir etki yaratabilir.İnanmayan ancak düzenli dinleyenlerede etki etmektedir.
Konudan hiç haberi olmayan sadece müzik dinlediğini sanan kişilerede etki etmiştir.
Üyelerimiz ile aynı odada bulunan aynı evde bulunan kişiler telkin dinlediklerini bilmemelerine rağmen farkı hissetmişlerdir.
Farki farketmek plasebo mu değil mi anlamak için dinleyip denemenizi öneririm.